Greseli care duc la constipatie Iei calmante - Calmantele precum aspirina sau ibuprofenul pot provoca constipatie, potrivit health.com. Aceste medicamente afecteaza receptorii din tractul digestive si blocheaza tranzitul intestinal. Cand iei calmante, este indicat sa le combini cu un laxativ usor, care sa iti ajute digestia. Iei vitamine si minerale - Vitaminele si mineralele, in general, nu duc la constipatie, dar anumite substante precum fierul sau calciul pot duce la astfel de probleme. Nu lua suplimente decat la recomandarea medicului, iar daca observi ca te constipa, cere-i sfatul. Nu bei destula apa - Apa este foarte importanta pentru digestie. Incearca sa consumi cel putin 2 litri de apa pe zi, pentru a preveni constipatia, scrie Unica.

UtileFoto: Colaj foto

Alege corect ochelarii de soare, ca sa-ti protejezi ochii 1. Nu cumpara niciodata de la negustori ambulanti, tarabe sau magazine fara specializare in optica. 2. Alege ochelarii de soare in functie de nevoile tale, adica ia in calcul daca ii porti in fiecare zi, doar cand faci miscare in aer liber sau doar daca esti la volan. 3. Cei care au defecte de vedere trebuie sa stie ca miopii ar trebui sa aleaga lentile de soare maro, in timp ce hipermetropii, pe cele gri-verde. 4. Rama ochelarilor trebuie sa fie aderenta la radacina nasului si de preferat sa fie ampla (sa acopere spranceana si sa fie arcuita). 5. E recomandat de purtat ochelarii si la umbra, pentru ca razele solare se reflecta pe unele suprafete si sunt la fel de nocive, scrie Libertatea.

Cum te ajuta ciresele sa slabesti In functie de scopul pe care ti-l propui, poti apela la dieta cu cirese de o luna de zile, in urma careia vei scapa de 5-6 kg, sau la monodieta de 2 zile, care te ajuta sa elimini retentia de apa si, totodata, 2-3 kg din greutatea corporala. Ciresele sunt pline de nutrienti, dintre care amintim betacarotenul, complexul de B-uri si vitamina C, minerale, in special calciu si magneziu, fibre alimentare, antioxidanti. Printre cele mai cunoscute beneficii pe care ciresele le aduc organismului se numara prevenirea anumitor tipuri de cancer, a diabetului, a afectiunilor cardiace, reducerea durerii si inflamatiei cauzate de artrita reumatoida sau de guta, a colesterolului rau, stimularea secretiei de sucuri digestive, detoxifierea ficatului si rinichilor, informeaza Avantaje.

Ce este si ce face hipnoza Ce este hipnoza?Transa hipnotica este o stare de constienta modificata. Adica persoana hipnotizata este constienta, insa are o stare speciala: pe de o parte, este constienta de sine, de prezenta sa in mediul exterior, iar pe de alta parte, realizeaza ca are un contact neobisnuit de intim cu profunzimile lumii sale interioare. De ce asa de misterioasa ? Este atractiva si totodata sperie, din cauza miturilor asociate. Din acest motiv, in cabinet eu nu folosesc transa din prima sedinta, ci pregatesc persoana cu care lucrez. Este important sa-si lamureasca asteptarile. Multi considera ca in transa adorm, isi pierd controlul iar hipnotizatorul ii poate face sa spuna lucruri intime ori sa fie pusi in situatii ridicole. Acestea sunt mituri. In transa esti constient, iti pastrezi controlul, nimeni nu te poate forta sa faci ceva ce nu ai dori sa faci. Integral pe Psychologies.ro.

Cum tratezi muscaturile de tantari in mod natural Cea mai simpla metoda este sa lasi o lingura in apa fierbinte si sa o aplici, apoi, pe zona afectata. Caldura distruge proteinele lasate de tantari in sange si calmeaza mancarimea. Acest remediu nu te scapa, insa, si de umflatura. Un alt mod de a scapa de mancarimea provocata de muscaturile de tantari este sa aplici un pic de miere pe pielea afectata, pentru ca are efect anti-inflamator. Sucul de lamaie calmeaza, de asemenea, simptomele cauzate de muscaturile de tantari. Ai, insa, grija sa il aplici cand esti in casa, pentru ca altfel te poti alege cu arsuri solare. Pasta de dinti creeaza o senzatie de racire si te scapa de mancarime. In plus, este astringenta si reduce inflamatia, scrie Unica.