Infectii usoare care duc la septicemie. Septicemia este o problema de sanatate extrem de grava, care apare in urma unei infectii. Vezi ce boli usoare pot duce la o astfel de situatie. Oricine poate face septicemie, insa sunt mai expusi oamenii care au un sistem imunitar slabit, bebelusii, batranii cu boli cronice, oamenii care tocmai au suferit operatii sau diabeticii. Septicemia are numeroase simptome, depinzand de locul in care apare infectia. Confuzia sau accelerarea respiratiei este un prim semn de infectie a sangelui. Pot aparea, de asemenea, si febra sau frisoanele, puls rapid, greata si voma, diaree, o reducere a volumului de urina, pete rosii pe piele. In astfel de cazuri, vizita la medic este obligatorie. Desi septicemia este o problema de sanatate destul de rara, poate duce la moarte, iar tratamentul imediat este absolut necesar, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Corsetul - noul accesoriu de fitness care iti pune in pericol sanatatea. Exista foarte multe accesorii pentru fitness, care te pot ajuta sa slabesti corect. De cand Kim Kardashian a promovat pe contul ei de Instagram corsetul pentru fitness, acesta a adunat foarte multi adepti. Intrebarea este - Cat de sanatos este? Pe vremuri corsetul era purtat sub haine pentru a crea iluzia unei talii de viespe. Corsetul induce transpiratia in momentul in care este purtat si astfel, pare, ca talia este mult mai mica, dar rezultatele dispar in momentul in care corsetul este dat jos. Acesta afecteaza dispersia grasimii din corp. Corsetul purtat foarte mult timp slabeste muschii abdominali, iar capacitatea de a sustine organele scade. Mamicile care abia au nascut apeleaza la aceasta metoda mai mult din disperare, anuntaDoctorulZilei.ro.

Ia startul alergia de primavara! Pazeste-te cu cele mai bune remedii clasice si naturiste. Luna mai - soare, flori si... hapciu! Alergie. La polenul plantelor de camp, care infloresc acum. Pentru cine are aceasta sensibilitate (si suntem tot mai multi, an dupa an), luna mai nu e doar poezie... Stranut in rafala, nas infundat, ochi inlacrimati, pleoape umflate, mancarime in cerul gurii... Este reactia de autoaparare a organismului la contactul cu polenul plantelor de camp, care infloresc acum... inclusiv in oras (vezi invazia florilor de papadie). Mecanismul este urmatorul: sistemul imunitar percepe polenul drept o substanta periculoasa si comanda secretarea in organism a unor agenti chimici, care declanseaza simptomele mai sus amintite - explica dr. Brindusa Petrutescu, medic specialist in alergologie si imunologie clinica. Ce mare lucru? - ai zice, sunt simptomele unei simple rinite. Dar, atentioneaza medicul, rinita aceasta "simpla" poate evolua, ajungand sa fie asociata cu astmul si sa aiba semnele acestuia: tuse frecventa, senzatie de sufocare, respiratia suieratoare, informeazaLibertatea.

Supa detoxifianta de sfecla. Ficatul, cel mai mare organ intern al corpului uman, are si cele cele mai multe - peste 500 (!) - si mai variate functii din organism. O dereglare hepatica ar putea avea efecte nefaste asupra intregului corp. Acestea fiind spuse, ne dam seama cat de important este sa ii acordam o cat mai mare atentie, sa il menajam si sa il ajutam pe cat ne sta in puteri de mult. Super rapida, super aspectuoasa si mai mult decat eficienta. Facem impreuna o supa geniala de sfecla rosie, supranumita si "protectoarea ficatului". Ea are extrem de putine calorii, asa ca... veste buna: nu ingrasa! Sfecla insasi e o legume detoxifianta, asa ca oricum ati prepara-o, beneficiile nu intarzie sa apara, scrieUnica.ro.

Trei lucruri pe care trebuie neaparat sa le faci inainte sa faci dus. Stim ca apa fierbinte si lamele vechi de ras pot sa iti distruga pielea, dar iata alte 3 lucruri pe care trebuie sa le faci inainte sa faci dus. Lentilele. Lentilele si apa nu fac casa buna niciodata. Trebuie sa le scoti inainte sa intri la dus, deoarece achantamoeba este o bacterie care se gaseste in procent de 85% la nivelul retelei de apa. Bacteria iti poate contamina lentilele si poti face o infectie.In cazuri grave, infectia progreseaza foarte rapid si poate duce la nevoia unui transplant de cornee. Lasa probleme la usa. De aceasta data trebuie sa lasi probleme si la usa baii sau a cabinei de dus. In momentul in care intri la dus, atmosfera relaxanta este propice pentru a-ti lasa gandurile sa curga la fel ca apa de la robinet. Cel mai bine este sa te lasi in voia gandurilor. Grijile, probleme si stresul nu au ce cauta intr-un loc unde principalul scop este relaxarea, anuntaDoctorulZilei.ro.