Cum sa cureti masina de spalat Masina de spalat curata bine hainele si spala tot praful de pe tesaturi, dar pe ea cine o curata? Tot praful, mizeria si particulele de tot soiul trebuie sa se depuna undeva, nu? Afla cum cureti masina de spalat astfel incat rufele tale sa fie si curate si fara microbi periculosi. Dezinfecteaza masina de spalatDaca vrei sa scapi de bacteriile scarboase care se pot acumula prin interiorul masinii de spalat si prin tevile din care curge apa peste rufe, foloseste otetul.Da drumul la masina pe un program de apa fierbinte, dar in loc de detergent pune doua cesti de otet alimentar. Lasa masina sa spele in gol si sa clateasca tot sistemul cu solutia dezinfectanta. Spala si curata sapunul vechi. Spala si curata sapunul vechi Detergentul folosit la spalat rufe, fie el lichid sau solid, lasa urme in suportul de detergent si balsam, pe cauciucul tamburului (in cazul masinilor de spalat cu incarcare frontala), etc. Foloseste o solutie de bicarbonat de sodiu, otet si apa calda si freaca cu un burete sau o periuta de dinti fiecare astfel de piesa a masinii de spalat. Clateste intreg suportul pentru detergenti in apa cu otet, daca acesta este detasabil. Integral pe Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Cum sa eviti cresterea firelor de par pe sub piele Firele de par crescute pe sub piele sunt inestetice, pot lasa cicatrici si pot sa provoace infectii locale destul de urate. Invata cum sa te feresti de asa ceva evitand cresterea firelor de par pe sub piele. 1. Exfoliaza pielea, atat inainte de epilare, cat si in celelalte zile, pentru a elimina celulele moarte. Cu cat stratul de celule moarte este mai gros, cu atat creste riscul ca firele de par sa creasca pe sub piele. Pentru exfoliere poti folosi si un scrub, dar cel mai indicat este peelingul chimic, cu o crema pe baza de acid glicolic, acid lactic sau acid salicilic. 2. Dupa epilare, foloseste un dezinfectant bland, de exemplu un ulei din arbore de ceai sau un ulei de musetel. 3. Pentru iritatii, foloseste o crema pentru eritem fesier - cea care se aplica pe pielea bebelusilor pentru iritatiile de scutec, scrie Unica.

Vitiligo, o boala cu impact major asupra psihicului Cu siguranta, tuturor ni s-a intamplat sa vedem pe strada oameni "patati". Unii ii privesc ciudat, altii ii compatimesc. Cert este ca ei sufera de o afectiune cronica ce ii afecteaza nu doar la nivel fizic, ci si psihic, avand adesea consecinte negative asupra stimei de sine. Pana in prezent, nu s-au descoperit cauzele exacte ale acestei maladii, insa specialistii sustin ca ar fi vorba de o predispozitie genetica. Factorii declansatori ai acestei afectiuni sunt stresul, traumatismele fizice si psihologice, tulburarile metabolice, expunerea la soare si la anumite substante chimice. Tratamente naturiste pentru vitiligo: (1) Din argila rosie amestecata cu suc de ghimbir se obtine o pasta care se aplica pe petele pigmentare zilnic, timp de cateva saptamani; (2) Se fierb pulbere de turmeric si ulei de mustar pana se evapora toata apa si rezulta un ulei. Acesta trebuie filtrat si pastrat intr-un recipient de sticla. Se aplica pe pete de doua ori pe zi, timp de aproximativ 3 luni; (3) Din otet de mere si seminte de ridiche se obtine o crema foarte eficienta, care trebuie aplicata de doua ori pe zi pe zonele afectate, scrie Avantaje.

4 moduri prin care te ajuti sa fii mai fericita Gandurile tale te impiedica sa fii fericita. Nefericirea se sedimenteaza prin incrancenarea de a-ti pastra acelasi tipar al gandirii, cu aceleasi ritualuri si clauze "daca/atunci". Mai mult, daca uneori este sanatos si recomandat sa te descarci povestind celor din jur, nu insista prea mult in afirmatii precum "seful meu ma uraste" pentru ca vei ajunge cu adevarat sa crezi asta. Intreaba-te ce anume te impiedica sa fi fericita. Este gandul ca nu vei gasi un partener? Sau ca te urasc colegii? Crezi ca esti neatragatoare, grasa, scunda? Schimba gandurile acestea despre tine. Cand ai astfel de idei, incearca aceste patru intrebari recomandate de specialistii in domeniu: "Este adevarat?", "Poti sti cu absoluta certitudine ca este adevarat?", "Cum reactionezi cand ai acest gand?", "Cine ai fi tu fara acest gand?" Apoi, fa un exercitiu si gandeste la polul opus: nu sunt neatragatoare etc. Razi de propriile probleme. Rasul este cu adevarat medicamentul ale carui beneficii le resimtim cu totii. Acesta relaxeaza corpul, scade nivelul hormonilor de stres, creste sistemul imunitar si, ca bonus, elibereaza calmantele naturale ale organismului, endorfinele, care vor imbunatati starea de bine, scrie Psychologies.

3 tratamente de infrumusetare pentru vara asta Dieta 5:2 pentru piele Despre dieta 5:2 - pentru piele am mai vorbit deja, dar se pare ca intre timp a devenit un adevarat fenomen. Practic, aceasta "dieta" pentru piele promoveaza renuntarea la machiaj pentru doua zile pe saptamana. Aspectul tenului tau se va imbunatati considerabil daca o vei incerca. Vei remarca asta foarte repede! Periajul uscat - Dupa cum ii spune si numele, periajul uscat presupune masarea delicata a pielii, cu ajutorul unei perii. Printre avantajele acestui procedeu se numara reducerea celulitei si imbunatatirea aspectului pielii, la modul general. Periajul uscat stimuleaza circulatia sangelui si ajuta chiar si la detoxifiere. Baile detoxifiante - Se spune despre ele ca ar reusi sa ne elibereze de multe toxine, dar si ca ar reda pielii aspectul frumos. Tot ce trebuie sa faci pentru a te bucura de o baie detoxifianta este sa adaugi in apa din cada doua, trei linguri de sare amara si cateva picaturi de ulei esential, cu aroma ta preferata, scrie Unica.