Metoda simpla si eficienta de a scoate punctele negre, cu ingrediente pe care le ai in casa. Punctele negre sunt o problema pentru majoritatea femeilor si, in ciuda faptului ca exista numeroase produse pe piata destinate eliminarii punctelor negre, multe dintre ele sunt costisitoare si ineficiente. O metoda la indemana oricui, care necesita produse pe care oricine le are in casa, pare sa fie eficienta in scoaterea punctelor negre. Iata de ce ai nevoie: 1 lingurita de pasta de dinti; 1 lingurita de bicarbonat de sodiu; 1 lingurita de apa minerala. Procedeul este unul foarte simplu. Luati o discheta demachianta si imbibati-o cu apa calda. Tineti discheta pe zona afectata de puncte negre pana cand se deschid porii. O alternativa si mai eficienta pentru a deschide porii este sa stai cu fata deasupra unei oale cu apa, suficient de calda incat sa iasa aburi, pentru cateva minute, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cinci semne care anunta ca trebuie sa iti schimbi tipul de antrenament. Ce consecinta pot avea antrenamentele redundante. Un antrenament regulat este important pentru organismul tau, insa exista si unele tipuri de antrenamente pe care trebuie sa le schimbi dupa o anumita perioada de timp. In momentul in care faci aceleasi exercitii zilnic, organismul tau se obisnuieste cu niveul de dificultate si nu mai arde atat de multe calorii. Iata care sunt semnele care prevestec ca trebuie sa iti schimbi antrenamentul. Faci repetari una dupa alta fara prea mare efort. "Daca te antrenezi la acelasi nivel, creierul tau iti pregateste organismul pentru efort, iar muschii nu vor mai fi atat de solicitati. Schimbarea se va opri. Schimba greutatile, joaca-te cu tempo-ul". Alergi 3 kilometri in 30 de minute. Daca alergi, in general, la aceeasi intensitate si faci 3 kilometri intr-un timp foarte scurt trebuie sa schimbi anumite variebile - inclina banda ca sa arzi mai multe calorii, anuntaDoctorulZilei.ro.

Bei prea multa cafea? Vezi cum iti dai seama! Cafea, cola, ciocolata, energizante... sursele de cofeina sunt atat de multe, incat e usor sa consumi prea multa. Vezi cum iti dai seama daca e si cazul tau! Cofeina este utila in cantitati mici pentru ca se absoarbe rapid si ajunge la creier, unde are efect stimulat, eliminand pe termen scurt oboseala. Dar ca in orice alt caz excesul nu face deloc bine. Doza recomandata este de 200-300 de miligrame de cofeina pe zi. Insa e greu sa tii socoteala cate miligrame sunt in cafeaua ta, cate in suc si cate in energizant. Daca faci exces de cofeina corpul tau are grija sa te anunte prin urmatoarele semne, informeazaLibertatea.

Zatul de cafea - sase intrebuintari practice. Este o "resursa" pe care o avem din abundenta si pe care o aruncam fara sa ne gandim o clipa ca ar putea fi refolosita in casa sau pe langa casa. Mai jos va prezentam cateva motive intemeiate sa nu mai aruncati zatul de cafea si sa ii gasiti intrebuintari concrete care sa va ajute in viata de zi cu zi. In primul rand, daca aveti gradina, ar trebui sa stiti ca zatul de cafea este un bun ingrasamant natural. Resturile de pe fundul canii sunt bogate in substante nutritive pe care plantele iubitoare de sol acid le vor absorbi imediat. Astfel, folositi zatul de cafea la baza unor plante precum tufisuri de trandafiri, rododendroni, azalea, camelia si arbusti precum tuia. Specialistii spun ca zatul de la un filtru de cafa este mai bun decat cel din cafeaua facuta la ibric deoarece este mai bogat in nitrogen, scrieCasepractice.ro.

Ce beneficii pentru sanatate au smochinele. Smochinele se numara printre cele mai vechi plante cultivate in lume, prima atestare a lor datand din 2.900 i.H. Mai mult decat atat, conform livingtraditionally.com, Platon scria ca atletii din Grecia antica tineau diete pe baza de smochine pentru a-si imbunatati performantele, in timpul olimpiadelor. Te pot ajuta sa scapi de kilogramele in plus. Datorita cantitatii mari de fibre pe care o contin, smochinele proaspete sunt recomandate persoanelor care vor sa slabeasca. In plus, ele au si un usor efect laxativ, care este benefic sistemului digestiv. Previn afectiunile cardiace. Fiind bogate in potasiu, o substanta minerala importanta pentru buna functionare a sistemului cardiac, smochinele proaspete sunt eficiente si in prevenirea bolilor inimii, anuntaUnica.ro.

Cat de des trebuie sa mergi la stomatolog in timpul sarcinii. Din fericire am trecut de mult de timpurile cand se spunea ca o mama pierde un dinte la fiecare sarcina. In prezent vizitele la stomatolog preventive sunt nu doar sigure, dar si recomandate de medicii ginecologi. Cresterea nivelului de hormoni din timpul sarcinii modifica placa si bacteriile de la nivelul acesteia, cauzand umflarea, inrosirea, sangerarea gingiei si retinerea resturilor alimentare. Astfel vizitele la stomatolog in timpul sarcinii sunt esentiale pentru a evita infectiile orale, cum ar fi gingivita de sarcina care favorizeaza inmultirea placii bacteriene si duce la distrugerea ligamentelor ce tin dintii in os, care e baza tuturor celorlalte formatiuni anatomice, informeazaDoctorulZilei.ro.