Ce mananca nutritionistii ca sa slabeasca. Nutritionistii dau cele mai bune sfaturi, cand vine vorba de alimentatie, insa nu inseamna ca sunt feriti de fluctuatiile de greutate. Vezi ce mananca ei cand vor sa scape de cateva kilograme. Ceaiul verde este una dintre cele mai sanatoase bauturi de pe planeta. Este bogat in antioxidanti, iar studiile au aratat ca grabeste procesul de ardere a grasimilor si ajuta la slabit. Nutritionistul Keri Glassman sustine ca, atunci cand incearca sa slabeasca, bea doua cani de ceai verde pe zi si isi bazeaza alimentatia pe proteine. Somonul si ouale nu ii lipsesc din meniu, iar pentru a se simti plina mai mult timp, le combina cu legume verzi, potrivit womenshealth.com. Nucile sunt considerate miraculoase pentru sanatate, datorita grasimilor bune pe care le contin! Nutritionistul Kristin Kirkpatrick le recomanda mai ales atunci cand vrei sa slabesti. Fiind bogate si in fibre, iti dau senzatia de satietate mai mult timp si te scapa de poftele nesanatoase. In plus, studiile au aratat ca oamenii care mananca nuci sunt mai sanatosi, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Bombe alimentare: Ce se intampla daca mananci covrigi calzi? Covrigii consumati des predispun la obezitate si diabet, guma de mestecat favorizeaza gastrita, iar cafeaua fara cofeina ataca inima mai mult decat cea normala. 1. GUMA DE MESTECAT stimuleaza in exces sucurile gastrice necesare digestiei. "Stomacul roade in gol si astfel apare, printre altele, gastrita. Riscul mare este ca guma sa fie aspirata pe trahee si sa ajunga in plamani, obturand caile respiratorii", spune medicul de familie Calin Ciubotaru. 2. COVRIGII. Medicii recomanda sa-i consumati foarte rar si atunci sa nu fie foarte calzi. Un covrig are intre 250 si 300 de calorii si mai mult de 50 de grame de carbohidrati. "Au un indice glicemic foarte mare, ceea ce inseamna ca nivelul zaharului din sange creste rapid, dupa care incepe sa scada la fel de repede. Aceste variatii epuizeaza functia pancreasului si cauzeaza rezistenta la insulina, faza premergatoare diabetului. Descarcarile mari de insulina fac ca aceste zaharuri sa nu fie arse in totalitate si sa se transforme in celule adipoase sau colesterol. Iar daca sunt calzi, covrigii irita stomacul", atrage atentia prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, anuntaDoctorulZilei.ro.

Plante care previn atacul cerebral. Consuma-le ca sa ramai sanatos. Atacul vascular cerebral (AVC) este o afectiune care loveste din senin. Pacientul se simte bine, pare a fi sanatos, dar viata lui se poate schimba in numai cateva secunde. Conform studiilor, cazurile de AVC s-ar putea dubla pana in anul 2020. Chiar daca este o afectiune care loveste, in special, persoanele peste 65 de ani, un sfert dintre cei afectati au varste mai mici. Ce poti face este ca, prin modul tau de viata sa previi astfel de probleme, mentinand tensiunea arteriala si nivelul colesterolului in sange la valori normale. Exista cateva plante care te pot ajuta sa previi atacul cerebral, informeazaLibertatea.

Zece lucruri pe care persoanele echilibrate emotional nu le fac. Emotiile sunt cei mai buni factori motivanti pe care ii avem. Totodata acestea ne pot motiva chiar si in directii care nu ne sunt prea favorabile. Iata ce situatii gestioneaza corect persoanele echilibrate emotional. Echilibrul emotional inseamna sa nu ai nevoie de confirmare din exterior despre propria valoare. Cautarea atentiei, aprobarii, complimentelor celor din jur este epuizanta si denota o carenta in autoevaluarea pe care ti-o faci. Ori, daca tu nu stii cat valorezi, nici cei din jur nu vor vedea. Echilibrul emotional inseamna si rezistenta la atacuri din exterior. La fiecare pas ne putem intalni cu nedreptati, invidie, gelozie, discreditare. Din pacate, multe dintre aceste atacuri pot veni din partea unor persoane apropiate. Indepartarea lor din jurul nostru este o decizie inteleapta, atunci cand observam ca incearca sa ne demoralizeze constant, informeazaPsychologies.ro.

Cum sa scapi de colaceii de pe burta. Doar asa vei avea abdomenul plat. Colaceii de pe burta reprezinta o problema majora pentru din ce in ce mai multe persoane care se chinuie destul de mult sa obtina un abdomen plat prin metode care nu sunt mereu indicate. Colaceii de pe burta pot cauza neplaceri in primul rand de ordin estetic pentru majoritatea persoanelor, insa aparitia lor denota si o stare precara a sanatatii persoanei respective si o dieta neechilibrata care poate duce la afectiuni destul de grave. In primul rand, pentru a intelege de ce se formeaza colaceii de pe burta, ar trebui sa stim cum functioneaza corpul uman, in raport cu cantitatea de mancare care ii este oferita. Astfel, in momentul in care organismul primeste un aport caloric mai mare decat are nevoie pentru a functiona in mod optim, incepe sa "depoziteze" caloriile in plus. Insa, organismul uman nu produce din ce in ce mai multe celule de grasime pe burta, in momentul in care este alimentat necorespunzator. De fapt, sustin medicii, celulele de grasime de pe burta, cele care genereaza colaceii de pe burta, devin suprasaturate si acumuleaza energie crescand si dilatandu-se. In mod normal, grasimea din colaceii de pe burta este un "depozit" de energie pe care organismul uman il are in mod natural si la care in trecut apela in cazul in care trebuia sa depuna efort fizic spontan si exploziv, anuntaDoctorulZilei.ro.