Cele mai periculoase pozitii in care stai ziua Pozitia picior peste picior este una dintre cele mai comune, dar nu este foarte sanatoasa, potrivit specialistilor. Oamenii care sufera de hipertensiune, de exemplu, ar trebui sa o evite, pentru ca le inrautateste problema. Daca petreci prea mult timp in aceasta pozitie, te poti confrunta cu dureri de spate, probleme circulatorii si spargerea capilarelor de pe picioare, potrivit greatist.com. Statul pe scaun creste riscul aparitiei unor boli grave, dar nici statul in picioare nu este mai sanatos, potrivit cercetatorilor citati de time.com. Studiile au aratat ca aceasta pozitie creste riscul aparitiei aterosclerozei carotidiene, caracterizata prin ingustarea arterelor. Durerile musculare sunt o alta problema care poate aparea cand stai foarte mult in picioare, scrie Unica.

UtileFoto: Colaj foto

Designul de spital reinventat de artistii contemporani. 28 de exemple din S.U.A. si U.K. Numeroase spitale din S.U.A. si Marea Britanie angajeaza artisti care sa le regandeasca design-ul astfel incat acesta sa capete un rol terapeutic si sa transforme interactiunea pacientilor cu institutia sanitara intr-o experienta mai usor de gestionat, pozitiva si care implica un factor de stres mai mic. Culorile vii, vibrante, modelele decorative florale ajuta pacientii sa prinda mai mult curaj, sa aiba mai multa speranta si incredere in propria vindecare. Rezultatele pozitive sunt adesea confirmate atat de catre pacienti, cat si de personalul medical. Asociatia SMART MED - Arta pentru sanatate si-a propus sa faca aceste proiecte cunoscute in Romania si, in decurs de doi ani, sa populeze un numar cat mai mare de spitale cu lucrari de arta, asigurand consultanta in acest sens, organizand concursuri pentru artisti si expozitii adresate pacientilor, dar si licitatii de arta pentru medici si vizitatorii spitalului. Integral pe Smart-Med.ro.

Misterul periculos al adictiilor (alcool, tutun, droguri, jocuri de noroc) Exista o butada potrivit careia trebuie sa tratezi dependentii separat, in functie de substanta pe care o consuma, pentru ca fumatorii se cred mai buni decat dependentii de alcool, iar acestia din urma se cred mai buni decat consumatorii de droguri. Totusi, in cele ce urmeaza, voi folosi termenul de "substanta" pentru a ingloba toate formulele chimice, licite si ilicite, care pot crea dependenta. Foarte adesea, familia unui consumator dependent de o substanta se comporta ca si cum consumul ar fi singura problema in sistemul familial sau in relatia dintre doi parteneri. Nefericirea tuturor este pusa pe seama consumului si pe consumator, scrie Psychologies.ro

Ce poti sa faci cu spuma de ras Te enerveaza ca oglinda din baie se abureste si se umple de zoaie atunci cand faci dus fierbinte? Curata oglinda cu spuma de ras si nu se va mai aburi cand apa curge foarte fierbinte. Daca esti in tren, in excursie sau cu cortul si vrei sa economisesti apa cand te speli pe maini, foloseste spuma de ras. Freaca bine mainile cu spuma si sterge-te pe un prosop uscat. Este ca si cum ai folosi un gel dezinfectant, dar fara sa iti lase mainile lipicioase. Ai o usa care scartaie enervant din balamale? Unge locurile zgomotoase cu spuma de ras si ai scapat de chin. Umezeste un burete de vase, aplica spuma de ras pe pata si freaca bine cu buretele. Lasa sa se usuce natural si pata va disparea ca prin farmec, scrie Libertatea.

Ce boli poti face daca esti prea slaba Toata lumea vorbeste despre pericolul pe care il reprezinta obezitatea pentru sanatate, dar nici persoanele prea slabe nu sunt mai ferite de probleme. Vezi ce boli poti face daca ai mai putine kilograme decat ar trebui. Cele mai multe probleme de sanatate apar din cauza greutatii, potrivit specialistilor citati de dailymail.co.uk. Oamenii prea slabi, de exemplu, sunt mai predispusi la dereglari hormonale. Lipsa grasimii poate, de asemenea, sa duca la deficienete de nutrienti necesari pentru buna functionare fizica si psihica. Exista si alte riscuri la care te expui, daca ai mai putine kilograme decat ar fi normal. Fracturi si rupturi de oase, Boli cardio-vasculare, scrie Unica.