Care e cea mai mare greseala intr-o dieta. Dr. Oz spune ca infometarea este cea mai mare greseala pe care o fac oamenii care vor sa slabeasca, asta deoarece cu o alimentatie echilibrata, cu miscare si odihna suficienta, organismul isi gaseste singul echilibrul, iar kilogramele dispar si ele. Si mai e ceva in toata acesta ecuatie - nimeni nu poate slabi daca nu este pregatit psihic sa o faca. Echilibrul emotional face cat alimentatia si sportul la un loc. E bine sa stii asta si sa actionezi cumva, daca ai aceasta problema. Altfel, cand vine vorba strict de alimente, Dr. Oz recomanda legumele crude sau preparate la aburi, pe gratar ori la cuptor, carnea slaba de pui, peste sau curcan, verdeturile, nucile si semintele, uleiurile de calitate etc., scrie Unica.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Dieta de trei zile cu castraveti. Elimina retentia de apa si toxinele din organism. Dieta cu castraveti este foarte simpla. Aveti voie sa mancati castraveti in ce cantitate doriti, avand in vedere ca au un aport caloric foarte scazut - doar 13 calorii la 100 de grame. Numai pentru a-i digera, organismul consuma mai multe calorii decat a ingerat. Castravetii pot fi consumati ca atare sau in salate, alaturi de alte legume, sau sub forma de suc. Acesta din urma este excelent pentru detoxifiere, hidratare si combaterea retentiei de apa din organism. O alta modalitate prin care puteti adauga castraveti in meniul zilnic este apa de castraveti. Umpleti o carafa cu apa minerala si adaugati felii de castravete, lamaie si menta. Bautura este delicioasa si racoritoare si va accelera procesul de slabire, scrie doctorulzilei.ro.

5 plante pentru un somn mai usor. Iasomia de Madagascar Parfumul delicat al acestei flori se accentueaza pe timpul noptii, dar nu este deloc deranjant, din contra. Un studiu realizat in urma cu trei ani de cercetatorii americani demonstreaza ca aceasta planta cataratoare are un efect pozitiv asupra sistemului nostru nervos. Te ajuta sa alungi sentimentele de anxietate si oboseala si sa te trezesti a doua zi cu un tonus mai bun. Parfumul ei raspandeste o stare de relaxare necesara inaintea somnului, scrie Libertatea.ro.

Care sunt cele mai bune si cele mai rele ape pentru bebelusi. Un studiu privind calitatea apei pentru bebelusi, realizat de Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania, a scos la iveala faptul ca unii producatori de apa nu respecta legislatia in vigoare, dar si lipsa de transparenta din partea institutiilor care au atestat clinic unele dintre apele destinate bebelusilor. Ce conditii trebuie sa indeplineasca apa pentru bebelusi? Apa destinata hidratarii si pregatirii hranei bebelusilor trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte: - slab mineralizata - continutul de saruri minerale, calculat ca reziduu fix total, sa nu fie mai mare de 500 mg/l; - continutul de sodiu sa fie mai mic de 20 mg/l, scrie Adevarul.ro.

Salvarea bolnavilor de Alzheimer vine de la chinezi. Acum nu mult timp, chinezii au descoperit o modalitate prin care pot crea ADN uman. Se pare ca au descoperit si o metoda inedita de a crea neuroni. Cele doua echipe au utilizat o metoda pur chimica pentru a transforma celule epiteliale in neuroni functionali. Una dintre cele doua echipe a lucrat cu pacienti diagnosticati cu maladia Alzheimer, iar cealalta a folosit celule epiteliale prelevate de la soareci. "Ingredientul" lor secret a fost o formula complexa de molecule de mici dimensiuni, care au modificat genele din celulele epiteliale. Savantii chinezi spera ca noua tehnica sa poata fi utilizata in curand pentru a obtine in laborator neuroni functionali, pentru a-i inlocui pe cei din creierele bolnavilor de Alzheimer, scrie Playtech.

Uite cum sa-ti prelungesti bronzul! Pielea ta a capatat o nuanta aurie? Daca vrei s-o pastrezi cat mai mult timp, tine cont de cateva trucuri simple si eficiente. "Click! pentru femei" te invata cum sa procedezi. Exfoliaza bland pielea. Desi se spune ca in urma exfolierii bronzul dispare, folosind un produs delicat iti vei pastra nuanta aurie pe toata suprafata corpului. Poti sa-l prepari chiar la tine acasa. Maseaza-ti corpul cu un amestec de miere si sare. Pentru fata, incearca zatul de cafea combinat cu putina miere, iar pentru picioare poti face un gomaj dintr-o lingura de zat de cafea si doua de ulei de migdale dulci. Ai grija ca miscarile sa fie circulare si delicate. Uleiul de migdale dulci se gaseste la plafar, iar pentru 50 de mililitri trebuie sa scoti din buzunar aproximativ 8 lei. Nu uita de apa! Bea doi litri de apa in fiecare zi, chiar daca afara nu sunt 30 de grade Celsius. Consumul de lichide mareste durata de viata a tuturor celulelor.