Afla in 20 de secunde daca risti sa faci Alzheimer. Riscul de a dezvolta Alzheimer ne inspaimanta pe oricare dintre noi, iar acum un test simplu, de 20 de secunde, pus la cale de cercetatorii japonezi, ne arata cat suntem de aproape de dementa. Testul presupune sa stai echilibrat intr-un picior timp de 20 de secunde. Nu este o gluma! Incapacitatea de a-ti pastra coordonarea in timp ce stai cu un picior in aer ar putea fi semnul microsangerarilor la nivelul creierului, puse pe seama unei forme de dementa. Daca nu poti sa stai intr-un picior in timpul dat nu inseamna neaparat ca suferi de Alzheimer, insa exista un risc mai mare de a face accident vascular cerebral sau, pe termen lung, temuta boala, potrivit Unica.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Copilul tau nu sufla nasul? Poate face otita! Nu putini sunt parintii care ignora de foarte multe ori o problema a micutilor, aparent banala, dar care se poate transforma in afectiuni severe. Este vorba de secretiile nazale, care nu trebuie sa "stationeze" in nasucurile copiilor.Copiii de pana la 3-4 anisori, mai ales cei care merg la gradinita, se confrunta foarte des cu raceli ce duc, inevitabil, la curgerea in exces a nasului. Ei bine, multi prichindei nu stiu sa-si sufle nasul, iar parintii au sarcina obligatorie de a elimina aceste secretii, pentru a nu se ajunge la complicatii severe, realteaza DoctorulZilei.ro.

Cum gestionam sentimentul de vinovatie. Isi cer scuze pentru orice, le lipseste initiativa, uita de propriile nevoi, sunt defensivi si, de multe ori, incearca sa controleze totul. Cine sunt, de fapt, eternii vinovati si cum pot combate acest mecanism incarcat de tristete? Vinovatia este un sentiment complex, greu de suportat, fiind legat intotdeauna de trairea unei suferinte, cu caracteristici si implicatii mult mai extinse decat realizam la prima vedere.Acesta provine din calitatea noastra innascuta de a fi empatici, suntem fiinte sociale si suntem construiti pentru a ne conecta emotional la ceilalti oameni. Afla mai multe de pe Psychologies.ro.

Cum gatesti orezul ca sa reduci caloriile cu 60%. Exista o metoda de a gati orezul prin care poti reduce absorbtia de calorii din preparat cu pana la 60%! Orezul este prezent intr-o multime de bucatarii din lume. Din SUA, pana in Thailanda, China, Italia si Romania, toata lumea consuma orez periodic. In afara de dietele pe baza de proteine, cum este dieta Atkins, care exclude consumul de orez pentru ca contine carbohidrati, acest aliment este recomandat deopotriva pentru o alimentatie sanatoasa si pentru slabit. Diferenta o face, insa, atat cantitatea de orez consumata la masa, cat si modul in care ai gatit orezul! Integral pe Lyla.ro.

Cum sa opresti o sangerare in 10 secunde cu un produs natural. Tuturor ni se intampla sa ne taiem uneori atunci cand gatim sau sa ne intepam intr-un varf de cutit... Accidentele sunt inevitabile! Pe langa accidente, mai sunt si micile sangerari ocazionale, gingivale sau nazale, de exemplu. Tocmai de aceea, astazi ne-am gandit sa iti vorbim despre un ingredient suta la suta natural, foarte eficient in cazul micilor sangerari de tot felul - pudra de ardei Cayenne! Conform celebrului homeopat american, doctorul John R. Christopher, pudra de ardei Cayenne poate face minuni atunci cand e vorba de sangerari, fie ele externe sau interne! Integral pe Unica.ro.

10 alimente care curata plamanii de toxine. Curatarea pulmonara include, in primul rand, schimbari in dieta. Un regim alimentar sanatos incurajeaza mecanismele naturale de curatare ale corpului si stimuleaza sistemul imunitar. Iata care sunt cele mai bune alimente care ajuta la eliminarea toxinelor din plamani si vindeca infectiile respiratorii: Ardei iute. Iuteala ardeilor poate curata mucusul din plamani. De aceea, nasul curge atunci cand mancati alimente picante. De "vina" este capsaicina, arma cu care planta se apara de daunatori. Atunci cand ingeram ardei iute, capsaicina produce o senzatie de arsura la contactul cu tesuturile corporale, scrie DoctorulZilei.ro.