De ce ne trezim obositi si ce sa facem ca sa avem un somn de calitate. Cand ne trezim obositi, cu o durere mare de cap, cand adormim in timp ce ne verificam emailurile si turnam suc de portocale in loc de lapte peste cereale, inseamna ca avem o mare problema. Somnul de calitate nu se obtine usor. Ba chiar, putem sa ne pacalim creierul ca am avut un somn de calitate cand de fapt nu ne-am odihnit bine deloc, iar efectele ecundare se vor vedea in timp, noteza doctorulzilei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Vitamine pentru energie cand ai stari de oboseala. Fie ca nu ai combatut cu succes astenia de primavara, fie ca esti la dieta pentru costumul de baie si nu consumi destule fructe si legume, organismul tau are nevoie de vitamine pentru oboseala, fizica sau psihica. Inainte de a te apuca sa iei vitamine pentru oboseala, trebuie sa identifici cauza lipsei tale de energie. Nu numai ca vitaminele nu-ti garanteaza eliminarea oboselii, in functie de cauza ei, dar unele suplimente pot provoca supradoze din anumite vitamine si minerale, ceea te poate face sa te simti mai rau, nu mai plina de energie, scrie Unica.ro.

A te simti bine in pielea ta, cliseu sau adevar? Cum iti influenteaza viata aspectul fizic. Se intampla sa auzi destul de des sfaturi despre cum sa fii mai frumoasa, cum sa arati mai bine sau, pur si simplu, despre ce sa faci ca sa te simti mai bine in pielea ta. Insa ce vor sa spuna toate aceste lucruri? Daca incerci sa desparti in doua tabere dorinta de a fi mereu frumoasa si resemnarea cu propriul aspect, ele vor fi extrem de diferite. Ce spun, de fapt, studiile ca va conta mai mult pentru noi? Atractivitatea sau relaxarea fata de modul in care aratam? "Frumusetea e in ochii privitorului" este o sintagma binecunoscuta, care reflecta si ea o mare parte de adevar. Teoretic, ar trebui sa spuna ca acest termen este unul subiectiv si depinde de parametrii fiecaruia de a defini asta. Insa cercetatorii s-au pus de acord cu privire la anumite trasaturi generale, ce, in mod statistic, definesc atractivitatea in ochii majoritatii, informeaza psychologies.ro.

Baia ruseasca: ce este si ce beneficii aduce organismului. Baia ruseasca este, de fapt, un tip de sauna, care se deosebeste de cea finlandeza, cu caldura uscata, prin faptul ca in interiorul ei se degaja aburi fierbinti. Este benefica atat sanatatii, cat si frumusetii. Baia ruseasca cu aburi umezi fierbinti are un efect mult mai puternic asupra organismului decat sauna finlandeza. Este insa contraindicata persoanelor care se confrunta cu afectiuni cardiovasculare. In interiorul baii rusesti, temperatura poate atinge 100°C, de aceea se recomanda ca cei care intra pentru prima data in sauna sa nu zaboveasca mai mult de cateva minune si sa nu urmeze mai mult de doua-trei reprize, scrie avantaje.ro.

De ce sa-ti speli parul cu lapte. Daca ai parul uscat, aspru, fara stralucire si nu stii la ce tratament sa mai apelezi pentru a-i reda aspectul frumos, e cazul sa cauti in frigider! Banalul lapte poate reda stralucirea parului si, mai mult decat atat, il va hidrata si il va face foarte usor de coafat. Probabil ca ai mai auzit pana acum de legendele conform carora Cleopatra facea baie in lapte. Ei bine, exista un sambure de adevar in spatele acestei povesti - laptele contine proteine si grasimi benefice pielii si parului, iar mineralele din el pot face minuni pentru parul tau tern, informeaza Unica.ro.

Ce poti sa faci in zilele libere de Rusalii si de 1 Iunie in Bucuresti. Sarbatoarea crestina a Rusaliilor si Ziua Copilului sunt cele doua mari evenimente pe care le celebram in weekend-ul prelungit 29 mai - 1 iunie. Daca nu aveti planuri sa mergeti in excursii prin tara, la munte, la mare sau prin Delta Dunarii nu e nevoie sa fiti suparati. In Bucuresti se organizeaza multe evenimente inedite dedicate adultilor, dar si copiilor pentru ca 1 Iunie este ziua lor. Concerte, spectacole in aer liber, parada baloanelor de sapun, Satul Biblic sunt doar cateva dintre activitatile la care sunteti invitati pentru a va petrece timpul liber intr-un mod placut, noteaza realitateabucuresti.ro.