Obiceiuri care iti distrug spatele. Mergi mult cu masina Cand stai mult timp in fata volanului, iti strangi muschii pieptului si iti tii umerii cumva in jos. Aceasta postura iti absoarbe toata energia si provoaca dureri de spate. Cand esti la volan, trebuie sa tii spatele drept, astfel incat sa formeze un unghi de 90 de grade cu picioarele. Stai mult la birou Cand stai jos, pui o presiune cu 40% mai mare pe coloana vertebrala decat atunci cand stai in picioare. Daca nu faci pauze dese si nu te ridici in picioare, nu te mira daca vei ajunge sa ai dureri de spate, scrie Unica.ro.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Cum sa fii alaturi de copiii tai la distanta. Tocmai ai primit o oferta foarte buna si simti ca indiferent ce decizie iei vei face acrobatii pe o sabie cu doua taisuri. Te gandesti ca daca refuzi nu vei putea sa le oferi mare lucru copiilor tai, iar daca accepti ii abandonezi. Cum sa fiu alaturi de ei? Aceasta intrebare este dificila, dar nu uita ca in secolul vitezei avem parte de tehnologii de comunicare la care cei dinaintea noastra nici nu visau. Poti folosi computerul pentru a dialoga cu cei de acasa, de a le arata celor mici si partenerului ce faci, unde stai si sa-i pastrezi in universul tau. Daca diferenta de fus orar nu este foarte mare, atunci poti lasa softul de pe laptop deschis si sa va auziti in timp real, ca si cum ati fi in aceeasi casa, scrie revista Psychologies.

Detoxificarea ficatului cu ulei de masline si lamaie. Spala lamaile si stoarce-le , astfel incat sa obtii jumatate de ceasca de zeama curata strecurata. Masoara jumatate de ceasca de ulei de masline extravirgin la temperatura camerei. Amesteca cele doua lichide intr/un blender sau cu un mixer si consuma ceasca inainte de culcare. Daca nu vrei sa le emulsifici prea tare, amesteca lichidele intr/un shaker sau intr-o sticla de plastic pe care o scuturi bine. Bea lichidul imediat, altfel cele doua ingrediente se vor separa, scrie Libertatea.ro.

Ce se intampla in corpul tau cand renunti la zahar. Dormi mai bine Ciocolata contine cafeina si orice iti creste si iti scade constant nivelul de zahar din sange iti da peste cap si somnul. Daca vei renunta la zahar, te vei odihni mai bine, potrivit specialistilor. Arati mai tanara Zaharul afecteaza nivelul de elastina si colagen, doua substante foarte importante pentru piele. Daca mananci multe dulciuri, pielea isi pierde stralucirea, iar ridurile devin mai vizibile, scrie Unica.ro.

Cai pentru a gestiona mai bine stresul. O stima de sine buna, abilitatea de a rezolva problema, abilitatea de a lua decizii si de a actiona, optimismul si increderea in propria persoana ne vor ajuta sa facem fata mai bine situatiei stresante. In sensul ca, ceea ce pentru unii este relaxant si la indemana, pentru altii este dificil, chiar imposibil si stresant. Una si aceiasi situatie poate fi interpretata diferit de catre persoane diferite, de exemplu: una dintre persoane poate interpreta o situatie ca fiind indiferenta, alta persoana o poate percepe ca fiind pozitiva si chiar motivanta, alta ca fiind negativa, scrie revista Psychologies.