Fructul-minune care scade tensiunea si previne cancerul. Avocado este un fruct cu multiple proprietati pentru organism, despre care se spune ca este unul dintre cele mai hranitoare din lume, ce contine grasimi, vitamine, minerale si fibre, un fruct care nu este acid, nici alcalin si care se digera repede. Este o sursa bogata in vitamina E, potasiu, vitamine din grupul B, vitamina K, acidul folic, vitamina C si fibre. Contine mai mult potasiu decat bananele. In plus, mai contine mici cantitati de magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor, vitamina A. Acest fruct contine grasimi mononesaturate, care dau o senzatie de satietate de lunga durata si "invata" organismul cum sa transforme grasimea in energie. In plus, avocado contine L-carnitina, un aminoacid care contribuie la realizarea acestui proces. Il putem consuma ca atare sau il putem adauga in salate, sosuri, pasta, in amestecuri de fructe dar si in alte preparate. Pulpa sa are o textura cremoasa, ce poate fi combinata usor cu diverse alte ingrediente. Nutrientii din avocado se pot oxida destul de repede dupa decojire, dar daca se adauga zeama de lamaie viata lor se prelungeste semnificativ, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum stii ca ai pietre pe amigdale. Pietrele nu apar doar la rinichi sau fiere, ci si in alte zone la care nu te-ai fi gandit. Vezi cum iti dai seama ca ai pietre pe amigdale. Amigdalele sunt formatiuni ce contin limfocite, celule ce au rolul de a preveni infectiile. Pe suprafata lor pot aparea crapaturi unde se depoziteaza bacterii si alte materiale, precum celule moarte si mucus. Aceste depozite se intaresc si se calcifiaza, mai ales la persoanele care au frecvent amigdalele inflamate. Atunci cand pietrele sunt mici, nu exista niciun semn ca ar fi acolo, insa daca sunt ceva mai mari, pot aparea unele simptome. Respiratia urat mirositoare, durere in gat, dificultati la inghitire ori durerile de urechi ar putea fi cauzate de pietrele pe amigdale. In unele cazuri, aceste pietre sunt vizibile in spatele gatului, sub forma unui nodul sau a unei substante albe, anuntaUnica.ro.

Ce faci daca ai cosuri sub piele. Cosurile de sub piele sunt foarte dureroase si greu de ascuns, deoarece se umfla foarte tare, chiar si sub machiaj. Vezi ce trebuie sa faci daca ai cosuri sub piele. Cum se formeaza un cos sub piele si de ce e diferit de un cos obisnuit Vezi in filmuletul de mai jos cum bacteriile si mizeria ajung sub piele si provoaca infectii urate, care se umfla si dor, fara sa poata fi stoarse cu usurinta. Comprese calde ajuta la colectarea mai rapida a puroiului, care grabeste vindecarea. Nu incerca sa storci un cos aflat adanc sub piele, deoarece el se va sparge in interior si infectia se va raspandi, informeazaLibertatea.

Cum e mai usor sa nasti: natural sau prin cezariana? Ce spun mamicile. Medicul are ultimul cuvant, cand vine vorba de cum este mai bine pentru tine sa nasti, natural sau prin cezariana, dar si experienta femeilor care le-au facut pe amandoua este de luat in calcul. Cititoarele noastre ne-au impartasit povestea lor, pentru a te informa cat mai bine asupra celor doua procedee. Cand vinde vorba de cea mai buna metoda de nastere, mamicile au pareri diferite. "Am trei nasteri: una naturala si doua cezariene. Nasterea naturala presupune multa, multa durere, urmata de o perioada critica, din cauza taieturii din zona. Cezariana este fara durere, vezi copilul langa tine fara sa te chinui, operatia este curata tot timpul, se vindeca repede. Categoric sfatuiesc mamicile sa faca cezariana", a povestit Flori Badea, scrieUnica.ro.

Zece semne de alarma care anunta ca ai ficatul bolnav. Ficatul cantareste in medie un kilogram si jumatate si este cea mai mare glanda din corp si unul dintre organele interne ce se regenereaza rapid daca o parte din el este afectata. Peste 25% din ficat poate fi extirpat si, in maximum cinci luni, va creste la loc in forma si dimensiunea initiala. Acest lucru este posibil gratie unei vascularizari foarte bogate, ce ii permite sa isi indeplineasca sarcinile principale, de a elimina toxinele din organism. Desi se poate regenera rapid, alimentatia necorespunzatoare si stresul cotidian dauneaza functionarii lui, provocand afectiuni grave cum ar fi ciroza sau hepatita C, anuntaDoctorulZilei.ro.