Hormonul care poate inlocui exercitiile fizice.Stimuleaza metabolismul si vindeca diabetul. Oamenii de stiinta au descoperit un nou hormon care aduce aceleasi beneficii ca exercitiile fizice: stimuleaza metabolismul si impiedica cresterea in greutate cauzata de dietele bogate in grasimi. Studiul publicat in revista Cell Metabolism a scos la iveala ca hormonul MOTS, descoperit de curand, creste sensibilitatea la insulina permitand corpului sa proceseze mai eficient zaharul. Insulina este un hormon care ajuta la transportarea glucozei in sange. Rezistena la insulina apare cand nivelul gucozei este crescut o lunga perioada de timp, crescand toleranta organismului la insulina cauzand dibet de tip 2. Hormonul MOTS tinteste tesutul muscular si inverseaza rezistenta la insulina. "Acesta este un pas major in identificarea unui nou tratament pentru boli precum diabetul", spune dr. Pinchas Cohen, coordonatorul studiului, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Zece lucruri pe care sa nu le mananci niciodata. Unele alimente consumate zilnic de romani sunt de-a dreptul periculoase si nu trebuie sa le mananci niciodata. Margarina. Odata era considerata o alternativa mai putin grasa si mai sanatoasa a untului. Ulterior, s-a descoperit ca grasimile trans din margarina sunt foarte nocive. Este mai sanatos sa consumi unt, daca o faci cu moderatie. Mezeluri si crenvursti Majoritatea amestecurilor din care se fac mezelurile sunt pline de coloranti, conservanti si foarte multa sare. Branza falsa Tot ce inseamna "sosuri de branza", asa zisa branza topita feliata sau alte feluri procesate de amidon, colorant si agenti gelifianti nici nu ar trebui sa fie incadrate la categoria lactate. Daca produsul nu are trecut ca prim ingredient branza, sigur nu este deloc sanatos si oricum contine prea multa sare, anuntaUnica.ro.

Medicii trag un semnal de alarma! Alergiile de sezon pot fi fatale. A venit primavara, bucurie mare! Insa nu si pentru persoanele care se stiu alergice la polen, papadie sau puful de la plopi. Acestia sunt principalii factori alergeni care le dau mari batai de cap persoanelor atopice, predispuse la alergiile de sezon. Alergiile de primavara apar in momentul in care se deschid florile. Polenul, papadia, puful de la plopi sunt alergeni respiratorii care declanseaza reactiile alergice in special la nivelul nasului, favorizand aparitia rinoreei, ce se manifesta prin curgerea continua a nasului. Tusea, un alt simptom al alergiei, poate da crize de bronhospasm si respiratie suieratoare, caracteristica crizelor de astm bronsic, informeazaLibertatea.

Sase obiceiuri zilnice care provoaca boli de tiroida. Tiroida este o glanda importanta a corpului deoarece e responsabila de producerea hormonilor necesari metabolismului. Asta inseamna ca atunci cand acesti hormoni nu sunt suficienti, organismul nu va functiona corect si nu va putea arde caloriile. Sedentarismul. Obisnuiesti sa petreci peste 5 ore din zi stand pe scaun? Nu ai inca un program de sport la sala sau acasa? Ai o viata sedentara? Ei bine, trebuie sa stii ca exercitiile fizice ajuta glanda tiroida sa isi exercite functiile. Mai mult decat atat, surplusul de kilograme afecteaza tiroida. O viata activa si un program de miscare ajuta la mentinerea greutatii normale - un plus pentru sanatatea tiroidei, scrieDoctorulZilei.ro.

Cum sa iti cureti sangele cu urzici. Urzicile sunt folosite de sute de ani in medicina, datorita compusilor activi, care reduc inflamatia. Vezi ce beneficii au aceste plante pentru sanatate. Atat tulpina urzicii, cat si frunzele si florile sale au proprietati medicinale. Aceasta planta este eficienta in tratarea bolilor tractului urinar si prevenirea formarii de pietre la rinichi. Daca ai astfel de probleme, este indicat sa bei cate 3-4 cani de ceai de urzica pe zi. Contine vitamina A, saruri minerale si enzime care stimuleaza inmultirea celulelor rosii, fiind recomandata in tratarea anemiei. Urzicile purifica sangele si ajuta la eliminarea toxinelor din organism, iar primavara este momentul ideal sa le incluzi in alimentatie. Studiile au aratat ca aceasta planta scade nivelul de zahar din sange, asa ca este recomandata bolnavilor de diabet, anuntaUnica.ro.