Cum scapi de celulita cu scortisoara. Celulita afecteaza pe toata lumea, indiferent de greutate. Vezi cum poti scapa de ea cu ajutorul scortisoarei. Celulita este mai comuna la femei decat la barbati si, de multe ori, se mosteneste. Sunt, insa, si alti factori care duc la aparitia ei. O alimentatie saraca in nutrienti si bogata in grasimi, un metabolism lenes, lipsa activitatii fizice, schimbarile hormonale sau deshidratarea fac ca pielea ta sa capete aspectul de coaja de portocala. Pe o piele inchisa la culoare, celulita se observa mai greu. Un studiu al cercetatorilor de la Universitatea Grenoble, citat de makeyourlifehealthier.com, a aratat ca extractul de scortisoara este foarte eficient in indepartarea celulitei. Cercetatorii au analizat 80 de femei cu celulita, 40 dintre ele fiind supuse unor masaje anti-celulitice, iar 40 tratate cu ulei de scortisoara. Rezultatul a aratat ca doar la 10% dintre cele tratate cu masaje anti-celulitice au avut o imbunatatire a aspectului pielii, in timp ce in celalalt grup, 60% dintre participantele la studiu au observat o micsorare a stratului de grasime, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cura cu fragute reintinereste si purifica organismul. Fraguta, putin mai mare decat un bob de mazare, mult mai aromata decat capsuna, este cunoscuta pentru virtutile vindecatoare inca din antichitate, cand medicii romani o recomandau pentru reintinerirea si purificarea organismului. Fragul de padure (Fragaria vesca), denumit popular fraguta, frag iepuresc, buruiana de fragi, afrange, franza, pomita, varaguta, capsuna de padure, este o planta perena ce apartine de familia rozaceelor. Prezinta un rizom si stoloni. Inaltimea fragului este redusa (pana la maximum 20 cm). Frunzele ii sunt, intotdeauna, trifoliate. Majoritatea speciilor de fragi au o mare perioada de inflorire (mai ￯ iunie) , dupa cum se mentioneaza pe site-ul ceai-verde.com. Florile sunt mici, albe, placut mirositoare. Fructele, comestibile, sunt mici, conice, rosii sau albicioase. Cand sunt coapte, fructele au gust dulce-acrisor si o aroma specifica. Creste in padurile de foioase si conifere din Europa si Asia. La noi in tara, fragutele cresc prin fanete, pe pajisti, prin poieni, la marginea padurilor, in tufarisuri, fiind raspandite din zonele joase si pana in zonele montane. Prefera solurile bogate in humus si nutrienti, umede dar si insorite, anuntaDoctorulZilei.ro.

Cum iti detoxifici glandele sudoripare. Deodorantele si antiperspirantele contin substante nocive care blocheaza glandele sudoripare, de aceea este indicata o detoxificare a lor. Vezi cum o faci. Aluminiul, parabenii si alte substante din deodorante si antiperspirante sunt periculoase pentru organism. O detoxificare a glandelor sudoripare te ajuta sa le elimini. In plus, potrivit wellnessmama.com, acest proces inlatura mirosul neplacut, te scapa de iritatiile de la subrat si te face sa transpiri mai putin. Nu te gandi ca este un procedeu complicat. Oriciune isi poate detoxifica glandele sudoripare acasa. Ai nevoie doar de o lingura argila, o lingurita de otet de mere si 1-2 lingurite de apa, informeazaLibertatea.

Ce paine sa mananci ca sa slabesti. Painea este considerata dusmanul siluetei, insa nu ar trebui sa o elimini de tot din dieta. Vezi ce tip de paine ar trebui sa mananci, ca sa slabesti. Sunt multe tipuri de paine pe piata, insa nu toate sunt un pericol pentru silueta. Painea din ovaz este perfecta pentru femeile care sunt la fieta. Este o sursa importanta de carbohidrati care se digera mai greu si iti ofera o senzatie de satietate pentru o perioada mai lunga de timp. Painea integrala de grau contine un complex de carbohidrati si proteine, nutrienti, fibre si o cantitate mica de grasimi saturate. Este foarte potrivita in dieta, insa ai grija sa citesti eticheta, pentru ca nu trebuie sa contina aditivi sau conservanti, scrieUnica.ro.

Plantele verzi care reduc riscul de cataracta. Cu toate ca stiam ca morcovii sunt alimentele pe care trebuie sa le mancam pentru o vedere buna, iata ca exista alte plante verzi care reduc semnificativ riscul de cataracta Noi studii au aratat faptul ca alimentele bogate in vitamine E - spanac, broccoli , nuci reduc semnificativ riscul de a face cataracta la batranete. Ingerarea de alimente bogate in vitamine E sau suplimente pe baza de vitamina E reduc riscul de catarcta cu 27%. Cataracta se dezvolta in special la persoanele in varsta care spun de obicei ca au vederea in ceata. Cataracta se formeaza ca o pielita peste ochi, de aici si vederea in ceata, iar riscul de orbire este foarte ridicat daca nu se apeleaza la operatie. Cu toate astea, cataracta poate fi prevenita, anuntaDoctorulZilei.ro.