Tinctura de marar pentru cresterea sanilor. Tinctura de marar este tot mai folosita in tratamente pentru cresterea sanilor fara interventii chirurgicale. Vezi daca planta te poate ajuta si pe tine sa ai un piept mai generos. Mararul este o planta perena cu aroma asemanatoare anasonului, ruda cu patrunjelul, feniculul, chimionul si chimenul, din zona Mediteraneeana si Est-Europeana. Mararul are proprietati antiseptice, carminative si de sustinere a unei digestii sanatoase. Mararul si, implicit, tinctura de marar contin tot felul de compusi antioxidanti care ajuta organismul uman sa fie sanatos si sa functioneze normal. Tinctura de marar are si mai multe efecte din sfera aparatului reproducator la femei: regleaza ciclul menstrual, reduce simptomele sindromului premenstrual, regleaza dezechilibrele usoare hormonale cauzate de productia neregulata de estrogen si stimuleaza lactatia dupa nastere. In plus, tinctura de marar are si efect de amplificarea feminitatii, potrivit prospectului, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Zece solutii naturale pentru picioare grele si varice. Senzatia de greutate la nivelul picioarelor, gleznele dureroase si inflamate, venele inestetice devin suparatoare mai cu seama pe timpul verii. Aceste probleme sunt cauzate de o afectiune numita insuficienta venoasa cronica. Daca ne gandim ca ea afecteaza peste jumatate din populatie, atunci e lesne de inteles de ce pentru milioane de oameni zilele caniculare rimeaza cu picioare grele si dureroase. Exista insa solutii eficiente pentru combaterea suferintelor circulatorii de la nivelul picioarelor. Acum este sezonul fructelor si legumelor bogate in antioxidanti. Profitati de beneficiile extraordinare ale acestor substante, printre care se afla si protejarea sistemului venos. Care sunt cele mai bune surse de antioxidanti? Fructele si legumele colorate: cirese, zmeura, caise, piersici, pepene, respectiv rosii, ardei, morcovi, sfecla rosie, anuntaDoctorulZilei.ro.

Cum iti dai seama daca ai sindromul ovarului polichistic. Prea mult par pe corp, menstruatie neregulata, acnee, kilograme in plus... Sunt doar cateva din semnele care ar trebui sa te trimita imediat la medic, mai ales daca apar in adolescenta. Cu sindromul ovarului polichistic nu e de gluma! Sindromul ovarului polichistic (SOP) este o afectiune de care sufera 1 din 10 femei intre 20 si 40 de ani. Este o tulburare endocrina grava, care necesita tratament adecvat in timp util. Reprezinta si cel mai frecvent motiv pentru aparitia hirsutismului. Netratat corespunzator, poate cauza, in timp, aparitia unui risc crescut de diabet sau boli de inima si chiar infertilitate. Cauzele sindromului nu sunt cunoscute, dar cercetatorii au ajuns la concluzia ca exista o serie de factori care ar favoriza aparitia acestei afectiuni, cum ar fi nivelul ridicat de insulina, hormonul luteinizant, greutatea si mostenirea genetica. Spre deosebire de chisturile obisnuite, in cazul SOP, foliculii subdezvoltasi se aduna in ovare. Ovulele din acesti foliculi nu se maturizeaza si, prin urmare, nu are loc menstruatia, informeazaLibertatea.

Exercitii pentru solduri si colacei. Vara, ultimul lucru pe care vrei sa-l arati sunt colaceii de grasime inestetici de pe solduri. Indiferent de varsta, grasimea din acea zona se da jos greu si numai combinatia potrivita de dieta si exercitii fizice te scapa de chin. Noroc ca avem cateva foarte simple si eficiente. Poate cele mai grele exercitii pentru o femeie sedentara sunt cele care antreneaza coapsele si soldurile. Muschii de sus ai picioarelor sunt destul de putin folositi cand stai toata ziua pe scaun la birou si, in plus, sunt o zona unde femeile sunt programate genetic sa depuna grasime. Daca tii mainile la ceafa sau pe genunchi este mai putin important. Departeaza picioarele la orele 10 si 2 pe ceas, apoi numara incet doua masuri, lasa-te in jos pe genunchi timp de o masura, ramai cu genunchii flexati o masura si revino la pozitia initiala, ridicandu-te, timp de o masura. Pauza doua masuri, apoi repeta exercitiul pentru solduri bine definite, scrieUnica.ro.

Ce boli te pasc daca te trage curentul? Vorba din popor "te trage curentul" e partial adevarata: frigul nu este o cauza directa, dar favorizeaza aparitia durerilor de dinti, de cap sau de spate. Obsesia nationala "te trage curentul" nu e chiar un mit. O serie de neplaceri pot aparea din acest motiv, de la dureri de cap, dinti si ureche, pana la dureri musculare, lombare si junghi intercostal extrem de dureros. Exagerat este insa sa crezi ca aceasta este singura cauza a suferintelor. "Frigul si curentii de aer rece favorizeaza racirea diverselor zone ale corpului si pot exacerba anumite suferinte, atentie, preexistente. Doar zgandara bolile respective, nu le provoaca. De exemplu, daca o masea suferinda este supusa unor curenti de aer, apare o durere, care ar fi aparut oricum, insa nu la aceeasi intensitate. Iarasi, nu curentii de aer sunt cauza racelilor, acestia doar favorizeaza inmultirea unor virusi deja contractati si declanseaza infectia respiratorie", explica medicul de familie Calin Ciubotaru, anuntaDoctorulZilei.ro.