Cum pastrezi painea proaspata? Nu este nimic mai trist decat sa arunci jumatate de paine, deoarece s-a intarit sau s-a invechit. Cel mai bine ca sa pastrezi painea proaspata este sa incerci acest truct 1. Mananca cat poti din painea proaspat cumparata apoi taie restul felii. 2. Pune pe o tava de prajituri hartie de copt si aseaza feliile una langa cealalta 3. Baga tava in congelator si lasa painea sa inghete 4. Dupa ce este inghetata pune feliile intr-o punga si sigileaza punga lasand cat mai putin aer posibil. Cand ai pofta de paine proaspata scoate cate felii vrei din congelator si le poti lasa sa se dezghete sau le poti pune direct in prajitor, noteaza doctorulzilei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Testul care iti spune daca ai candidoza. Candidoza este o infectie foarte comuna, care afecteaza atat barbatii, cat si femeile. Vezi cum afli acasa daca ai aceasta boala. Candida este o ciuperca ce se gaseste in tractul digestiv, dar atunci cand dezvoltarea ei este data peste cap, poate migra catre esofag si ajunge in gura. Atunci cand creste necontrolat, poti observa pe limba o pelicula albicioasa, insa simptomele nu sunt intotdeauna clare. Exista insa un test pe care il poti face acasa si iti spune daca ai aceasta infectie. Dimineata, inainte sa te speli pe dinti, sa bei apa sau sa mananci, scuipa intr-un pahar plin cu apa si verifica-l la fiecare 15 minute, timp de o ora. Daca observi ca sunt cateva firisoare care curg din saliva ori saliva a ajuns pe fundul paharului, s-ar putea sa ai candida. Saliva sanatoasa pluteste la suprafata apei, informeaza Unica.ro.

200 de boli te ataca din mancare! Ce spun specialistii ca trebuie sa facem pentru a scapa de bacterii. Pentru a ne proteja de bacterii care dau boli uneori cauzatoare de moarte, trebuie sa ne ingrijim de siguranta alimentara, de cand cumparam produsele, iar atentia sa continue in timpul prepararii si depozitarii mancarurilor. Specialistii Organizatiei Mondiale de Sanatate (OMS) atentioneaza ca neatentia la acest capitol poate duce la diaree ori chiar cancer! Microorganisme periculoase pentru sanatate sunt raspandite in sol, apa, animale, iar multe dintre acestea se gasesc inclusiv pe oameni. Ele se afla pe maini si haine, dar si pe ustensilele de bucatarie. La cel mai mic contact al acestora cu alimentele, pot fi transferate asupra hranei, provocand un numar mare de afectiuni, scrie Libertatea.ro.

10 moduri de a-ti scoate din minte pe cineva sau ceva. Ti s-a intamplat si tie sa nu iti poti scoate din minte o anumita persoana? Ce a spus sau ce a facut? Cateva moduri de a te detasa. Cand o persoana ne raneste pe noi sau pe cineva drag, cand ne barfeste sau se poarta intr-un mod care ne ia prin surprindere, ramanem blocati in rememorarea incidentului. Ore, zile, chiar saptamani mai tarziu ne trezim blocati in reevocarea evenimentului pe care nu ni-l putem scoate din minte. Incercam sa gasim alternative situatiei, variante de reactii sau raspunsuri din partea noastra, intr-un mod de gandire ciclic, toxic. Nesanatos atat psihic cat si fizic. O minte care rumineaza neincetat este nesanatoasa si nefericita. Incerci sa scapi si nu poti. Este mai simplu sa indepartezi alimentatia nociva care dauneaza sanatatii fizice decat de ideile care tulbura psihicul. Tinand cont de cercetarile asupra tehnicilor de mindfulness (acceptarea deplina de a fi aici si acum) si asupra meditatiei, informeaza psychologies.ro.

Ce boli poti face de la hartia igienica parfumata. Hartia igienica parfumata si colorata nu este atat de inofensiva cum ai crede. Uite ce boli face, daca o folosesti frecvent. Hartia igienica parfumata si colorata cauzeaza anumite probleme de sanatate, potrivit worldhealthinfo.net. Cancer de col. Departamentul de Sanatate si Servicii Umane din SUA a interzis folosirea unor coloranti in productia hartiei igienice, dupa ce studiile au aratat ca este periculos si creste riscul aparitiei de cancer cervical la animalele de laborator. Acelasi impact l-ar avea si asupra femeilor, potrivit cercetatorilor. Probleme rectale. Hartia igienica parfumata si colorata provoaca inflamatii si mancarimi in zona rectala. In plus, daca folosesti hartie igienica colorata nu mai poti vedea daca scaunul este cu sange, simptom ce ar putea indica un cancer de colon. Integral in Unica.ro.