Semne ca ai probleme cu circulatia sanguina O circulatie sanguina buna iti ajuta organismul sa functioneze corect, de aceea este bine sa iti dai seama cand ai probleme. Vezi care sunt semnele unei circulatii deficitare. Cand sangele ajunge in tot corpul, organele primesc nutrientii necesari, iar PH-ul se echilibreaza. Atunci cand sunt, insa, probleme, anumite parti ale corpului nu primesc suficient sange. Ingrosarea arterelor sau alti factori limiteaza cantitatea de sange care ajunge in picioare, maini sau inima. Fumatul, sarcina, problemele alimentare sunt doar cateva dintre cauzele care duc la o circulatie sanguina deficitara. Persoanele de orice varsta pot fi afectate, iar daca nu este tratata, aceasta problema poate avea efecte dezastroase asupra creierului, inimii, ficatului sau rinichilor. Integral pe Unica.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Obosita dupa Pasti? 10 trucuri ce-ti fac viata mai usoara in gospodarie Pe langa bucuria de a petrece alaturi de cei dragi, sarbatoarea sfanta a Pastelui a adus si... destula osteneala. Una placuta, fara doar si poate, dar, abia intoarsa din minivacanta, simti nevoia sa o iei mai usor cu treburile casnice. Usor de zis, usor si de facut, daca folosesti trucurile noastre. (1) Ai descoperit cateva pahare nespalate, puse unul intr-altul si... intepenite? Nu trage de ele, ca se crapa si te tai cu cioburile! Asaza paharul de la baza intr-un vas cu apa calda (nu oparita), iar in cel de deasupra toarna apa rece. In cateva clipe le vei putea separa. (2) Uf, mai e si cratita! Sosul sau resturile de mancare prinse pe margini "cedeaza" usor la spalat, dupa ce ai tinut vasul cateva ore la frigider. Integral pe Libertatea.ro.

Insomnia si durerile de spate Studiile spun ca intre 60 si 80% dintre adulti sufera la un moment dat de dureri de spate, majoritatea fara sa poata identifica o cauza anume, iar 50% dintre acestia se plang si de insomnie, care creste sensibilitatea la durere si intensifica aparitia acestor episoade. La femei, corelatia insomnie-dureri de spate este mult mai mare decat la barbati - asadar, doamnelor, una dintre principalele rezolutii la inceput de an ar trebui sa fie somnul de calitate si reducerea stresului. Cel din urma este o constanta in viata insomniacilor, a caror stare de agitatie creste tensiunea musculara, reduce numarul de micropauze din activitatea musculara, ceea ce duce in final la dureri de spate, informeaza Psychologies.ro.

Cum recunosti boala Lyme Boala Lyme este cauzata de bacteria Borrelia Burgdorferi si se transmite la om prin muscatura de capusa. Persoanele care petrec mult timp la iarba verde sau in zone impadurite au un risc mai mare de a suferi de aceasta afectiune, potrivit mayoclinic.org. Este important sa iei tratament in stadiile incipiente ale bolii, pentru a te vindeca. In stadii mai avansate, organismul isi revine mai greu, dar aproape toti pacientii reusesc sa scape de bacterie. Semnele bolii Lyme variaza de la o persoana la alta si afecteaza, de obicei, articulatiile, pielea sau sistemul nervos. La o luna de la infectare, bolnavul poate observa iritatii pe piele, sub vorba unor umflaturi mici si rosii. O simpla muscatura de capusa trece dupa cateva zile, insa daca ti-a fost transmisa bacteria Borrelia, zona inrosita se mareste si pot aparea simptome de raceala: febra, frisoane, oboseala, dureri musculare si de cap, scrie Unica.

De ce e bine sa fii o nemernica Nimeni nu vrea sa se puna cu o nemernica, iar asta inseamna putere. Majoritatea celor din jur se simt amenintati de personalitatile acestor persoane. Nemernicelor nu le este teama sa spuna ceea ce gandesc, sunt increzatoare in propriile forte si nu pierd timpul cu lucruri care nu conteaza. Asadar, e chiar bine pentru sanatatea ta sa fii o nemernica. Iata mai exact de ce! (1) Nu te inconjori de oameni toxici, (2) Oamenii de stiinta spun ca e bine sa injuri, (3) Nu te lasi coplesita de propriile emotii; (4) Prietenii tai sunt oameni autentici; (5) Niciodata nu tii in tine ce ai de zis (6) Spiritul tau critic se rasfrange si asupra ta; (7) Tu esti autoritatea suprema cand vine vorba de o decizie. Integral pe Libertatea.ro