Amestecul din 3 ingredinete care previne cancerul. Un stil de viață sănătos reduce considerabil riscul de a face cancer, dar sunt și alte metode prin care poți preveni apariția acestei boli. Vezi ce ingrediente te menține sănătoasă. O combinație din trei ingrediente te protejează împotriva cancerului, potrivit worldhealthinfo.net. Ai nevoie de ¼ lingură de turmeric și jumătate de lingură de ulei de măsline. Adaugă și un praf de piper negru și amestecă totul într-o ceașcă. Folosește, apoi, condimentele la gătit, în supe sau salate, dar ai grijă să nu le lași foarte mult pe foc. Poți și să bei acest amestec, turnând un pic de apă peste el. Înainte să începi, însă, acest tratament, discută cu medicul de familie. El va ști dacă este bine pentru tine să consumi această combinație de ingrediente, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Hotnews

Ce minuni face pentru organism o cura cu ceapa verde. O cura cu ceapa verde are efect detoxifiant, regland si activitatea anumitor glande din corp, motiv pentru care este considerata un antialergic natural foarte valoros.De asemenea, este bogata in vitamine si in saruri minerale extrem de importante pentru efortul fizic. In plus, contine eteri si compusi cu siliciu care nu se gasesc in alte alimente. Sucul de ceapa verde este un bun detoxificant si, in acelasi timp, tine sub control afectiunile de natura oncologica. Acest suc se obtine din patru-cinci fire de ceapa, de la care se foloseste atat partea alba, cat si cea verde. Dupa ce se mixeaza timp de un minut, se strecoara printr-un tifon dublu, iar zeama obtinuta se imparte in trei si se bea cu un sfert de ora inaintea meselor principale. Cura cu suc de ceapa trebuie tinuta timp de doua saptamani si se reia de cate ori este nevoie, anuntaDoctorulZilei.ro.

Adevarul pe care nu ti l-a spus nimeni despre sfecla rosie! Introdusa in gastronomie din cele mai vechi timpuri, sfecla rosie este consumata fiarta sau cruda, coapta sau murata, ca si garnitura, in salata, in supa sau bors si este unul dintre cele mai sanatoase alimente. Cultivata din cele mai vechi timpuri, sfecla era adusa ofranda zeilor, considerandu-se ca valora greutatea ei in argint. Romanii au inceput sa o cultive, preparand-o cu miere si vin. Apicius, renumitul gastronom roman, autor al lucrarii "De re coquinaria", includea sfecla in retete de supa si recomanda folosirea ei in pregatirea unei salate cu dressing de mustar, ulei si otet. In acea vreme, sfecla avea radacina lunguiata si subtire si semana cu un morcov. Forma rotunjita a radacinii a luat nastere in secolul XVI si a devenit foarte apreciata in Europa de Est 200 de ani mai tarziu. Radacina sfeclei rosii contine potasiu, magneziu si fier, dar si vitaminele A, B6 si C si acid folic. Mai mult, proteinele, antioxidantii si fibrele din sfecla rosie o recomanda ca fiind un aliment foarte sanatos, informeazaLibertatea.

Beneficiile untisorului pentru sanatate. Untisorul se gaseste primavara in toate pietele, dar putina lume stie cat este de hranitor si delicios in salate si alte preparate de sezon. Vezi care sunt beneficiile untisorului pentru sanatate. Untisorul este o buna sursa de vitamina C, dar aduce un aport de vitamina E, potasiu si fibre si are efect tonic si detoxifiant. In trecut, untisorul era folosit in tratarea scorbutului, o boala grava cauzata de carenta de vitamina C. De asemenea, multe leacuri din popor folosesc untisorul pentru rani si coagularea sangelui, desi nu toate sunt sigure si se recomanda sfatul medicului in caz de sangerari si hemoroizi. Pentru ca are proprietati benefice in cazul hemoroizilor, pe vremuri, oamenii pisau untisorul frunze si il amestecau cu untura de porc sau gasca pentru a prepara un unguent special. Untisorul se consuma in salate si are un gust usor uleios, care i-a dat si numele popular, scrieUnica.ro.

Descoperire extraordinara. Cofeina, tratament pentru maladia secolului. O noua cercetare a scos la iveala ca Alzheimerul, considerat maladia secolului ar putea fi tratat cu cofeina, substanta care se gaseste din plin in cafea, ciocolata sau ceai verde. Rolul cofeinei in tratarea bolii Alzheimer este sugerata de proprietatea cofeinei de a reduce acumularea placilor de amiliod, caracteristica bolii Alzheimer. Descoperirile au fost prezentate in Journal of Caffeine Research. Articolul se numeste "Caffeine as Treatment for Alzheimer's"(Cofeina, tratament pentru Alzheimer), iar autorii au identificat cum pot folosi cofeina pentru a reduce nivelul beta amiloizilor, adica sa previna, sa trateze si sa incetineasca evolutia bolii Alzheimer, anuntaDoctorulZilei.ro.