Cum sa iti verifici tiroida acasa. Cel mai simplu mod de a-ti verifica tiroida este cu ajutorul unui termometru. Acest test a fost creat de fizicianul american Broda Barnes, la inceputul anilor 1900, si este folosit si astazi, potrivit jonnybowden.com. Ia un termometru, iar dupa ce ai reglat temperatura, pune-l subrat si lasa-l 10 minute. Noteaza temperatura undeva si repeta testul intre trei si cinci zile. Barnes recomanda sa continui acest procedeu timp de 10 zile, pentru un rezultat mai sigur. Barbatii isi pot lua temperatura oricand, dar femeile nu au voie sa o faca in primele zile de menstruatie. Temperatura normala ar trebui sa fie incadrata intre 36.5 grade Celsius - 36.7 grade Celsius. Daca este mai mica, inseamna ca ai o tiroida lenesa si poti suferi de hipotiroidism, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce trebuie sa schimbi in dieta ca sa fii pregatita de plaja. Toate ne dorim un corp frumos si tonifiat atunci cand vom mege prima oara la mare. Insa tot ce vedem este o burtica umflata, care are zile cand pare ca am mancat un balon si zile cand nu este chiar asa mare. Ce se intampla? Ce faci gresit in dieta? Raspunsul - cantitatea de sodiu ingerata. Zaharul si sarea fac stomacul sa se baloneze, iar toata munca de la sala este acoperita de un strat de apa si un strat de grasime.Chris si Heide Powel de la Extreme Weight Loss, spun ca cel mai bine este sa fim atenti la ce produse consumam peste masura. Ca sa nu fim balonati trebuie sa consumam 1,5 grame de sare pe zi si sa taiem aproape 20 de grame de zahar. Pentru a face asta trebuie sa fim atenti la produsele pe care le cumparam. Daca principalele ingredinte sunt sarea sau zaharul trebuie sa le punem la loc pe raft. Cel mai bine este sa mancam produse gata preparate si sa renuntam la cele procesate, produse proaspete, anuntaDoctorulZilei.ro.

Acesta este cel mai puternic antibiotic natural.Ucide orice infectie din organism. Din vremuri stravechi se stia de tot soiul de amestecuri din plante ca fiind foarte benefice pentru tratatarea diferitelor boli. Vom numi acest tonic maestrul de curatare al organismului pentru ca este o formula antivirala si antifungica puternica, creste circulatia sangelui si a fluxului limfatic, in toate partile corpului si confera o stare de bine in tot organismul. In primul rand, se recomanda a se purta manusi in timpul pregatirii amestecului, in special atunci cand trebuie sa manipulati ardeiul iute. Atentie mare la miros - este foarte puternic si poate stimula sinusurile instantaneu! Integral inLibertatea.

Ce sa faci ca sa nu mai ai probleme cu sinusurile. Aceasta perioada favorizeaza aparitia unor probleme cu sinusurile, din cauza schimbarilor de temperatura si a alergiilor. Vezi ce poti face pentru a le tine departe. Bacteriile sanatoase din organism protejeaza fiecare tesut, nu doar intestinele, iar cand faci o infectie a sinusurilor, bacteriile rele se inmultesc si strica echilibrul, potrivit thehealthyhomeeconomist.com. In aceste conditii, ele pot invada mucoasele si pot cauza probleme serioase de sanatate. Pentru a preveni o astfel de situatie, este recomandat sa iei o capsula cu probiotice, dupa ce te-ai spalat pe dinti, inainte de culcare. Este foarte important sa nu mai mananci sau sa bei nimic dupa acest moment, nici chiar apa. Ai gija sa golesti continutul capsulei si sa il plimbi prin toata gura, inainte sa inghiti. Astfel, vor ramane resturi de probiotice in gura, iar in timpul noptii vor ajunge in caile nazale si vor elimina agentii patogeni, scrieUnica.ro.

Descoperirea cercetatorilor - Zaharul sau aspartamul? Care este mai sanatos? Un studiu publicat in Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism arata ca zaharul este mai eficient in reducerea hormonilor de stres decat aspartamul, un indulcitor folosit in milioane de produse. Timp de 12 zile, cercetatoii au observat bauturile pe care le-au mancat 19 femei, voluntarele studiului. In timpul studiului, 8 femei au consumat 3 bauturi pe zi care erau indulcite cu aspartam si restul au baut sucuri care aveau la baza 25% zahar. Cercetatorii au masurat cantitatea de cortizol din saliva participantelor inainte si dupa experiment si au crescut nivelul hormonilor de stres cu ajutorul unor teste de aritmetica facute special imposibil de rezolvat. In testarile de dinainte de dieta, grupul nu avea diferente semnificative in ceea ce priveste nivelul hormonilor de stres. Dupa aceea, cu toate astea, nivelul cortizolului era mai scazut in grupul celor care beau bauturi cu zahar natural. Scanarile la RMN au aratat ca in regiunea hipocampusului(aceea care controleaza frica si stresul) s-a detectat activitate in grupul celor care au consumat zahar si o activitate scazuta in grupul celor care au folosit aspartam, anuntaDoctorulZilei.ro.