Plante medicinale care te racoresc in timpul verii! Este in zadar sa spun ca vara este anotimpul preferat pentru majoritatea persoanelor. Asteptam cu nerabdare vacanta de vara, caldura, soarele... Dar in ciuda faptului ca ne umple de energie si vitalitate, lumina soarelul si caldura in exces pot sa cauzeze si stari mai neplacute, cum ar fi: insolatia, oboseala, tulburarile de ritm cardiac, insomniile sau crampele musculare.De aceea, pe langa hidratarea intensa, consumul mare de fructe si legume si protectia solara pe care trebuie sa ne concentram in timpul verii, trebuie sa gasim si cateva modalitati de a ne racori organismul! Integral pe CSID.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Exercitii pentru piept: Cum ridici sanii cu sport. Daca vrei sa incerci niste exercitii pentru marirea sanilor care sa iti si redea tonusul general, incearca cateva metode de revigorare a pectoralilor. Exercitii pentru piept pe care le poti face acasa. Indiferent daca ai deja sanii lasati, sau daca doar vrei sa ai pielea mai ferma si muschii mai bine definiti, trebuie sa incerci cateva exercitii pentru bust.Cele mai simple exercitii pentru piept si pentru ridicarea sanilor sunt cele care seamana cu flotarile, deoarece prin intermediul lor tonifici pectoralii si arzi grasimea in exces din zona pieptului. Flotarile sunt eficiente si pentru ca iti lucreaza mai multe grupe de muschi deodata: pectorali, umeri, spate si abdomen, scrie Unica.ro.

Cate boli puteti lua din perna pe care dormiti. Masuri de preventie. Peste 100.000 de paraziti "se pot cuibari" intr-o perna. Cercetatorii de la Barts and the London NHS au luat probe din pernele din spitale si au gasit 30 de tipuri de bacterii intr-o singura perna. Principalele pericole la care va expuneti daca nu inlocuiti pernele vechi sunt infectiile cu stafilococul auriu sau infectiile intestinale grave. Chiar daca sunt spalate si dezinfectate, pernele uzate inlesnesc depozitarea bacteriilor si insectelor de casa. Fiindca absorb transpiratia si fluidele, sunt mediul perfect pentru colonizarea bacteriilor, iar riscul de transmitere a bolilor este cu atat mai mare cu cat vin in contact cu gura, ochii si nasul, potrivit DoctorulZilei.ro.

Tehnici eficiente de relaxare. Stresul este opusul relaxarii. Miruna Stanculescu, psihoterapeut cognitiv comportamental ne povesteste cu ce fel de stres vin mai des pacientii la ea, in cabinet, cum ii ajuta si, mai ales, cum se poate deprinde relaxarea. Iata raspunsurile. Cum se defineste stresul? Simplu si direct, putem defini stresul ca fiind opusul relaxarii. Folosind o definitie mai cuprinzatoare si, inevitabil, mai complicata, stresul poate fi definit ca un raspuns adaptativ (o reactie), in relatie cu diversi stimuli din mediu. Daca oprim definitia aici, devine logic sa notam ca stresul este un lucru firesc. La fel de adevarat si de stiintific dovedit este, insa, ca stresul cauzeaza probleme reale, palpabile, informeaza Psychologies.ro.

Raceala la ovare, mit sau realitate? Sigur ai auzit femei care spun ca au racit la ovare. Poate chiar tie ti s-a intamplat. Ei bine, doctorul Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrica-ginecologie, ne spune care este in realitate povestea racelii la ovare. Anexita, asa cum este cunoscuta in termeni medicali asa-numita raceala la ovare, este, de fapt, o inflamatie sau o infectie localizata la nivelul aparatului genital. Inainte da, este adevarat, se credea ca este vorba despre o raceala, dar, in timp, s-a dovedit ca frigul nu face decat sa accentueze simptomele, insa nu el este cel care provoaca raul initial. Anexita - o afectiune des intalnita. Anexita este o afectiune destul de des intanlita in randul femeilor, asta si pentru ca, in multe dintre cazuri nu este tratata cauza adevarata a acestei patologii. Ce inseamna asta? mai multe informatii pe CSID.ro.