Alimente pe care un nutritionist nu le-ar manca niciodata Nutritionistii sunt cei mai indreptatiti sa isi dea cu parerea despre ce ar trebui sa ai in farfurie. Afla ce nu ar manca niciodata. Rondele din orez expandat: Au un index glicemic mare, iar de cate ori le consumi, iti cresti nivelul zaharului din sange. Carne procesata: Contin cantitati mari de sodiu, conservanti, aditivi si grasimi nesanatoase, care iti dau peste cap sanatatea si silueta. Sosuri din rosii: Nutritionistii le evita pentru ca au un nivel mare de sodiu si contin zahar adaugat. Bomboanele: Bomboanele nu sunt decat zahar pur si colorant, asa ca nu te atinge de ele. Sucurile dietetice: Sucurile dietetice contin indulcitor care te fac sa ravnesti la zahar si sa mananci mai mult. Cerealele procesate si lactatele fara grasime: Cele mai multe cereale din comert sunt pline de zahar si nu contin proteine sau fibre. La fel de periculoase sunt si lactatele degresate. Pe langa faptul ca nu au un gust bun, nu iti aduc niciun beneficiu, scrie Unica.

UtileFoto: Colaj foto

Plante care alunga tantarii - cand natura ne sare in ajutor Vine vara si odata cu ea si tantarii, insectele care ne deranjeaza somnul si lasa pe pielea noastra urme inestetice. Putem scapa de ele in maniera clasica a plaselor montate la geamuri si la usi, dar si asa instrusii tot scapa inauntru. Nu disperati si cautati raspunsul, ca in multe alte ocazii, tot in natura si apelati la plante care alunga tantarii. Mai jos aveti cateva exemple, multe putand fi procurate din comert: In primul rand, frunzele de nuc. Cei crescuti la tara stiu ca in jurul unui nuc nu creste mare lucru si putem astfel apela la un manunchi de frunze pentru a le pune la geam. Citronella - este, spun specialistii, cel mai bun mijloc din natura pentru a-ti proteja incaperea de tantari datorita aromei sale foarte puternice. Menta, cu izul sau specific este o alta planta care poate fi o bariera intre insectele nepoftite si locuinta. Integral pe CasePractice.ro.

Ce trebuie sa faci dimineata, pentru a avea o zi buna! Cateva trucuri menite sa-ti asigure plinul de energie Pentru energia de care ai nevoie pe parcursul unei zile, momentul diminetii este crucial. Potrivit siteului "sfatulparintilor.ro", cercetatorii au dovedit ca energia cu care functionam este precum combustibilul autoturismului. E important sa stim cum sa ne asiguram doza de energie, ca sa facem fata unei noi zile. Nu amana alarma! - Daca ai fixat alarma de trezire la o anumita ora, nu o amana. De cate ori amani momentul trezirii apasand pe butonul Snooze, creierul tau stie ca mai are cateva minute de somn si incearca sa reintre in starea de somn, dar tot el stie ca nu are mult timp la dispozitie. Nu te ridica brusc din pat - Imediat ce te-ai trezit, nu te ridica brusc din pat, stai o clipa cu ochii inchisi si imagineaza- te cu vigoare, energizat. ¬Cand iti imaginezi o activitate, iti activezi aceeasi parte a creierului ca atunci cand o derulezi cu adevarat¬, spune dr. Dana Lightman, PhD. Integral pe Libertatea.

5 trasaturi pe care sa le cauti la o persoana Concentrarea pe ceea ce conteaza cu adevarat - Evolutia ne-a setat pe tendinta de acumulare a cat mai multe: bani, lucruri, persoane chiar, dar nu ne-a promis ca toate acestea ne vor face fericiti. Studiile demonstreaza tocmai ca nu acestea nu aduc fericirea. Bunatatea - Sunt persoane care manifesta instinctiv acest lucru, de la a acorda atentie celorlalti, detaliilor, la a fi de ajutor si a demonstra ca le pasa, chiar prin gesturi marunte. Expunerea imperfectiunilor si acceptarea vulnerabilitatii - Oamenii extraordinari nu sunt cei care nu au esecuri ci aceia care se expun in ciuda acestora. Psihologul B. Brown intr-una dintre lucrarile sale afirma ca ratam relatii si momente importante din viata noastra asteptand sa devenim perfecti inainte de a incerca ceva, scrie Psychologies.ro.

Cum sa iti detoxifici organismul de cafea Cafeaua este una dintre cele mai consumate bauturi din lume, iar efectul ei poate da dependenta. Vezi cum sa renunti la ea si sa iti detoxifici organismul de cofeina. Verifica toate ingredientele care ar putea avea cofeina - Daca vrei sa iti detoxifici organismul de cofeina, trebuie sa stii ce produse contin aceasta substanta, deoarece cafeaua nu este singura. Anumite ceaiuri, calmante sau bauturi au cofeina, iar daca le consumi, nu prea mai poti scapa de aceasta dependenta. Nu te lasa intimidata de simptome - Te vei simti iritata, obosita, vei avea probleme de concentrare si poti simti chiar dureri musculare, insa este important sa nu renunti. Renunta treptat la cafea - Este mai indicat sa renunti treptat la cafea, decat sa o faci deodata, scrie Unica.