Dieta pentru masa musculara fara grasime. Unele alimente te ajuta sa cresti rapid masa musculara, fara sa te ingrase, in timp ce altele iti incetinesc metabolismul si depun grasimi pe zonele problema. Vezi ce dieta sa tii pentru masa musculara rapida, fara grasimi. Barbatii si femeile sunt diferiti din multe puncte de vedere. Cel mai important aspect cand vine vorba de masa musculara versus grasimi depozitate este ca barbatii au un continut mai scazut de grasimi in corp, in timp ce femeile au tendinta sa acumuleze mai multa grasime in sani, pe fese si coapse. Cumva, rolul ancestral de vanator al barbatului si rolul de mama al femeii au facut ca aceste trasaturi sa fie vizibile si in zilele noastre. O femeie preistorica nu avea nevoie de masa musculara mare si grasimi putine, deoarece ea nu pleca la vanatoare, ci avea grija de casa (initial pestera) si de copii. Pe de alta parte, barbatul care pleca la lupta si vanatoare, nu avea nevoie de grasimi care sa-i ingreuneze metabolismul, ci de muschi puternici cu care sa se deplaseze rapid prin lumea periculoasa, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce trebuie sa stii despre joggingul pe nisip. Joggingul pe nisip este diferit de cel din parc. Nisipul este un mediu imprevizibil care solicita organismul mult mai mult. Iata ce ar trebui sa stii inainte sa te duci pe plaja ca sa alergi. Trebuie sa alegi daca vrei sa porti pantofi sport sau vrei sa alergi fara - si cu si fara inseamna dezavantaje si avantaje. Fara pantofi sport piciorul trebuie sa apuce nisipul pentru a-si mentine stabilitatea. Fara pantofi sport, riscul de entorse este mult mai mare deoarece nisipul este instabil. Alearga pe nisipul uscat pentru a profita de beneficiile acestui exercitiu. Daca alergi pe nisipi arzi cu 30% calorii mai multe ca alergatul pe teren obisnuit, anuntaDoctorulZilei.ro.

Bei prea multa cafea? Vezi cum iti dai seama! Cafea, cola, ciocolata, energizante... sursele de cofeina sunt atat de multe, incat e usor sa consumi prea multa. Vezi cum iti dai seama daca e si cazul tau! Cofeina este utila in cantitati mici pentru ca se absoarbe rapid si ajunge la creier, unde are efect stimulat, eliminand pe termen scurt oboseala. Dar ca in orice alt caz excesul nu face deloc bine. Doza recomandata este de 200-300 de miligrame de cofeina pe zi. Insa e greu sa tii socoteala cate miligrame sunt in cafeaua ta, cate in suc si cate in energizant. Daca faci exces de cofeina corpul tau are grija sa te anunte prin urmatoarele semne. Incearca sa-ti gasesti pulsul pe incheietura mainii. Daca simti ca inima iti bate repedem ca si cum ai fi depus un efort fizic, desi tu stai pe scaun de cateva ore, inseamna ca ai baut prea multa cofeina. Aceasta iti stimuleaza intregul corp, astfel ca inima trebuie sa faca un efort mai mare ca sa tina pasul, informeazaLibertatea.

Metode simple care previn diabetul. Cele mai comune simptome ale diabetului sunt gura sucata, slabiciune generala a corpului, oboseala si pierdere in greutate. Desi este o boala foarte comuna, sunt anumite metode care te protejeaza de aparitia ei. Sportul este foarte important pentru reglarea nivelului de glucoza din sange, dar si anumite alimente te ajuta. Studiile au aratat ca legumele cu fructe verzi reduc riscul de boala cu 20%, in timp ce consumul de sucuri cresc acest risc cu 18%, iar orezul alb cu 17%. Daca inlocuiesti orezul alb cu cel brun si incluzi cereale integrale in alimentatie, riscul aparitiei diabetului scad cu o treime, scrieUnica.ro.

Fructele care topesc grasimea. Doua-trei portii pe zi te ajuta sa scapi de kilogramele in plus. Doua-trei portii de fructe de padure pe zi pot transforma excesul de grasime in grasime bruna care arde calorii. Vinul rosu poate avea acelasi efect. Un nou studiu sugereaza ca dietele care contin resveratrol, substanta care se gaseste in struguri si in fructele de padure, pot combate obezitatea. Cercetatorii de la Universitatea de Stat din Washington le-au dat soarecilor de laborator o cantitatea de resveratrol egala cu cea e care o contin doua portii de fructe de padure. In ciuda dietei bogate in grasime, soarecii au luat in greutate cu 40% mai putin decat animalele care nu au primit resveratrol. Cercetarea a fost publicata in Jurnalul International de Obezitate si a scos la iveala ca organismul soarecilor a transformat excesul de grasime, in grasime bruna, care reduce greutatea corporala prin arderea caloriilor, anuntaDoctorulZilei.ro.