Cum sa porti geanta ca sa nu te doara spatele. Nu doar marimea gentii iti poate afecta spatele, ci si felul in care o porti. Evita durerile tinand cont de cateva sfaturi. Daca tii geanta pe aceeasi parte pentru o perioada mare de timp, iti obosesti muschii si iti poti distruge permanent postura. Pentru a preveni aceste probleme, mut-o de pe un umar pe altul la fiecare cateva minute, potrivit prevention.com. Tine-ti geanta pe umar, nu pe jumatatea bratului, pentru ca astfel eviti aparitia leziunilor la nivelul articulatiei cotului. Tendinita este una dintre aceste probleme. De asemenea, iti va fi de folos sa imparti greutatea in doua genti, decat sa o lasi in una singura, noteaza Unica.

UtileFoto: Colaj foto

Ce efect neasteptat are berea? Consumul moderat de bere si de alte bauturi fermentate poate reduce riscul de hipertensiune, potrivit unui studiu realizat de mai multi medici de la Spitalul Clinic San Carlos din Madrid, prezentat in Almeria (Andalucia, sudul Spaniei), relateaza EFE. Medicul Jose A. Garcia-Donaire, de la Serviciul de cercetari biomedicale, medicul Maria Abad si medicul Nieves Martell, de la Unitatea pentru hipertensiune arteriala din cadrul Spitalului Clinic San Carlos, au elaborat documentul intitulat "Importanta stilului de viata sanatos pentru persoanele hipertensive. Efectul consumului moderat de bere", informeaza doctorulzilei.ro.

Barbati, aveti mare grija! Ce se intampla daca tineti telefonul mobil in buzunar. Cercetatorii din Statele Unite au descoperit ca radiatiile electromagnetice de radiofrecventa (RF-EMR) emise de telefoanele mobile pot sa scada concentratia de spermatozoizi si calitatea acestora. Desi rezultatele inca nu sunt concludente, cercetarea se bazeaza pe cateva studii facute atat pe animale, cat si pe oameni. In cazul cercetarilor referitoare la oameni, unele studii au expus sperma provenita de la donatori voluntari, sanatosi, la RF-EMR. Altele au urmarit calitatea spermatozoizilor proveniti de la barbati care poarta, de obicei, telefonul mobil in buzunarul din fata al pantalonilor. Rezultatele au aratat ca sperma expusa la RF-EMR a avut o concentratie mai scazuta de spermatozoizi, iar motilitatea (capacitatea spermatozoizilor de a se deplasa catre un ovul) si viabilitatea acestora erau, de asemenea, mai scazute, scrie Libertatea.

Ce probleme de sanatate anunta caderea parului? Principalul motiv care duce la pierderea podoabei capilare este carenta unor substante esentiale (vitamine, fier, saruri minerale) din organism. Dezechilibrele hormonale, stresul si factorii externi toxici (in special produse cosmetice) pot si ei sa fie responsabili de caderea parului, in special la femei. Pentru ca tratamentele sa aiba efect trebuie mai intai identificata cauza care genereaza problemele cu ajutorul unor analize recomandate cel mai bine de medici dermatologi. Stresul poate sa duca la o cadere a parului la aproximativ opt saptamani de la consumarea momentului stresant, informeaza doctorulzilei.ro.

Cum iti dai seama ca ai un vagin normal, fara anomalii? Principalele semne ca e totul in regula acolo jos. Multe dintre femei isi pun intrebarea daca partile lor intime se incadreaza in normal si care sunt parametrii care stabilesc un organ sexual atragator. Ei bine, raspundul la intrebare, conform jurnalistei de Lifestyle Gabrielle Moss, este ca fiecare vagin are caracteristicile sale si nu exista o definitie a normalului pentru aceasta parte a corpului. Insa, pentru a le linisti pe cele care au astfel de nelinisti, Gabrielle ofera cateva indicii in urma carora sa-si dea seama ca totul este in regula cu organele lor sexuale. Labiile sunt cele mai vizile parti ale vulvei, compuse din labia majora si labia minora. Acestea nu ar trebui sa fie de o anumita lungime sau grosime, iar la jumatate dintre femeile planetei labia minora este lunga si subtire. Integral in Libertatea.