Ce se intampla in organismul tau cand nu mai mananci paine alba. Painea alba starneste, inca, numeroase controverse, de aceea ne-am gandit sa iti spunem ce se intampla in organismul tau cand o consumi. Citeste cu atentie. Fiecare gram de carbohidrati pe care il consumi retine de trei ori mai multa apa decat greutatea lui, potrivit healthyandnaturallife.com. Painea alba contine o cantitate foarte mare de carbohidrati, iar organismul tau va simti imediat ca nu o mai consumi. Acest aliment iti aduce unele beneficii, dar reprezinta si un pericol pentru sanatate. In momentul in care nu mai mananci paine alba, vei incepe sa slabesti, deoarece vei scapa de excesul de apa. Organismul depoziteaza carbohidratii sunt forma de glicogen, un acid lactic care retine apa, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Beneficiile somnului de dupa amiaza. Va amintiti somnul de dupa amiaza pe care parntii ne obligau sa il facem? Era fix atunci cand erau cele mai frumoase desene animate la televizor, iar nivelul de energie era la cote maxime. Nu voiam sa dormim, dar pe masura ce am crescut, somnul de dupa amiaza a devenit un lux, un lux dupa care tanjim si astazi. Iata care sunt beneficiile unui somn scurt(jumatate de ora, o ora) de dupa amiaza: 1. Rabarea. Te simti frustrat si nu mai ai rabdare? Dormi o ora la pranz inainte de o activiate si vei vedea ca vei fi mult mai rabdator dupa aceea. 2. Creste atentia. Studiile au aratat ca pilotii de avioane sunt mult mai atenti dupa un somn de dupa amiaza de numai 10 minute. Somnul poate varia 30-40-10 minute, anuntaDoctorulZilei.ro.

Cum descoperi daca ai un nodul la san. Autopalparea si vizita la medic se numara printre cele mai eficiente metode de a descoperi problemele sanului. Afla cum poti sa descoperi daca ai un nodul la san si ce trebuie sa faci. Daca descoperi un nodul la san, nu trebuie sa te gandesti la ce este mai rau. Este normal sa fii ingrijorata, dar tine minte ca 80% dintre nodulii la sani nu sunt cancerosi. Totusi, vizita la medic este obligatorie in acest caz, pentru ca iti poate salva viata. Cei mai multi noduli sunt descoperiti de femei accidental. Indiferent de varsta, palpeaza-ti sanii in fiecare luna. Stai in picioare si ridica bratul drept deasupra capului. Cu mana stanga, palpeaza usor, dar ferm, sanul drept. Fa miscari circulare in jurul sfarcurilor, pe san si subrat. Dupa ce ai terminat, ridica bratul stang, iar cu mana dreapta, palpeaza sanul stang. Poti face acest exercitiu si stand intinsa sau in timpul dusului. De altfel, auto-examinarea este mai eficienta cand degetele sunt umede, pentru ca aluneca mai usor pe tesutul mama, informeazaLibertatea.

Ceaiul care te ajuta sa elimini excesul de apa. Organismul are un mecanism care il face sa retina apa si te face sa pari cu cateva kilograme mai plinuta. Iti spunem cum sa elimini apa in exces cu ajutorul unui ceai usor de facut. Excesul de apa poate fi eliminat cu ajutorul diureticilor, insa trebuie sa alegi unul care sa nu iti irite rinichii. Ceaiul din frunze de mesteacan este foarte indicat pentru aceasta problema, deoarece ajuta si la tratarea infectiilor urinare si a problemelor de rinichi. Pentru ca elimina excesul de apa din organism, este indicat sa fie consumat mai ales inaintea mentruatiei. Iar partea cea mai buna este ca ajuta si la eliminarea celulitei. Pentru a prepara acest ceai, pune la fiert 2.5 litri de apa si adauga o lingurita de frunze de mesteacan. Lasa la infuzat 15 minute, apoi strecoara bautura si consum-o de trei ori pe zi. Ai grija, insa, sa ceri sfatul medicului inainte sa incepi acest tratament, scrieUnica.ro.

Ce poti face cu patrunjelul? Nu banuiai ca are acest efect. Vrei sa scapi de cearcane, insa cremele nu au niciun efect? De ce nu incerci un mic truc ieftin si natural. Patrunjelul este bogat in vitamina K, un nutrient care reduce fluxul sanguin, factorul cheie in cazul formarii cearcanelor. Pune o mana de funze de patrunjel si doua lingurite de iaurt simplu intr-un blender si mixeaza pana obtii o pasta. Pune aceasta pasta, care are atat efect racoritor, cat si hidratant, in zona cearcanelor. Las-o sa actioneze 20 de minute, apoi clateste cu apa calduta, anuntaDoctorulZilei.ro.