8 lucruri pe care nu ti le spune nimeni despre alaptare Iti poti trata sanii inainte de nastere - Am aflat ca as fi putut sa-mi tratez sanii chiar inainte de nastere abia cand era prea tarziu. Pentru a evita ranile la sani poti folosi unguente special concepute. Este bine sa-i ceri medicului sa-ti recomande una sau mai multe astfel de creme cu care sa-ti ungi sanii inainte de a incepe alaptarea. Pozitiile de alaptare - Alaptatul pare atat de firesc si crezi ca totul va decurge natural. Nu te gandesti inainte de a naste, cand inca mai ai timpul necesar, sa studiezi pozitii si tehnici de alaptare. Este bine sa faci acest lucru! Alaptarea la cerere - Cu siguranta vei auzi ca este cel mai bine sa alaptezi copilul ori de cate ori o va cere, insa nimeni nu-ti spune ca, daca pui foarte des copilul la san, te poti alege cu rani, la propriu. Nou-nascutii nu plang doar de foame. Integral pe Unica.ro.

UtileFoto: Colaj foto

De ce nu trebuie sa fugi de confruntari A confrunta e diferit de a judeca - In lipsa confruntarilor, cei din jur sunt in imposibilitatea sa vada mai clar cum esti, ce gandesti, ce comportamente toxice au fata de tine. Cand cineva are un comportament toxic fata de tine, prezentul este afectat in mod negativ. A confrunta este o forma indirecta de a pune limite - A pune limite este echivalent cu a retrage permisiuni pe care cei din jur si le-au luat singuri. Spune: nu-ti permit sa faci x lucru. Pasivitatea afecteaza toate relatiile, cele personale pentru ca desi se intampla lucruri care iti displac nu stii sa le tratezi, cele profesionale de asemenea. Cand ii confruntam pe altii ii onoram si pe ei si pe noi - Ca sa poti sa-i confrunti pe cei din jurul tau, asuma-ti ca e posibil ca multi dintre ei sa plece din relatie si sa nu te mai placa.Atunci cand cei pe care ii confruntam continua sa stea in relatie, e posibil sa avem o potrivire naturala. Vor ramane in jurul tau doar oamenii cu care ai multe in comun, care te accepta si te respecta asa cum esti, care te apreciaza. Si ei se simt responsabili si respectati, scrie Psychologies.

Cum sa te tii la distanta de energiile negative ale celor din jur (1) Aminteste-ti ca nu poti multumi pe toata lumea - Cu siguranta, in preajma fiecareia dintre noi se afla persoane care nu ne simpatizeaza. Este perfect normal, iar noi nu putem face nimic, si nici nu este firesc sa facem ceva, sa schimbam acest lucru. Parerile celor din jur despre noi nu trebuie sa ne schimbe parerea noastra despre noi. (2) Ai grija pe cine primesti in viata ta - Trupul si mintea formeaza templul fiecareia dintre noi. Intr-un templu nu ii este permis oricui sa intre, ci doar celor care il respecta si stiu sa... se descalte la usa. Acest lucru se aplica si in cazul persoanelor pe care suntem dispuse sa le primim in viata noastra. Merita ele acest privilegiu? Sunt ele capabile sa se descalte la usa sufletului nostru pentru a nu duce noroiul inauntru? (3) Asuma-ti responsabilitatea doar pentru gandurile si emotiile tale - Daca ceea ce se intampla nu depinde intotdeauna de tine, ceeea ce simti in legatura cu ceea ce ti se intampla este 100% responsabilitatea ta. Nu esti victima nimanui, pentru ca nimeni nu are putere asupra ta. Oamenii care apar in viata ta si care iti produc anumite suferinte nu au decat o singura menire: sa-ti predea niste lectii, scrie Avantaje.

Cinci mituri despre zahar pe care nu trebuie sa le crezi (1) Indulcitorii sunt mai sanatosi decat zaharul - Indulcitorii artificiali ar trebui sa ajute la reducerea nivelului de zahar din sange, dar studii recente arata ca au chiar efectul opus. De asemenea, afecteaza flora microbiana din intestine si astfel duce la o intoleranta a organismului la glucoza. (2) Zaharul te face fericit - Un alt mit promovat inca din secolul trecut pretinde ca zaharul te face fericit. In realitate, induce o usoara stare de veselie, prin multiple reactii chimice care au loc in creier. (3) Zaharul din fructe e la fel de nociv - Un alt mit spune ca zaharul din fructe este la fel de nociv precum cel din comert. De fapt, fructoza din fructe este diferita fata de indulcitorii pe baza de fructoza utilizati in produsele alimentare procesate. (4) Zaharul organic e o alternativa sanatoasa - Faptul ca zaharul organic e mai sanatos e un alt mit popular. In realitate, zaharul organic este tot zahar, iar daca este natural sau nu, nu reprezinta nicio diferenta. (5) Solutia e reprezentata de dietele fara niciun pic de zahar - De asemenea, multi oameni par sa creada ca raspunsul este reprezentat de dietele total lipsite de zahar. Desigur ca sunt o multime de produse ale caror etichete pretind ca nu au adaos de zahar, scrie Playtech.

Cuvintele care pot marca vieti. Cum i-au frant inima unei fetite de trei ani Samara, ca multe alte fetite de varsta ei, este innebunita dupa desenele animate Frozen. Intr-o zi, mama ei a vrut sa-i faca o surpriza si a dus-o intr-un centru comercial din Melbourne, unde avea loc un eveniment Disney pentru copii. Si pentru ca ziua sa fie si mai speciala, micuta s-a costumat in personajul ei preferat, printesa Elsa. Totul urma sa fie minunat, iar mama era mai emotionata decat copila. Din pacate, magia a fost spulberata imediat ce au ajuns. O femeie, mama a doua fete, s-a intors catre Samara si i-a spus: "Nu inteleg de ce esti imbracata asa. Elsa nu este negresa!" Rachel, mama Samarei, a reactionat imediat: "I-am cerut sa-mi explice ce a vrut sa spuna prin acel comentariu, dar in acel moment una dintre fiicele femeii s-a postat in fata mea si, aratand spre Samara, a zis "esti negresa si negrii sunt urati"". Integral pe Unica.ro.