Cum scapi de capilarele sparte de pe picioare. Capilarele sparte de pe picioare se mai numesc telangiectazii si afecteaza peste 50% dintre femei. Afla de ce apar si cum poti scapa de ele. Venele subtiri si vizibile de pe picioare sunt o problema foarte comuna in randul femeilor, iar daca mama ta le are, sunt sanse mari sa le faci tu si tu. Nu doar factorii genetici duc, insa, la aparitia acestor dilatatii ale vaselor mici de sange, deoarece stilul de viata are un cuvant important de spus. Fumatul sau obezitatea, de exemplu, restrictioneaza circulatia in picioare si poate duce la umflarea vaselor si spargerea lor, potrivit womenshealthmag.com. La fel de responsabile sunt si anticonceptionalele, deoarece iti afecteaza hormonii, iar acest lucru duce la slabirea peretilor vaselor de sange si formarea acestor vene sau chiar a varicelor, noteaza Unica.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Ai lucrat in strainatate? Trimite declaratia fiscala! Si cei care au lucrat in strainatate trebuie sa depuna declaratii anuale de venit, la Fiscul din tara respectiva. Libertatea iti spune ce trebuie sa faci daca ai de platit sau de recuperat o anumita suma de bani, in tara in care ai lucrat. Ai lucrat anul trecut sau in urma cu doi ani in strainatate? Trebuie sa te interesezi daca ai obligatia sa completezi si sa trimiti declaratia fiscala in tara in care ai lucrat. Daca ai depus deja declaratia, trebuie sa stii ce ai de facut in cazul in care ai de recuperat o suma de la Fiscul respectiv (in situatia in care ti s-au retinut mai multi bani decat ar fi trebuit) sau daca mai ai de platit o diferenta (in cazul in care ti s-a retinut o suma mai mica decat cea prevazuta de lege). Termene diferite de la tara la tara. Termenele pentru depunerea declaratiilor sunt diferite de la tara la tara. In Germania, declaratia pentru anul fiscal anterior trebuie sa fie depusa pana la data de 31 mai a anului urmator, iar in Olanda, pana la data de 1 aprilie a urmatorului an. In Regatul Unit, anul fiscal se incheie la 5 aprilie, astfel, cei care sunt obligati sa depuna o declaratie au termen sa o depuna in urmatoarele 6 luni, mai exact, pana la data de 31 octombrie, informeaza Libertatea.ro.

Strategii pentru a fi mai fericiti. E greu sa definesti fericirea... Cand te gandesti la ea, iti imaginezi o stare de beatitudine si de euforie, o magie fizica si psihologica, o armonie cu tine insuti si cu ceilalti. Dar niciun alt sentiment nu este la fel de cuprinzator ca fericirea: ea poate, in acelasi timp, sa te remonteze si sa te darame la propriu. Denis de Rougemont spune ca fericirea nu tine de "a avea", ci de "a fi"; ea nu poate fi achizitionata, simtita, deoarece este o stare de care trebuie sa te lasi cuprins. Fericirea vine din suflet, din interior. Poti fi fericit in mai multe feluri si din mai multe motive. Poti fi fericit multumindu-te cu putin, poti avea o fericire ametitoare si dulce in ochii altora, iar tu sa te crezi vesnic nedreptatit... Sau poti fi numai multumit, dar in sufletul tau sa fii fericit, scrie psychologies.ro.

Cum iti scazi tensiunea arteriala in 5 minute. Tensiunea arteriala este una dintre cele mai comune probleme de sanatate. Vezi cum o poti scadea in 5 minute. Stresul si alimentatia dezechilibrata sunt principalii factori de creste a tensiunii arteriale. Cand esti tensionata, muschii devin foarte incordati, iar vasele de sange se contracta, asa ca presiunea din ele creste. Primul pas pentru a o scadea este sa incerci sa te relaxezi. Urmatorul pas este sa trasezi o linie imaginara care sa porneasa de la lobul urechii, pana deasupra claviculei. Dupa ce ai facut asta, apasa cu doua degete pe aceasta linie, de la varf pana la baza. Repeta procesul de 10 ori, atat pe partea dreapta, cat si pe partea stanga, noteaza Unica.ro.

Cum deosebesti mierea naturala de cea contrafacuta? Mierea de albine naturala poate fi "indoita" cu zahar, sirop, melasa, iar pentru consistenta se adauga faina si amidon. Iata ponturile care va ajuta sa nu va pacaliti. 1. Ambalajul si etichetarea. O miere de calitate este ambalata igienic, are capacul curat, la fel ca si suprafata borcanului. Nu cumparati miere daca vedeti ca nu este perfect curata, prezentand impuritati ce nu au ce cauta intr-un produs de calitate. O mare atentie trebuie data si etichetei (obligatorie pe fiecare borcan!) si care trebui sa contina informatii despre tipul de miere, cantitatea, datele de contact ale stupinei unde a fost produsa, perioada de valabilitate si conditiile in care trebuie pastrata. Integral in doctorulzilei.ro.