Obiceiuri zilnice care iti intaresc imunitatea. Ce mananci, starea de spirit si sportul sunt principalii factori care te ajuta sa ai o imunitate de fier. Vezi ce poti face pentru a tine departe racelile si infectiile. Razi mult! Rasul nu te costa nimic, iti schimba total starea de spirit si iti intareste imunitatea, potrivit rd.com. De cate ori razi, iti cresti numarul celulelor albe din sange, care au rolul de a lupta cu bacteriile si virusii, precum si al anticorpilor din mucoasa nazala si caile respiratorii Canta! Un studiu al cercetatorilor germani a aratat ca atunci cand canti iti activezi splina, crescand anticorpii din sange. Nu este nevoie sa canti pe o scena la karaoke, o poti face in dus, unde nu te aude nimeni, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Nu dormi suficient? Afla ce boli grave poti sa faci. Stiai ca lipsa somnului te determina sa mananci mai mult? Astfel, cu cat dormi mai putin, cu atat ai pofta mai mare de mancare. E normal de altfel... trebuie sa compensezi cumva nevoia de energie. Apetitul crescut, stresul si lipsa puterii de decizie sunt toate provocate de lipsa somnului, potrivit unor noi cercetari. Cu cat o persoana doarme mai putin, cu atat mananca mai mult si problema nu ar fi ca se ingrasa. Obiceiul de a manca haotic poate sa duca, pe termen lugn, la aparitia unor boli precum obezitate, diabet de tipul 2 sau boli de inima. Exista un cumul de factori care pot predispune o persoana sa manance prea mult cand somnul nu este satisfacator, arata studiul al Journal of Health Psychology. De exemplu, cand apare oboseala, sunt afectati hormonii responsabili cu apetitul, numiti greline, anuntaLibertatea.

Ce alimente poti sa mananci dupa sase seara ca sa nu te ingrasi. "Nu manca dupa sase seara daca nu vrei sa te ingrasi"! Acest indemn nu este neaparat adevarat, spun nutritionistii. Chiar si cand vrei sa slabesti nu e indicat sa sari peste cina. Trebuie, insa sa tii cont de anumite reguli: cina trebuie sa asigure 15-29% din necesarul zilnic de calorii, trebuie sa contina cele mai putine calorii dintre cele trei mese principale si sa fie evitate alimentele grele, bogate caloric. Cina este ultima masa a zilei si trebuie sa contina o portie de proteine si putine grasimi. "Masa de seara stie toata lumea ca nu trebuie sa fie extreme de abundenta, desi daca nu ai mancat in timpul zilei trebuie sa mananci fie ca e seara, fie ca e dimineata", a explicat Dr. Corina Zugravu, lector la Universitatea de Medicina si Farmacie din Bucuresti si cercetator la Institutul de Sanatate Publica, informeazaDoctorulZilei.ro.

Plante care purifica aerul din camera. Cu totii tanjim dupa aer proaspat si ne refugiem la tara sau la padure pentru a scapa de poluarea din marile orase. In urma cu circa trei decenii, specialistii americani de la NASA, alaturi de horticultori si biologi, au inceput sa studieze rolul plantelor in purificarea aerului, in special in spatiile inchise. Rezultatele au fost in timp publicate in reviste de specialitate si, pe baza lor, putem in prezent miza pe recomandari practice si la indemana pentru a improspata aerul in locuintele noastre. Iata care sunt cele mai importante plante care purifica aerul din camera: Aloe vera este una dintre plante care purifica aerul prin eliminarea formaldehidei, o substanta cancerigena care se gaseste in adezivul si materialele din care sunt fabricate mochetele si canapelele si in mobilierul din semifabricate din lemn. Mai mult, aloe vera elimina si benzenul din atmosfera, substanta care se foloseste in compozitia vopselurilor si a decolorantilor, scrieCasepractice.ro.

Cum sa iti scazi glicemia cu un ou. Diabetul sau un stil de viata nesanatos duce la cresterea glicemiei. Vezi cum poti sa o scazi prin metode naturale. Glicemia crescuta duce la probleme grave de sanatate, de aceea este obligatoriu sa mergi la medic pentru tratament. Senzatia frecventa de sete, durerea de cap, vederea incetosata sau oboseala se numara printre semnele care anunta un nivel crescut de zahar in sange. Pe langa sfatul specialistului, poti incerca si o metoda naturala, care iti scade glicemia. Nu ai nevoie decat de un ou si acid malic, pe care il obtii storcand un mar, iar in timpul tratamentului, trebuie sa fii atenta la ce mananci, anuntaUnica.ro.