Trei greseli de alimentatie care duc la indigestie. Granita intre a manca pana simti ca te-ai saturat si cea de a continua doar pentru a termina toata portia din farfurie este foarte fragila. Cele mai multe persoane o depasesc si de aici apar tot felul de probleme, de la indigestie sau balonare, pana la aciditate gastrica. Acestea pot fi evitate daca tii cont de cateva sfaturi simple legate de comportamentul tau in timpul mesei. Stim ca friptura cu cartofi prajiti este in toate meniurile restaurantelor romanesti si adesea gatesti si tu acasa o astfel de combinatie. Daca vrei sa scapi de problemele cu stomacul, tine cont sa nu mai combini carnea cu cartofi, indiferent cum ar fi gatite. Acesta este doar un exemplu. In general, nu manca la aceeasi masa alimente care contin amidon (orez, cartofi, paste, paine) si alimente cu proteine (carne, oua, peste). Proteinele se digera mult mai greu decat produsele cu amidon si, de aceea, amestecandu-le, vei ingreuna digestia foarte mult. Cel mai bine este sa le mananci separat si sa le combini cu salate sau legume verzi (fasole verde, broccoli, etc). O mentiune speciala pentru mancarea tip fast-food, la care trebuie sa renunti cu totul, daca vrei sa nu mai ai probleme cu stomacul, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Uita de ciocolata si stridii. Iata care sunt afrodisiacele adevarate. Din vremuri stravechi oamenii au incercat sa gaseasca metode prin care sa faca sexul mult mai placut. Cu ajutorul afrodisiacelor crestea libidoul, adica dorinta de a face sex. Clasicele afrodisiace erau considerate stridiile si ciocolata. Cu toate ca acestea au proprietati de a creste productia de serotonina si acizi grasi, profesorul dr. Krychaman a demonstrat ca acestea nu imbunatasesc performanta sexuala sau dorinta. Cercetatorii au gasit cateva variante naturale, care ar putea ajuta : ginseng, ginko biloba si tribulus terrestris (coltii babei). Ginsengul este folosit adesea pentru a trata disfunctiile erectile in randul barbatilor, insa cercetatorii avertizeaza despre cumpararea lor sub formad e suplimente. Acestea pot avea in compoziti alte medicamente, anuntaDoctorulZilei.ro.

Cum te baga berea cu arome in spital. Nu mai putin de opt coloranti artificiali, unul mai periculos decat altul, au descoperit specialistii Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC) cand au luat la bani marunti etichetele a 45 de "bauturi pe baza de bere". Aviz amatorilor! "Diluata" cu suc de lamaie, de mere si de alte poame, ar trebui sa fie mai sanatoasa, doar contine mai putin alcool. Ar trebui, dar nu e decat o iluzie intretinuta de reclama agresiva si de informatiile neclare de pe etichete. In realitate, licoarea "pe baza de bere" este burdusita cu E-uri, informeazaLibertatea.

Ce boli ai, in functie de problemele pe care le ai cu tenul. Problemele de piele pot fi primul semn de boala. Vezi ce spun schimbarile de la nivelul tenului despre sanatatea ta. Fruntea - vezica si intestinul subtire. Cosurile sau pielea uleioasa apar, de obicei, din cauza ca mananci prea multe grasimi si produse rafinate, care iti incetinesc digestia. Alcoolul, zaharul sau stresul duc, de asemenea, la astfel de modificari. Zona din jurul sprancenelor - ficat. Chisturile, cosurile sau pielea uleioasa din jurul sprancenelor pot indica probleme ale ficatului. Apar pentru ca mananci prea multa carne rosie sau din cauza unor alergii la ingredientele din mancare, scrieUnica.ro.

Sapte motive pentru care sa consumi ananas. Ananasul este un fruct exotic, care are foarte multe proprietati benefice. Este gustos si racoritor si il poti consuma tot anul, nu doar in sezonul cald. De asemenea, ananasul mai este si o gustare perfecta care contine putine calorii. O ceasca de ananas contine 131% din valoarea zilnica de vitamina C. In loc sa iti iei vitamina C din lamai sau alte fructe, poti incerca acest desert delicios. Vitamina C este benefica pentru lupta impotriva virusurilor si a racelilor. Scade colesterolul, contine foarte putine grasimi si sodiu. Contribuie la si este recomandat sa se consume intre mese, ca gustare. Ananasul este satios, deoarece eprocesul digestiv este bogat in fibre. Este usor de servit ￯ doar deschide o conserva si pune-l intr-un castron. Copii mici il adora, deoarece se pot juca cu inelele de ananas pe degete. Reprezinta o gustare usor de transportat la job sau la scoala si de savurat, anuntaDoctorulZilei.ro.