Cum refaci smaltul dintilor in mod natural. Smaltul dintilor este cel mai dur tesut din corpul uman, insa uneori se erodeaza. Vezi cum il poti reface in mod natural. Alimentatia sanatoasa este cheia pentru a avea o dantura sanatoasa. Telina si morcovii sunt cele mai bune legume pentru refacerea smaltului dintilor, deoarece stimuleaza productia de saliva si distrug bacteriile. Pe aceeasi lista intra si branza, semintele de susan, ceaiul verde, ceapa sau ciupercile. Vitamina C este esentiala pentru o dantura perfecta, iar daca vrei sa nu ai chiar nicio problema, este indicat sa bei multa apa. Daca ti se pare ca dintii tai s-au subtiat, sunt anumite plante care te ajuta sa rezolvi aceasta problema. Coada-calului este folosit, de obicei, pentru a imbunatati densitatea osoasa, dar ajuta si la refacerea smaltului si la intarirea unghiilor. Lucerna este o alta planta care ajuta dintii. Este bogata in calciu si minerale care se absorb foarte usor in organism, de aceea reface si intareste smaltul dintilor. Proprietati similare are si stejarul alb, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Adevarul socant - Cat zahar contin produsele preferate si cat trebuie sa consumam pe zi. Damon Gameu este protagonistului documentarului "That Sugar Film" , unde a facut un experiment. Timp de 60 de zile el a mancat alimente pe care le consuma un om obisnuit si i-a invatat pe oameni cum sa citeasca etichetele referitoare la zahar. Pericolul ascuns din toate aceste alimente, altele considerate a fi sanatoase, era zaharul in cantitate foarte mare. Cerealele contin o cantitate foarte mare de zahar. Damon Gameu spune ca a pus aproximativ 18 kilograme si ca incepuse sa aiba probleme grave, printre care - ciroza, un inceput de diabet, probleme cu ficatul si 5 centimetri de grasime viscerala pe abdomen. In film, acesta a consumat aproape 40 de lingurite de zahar ascuns pe zi timp de 60 de zile. Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca un adult sanatos trebuie sa consume 6 lingurite de zahar pe zi. Ca sa nu ne mai lasam pacaliti de etichete, trebuie sa ne gandim ca o lingurita de zahar are 4 grame de zahar si sa impartim cantitatea la ceea ce scrie pe ambalaj, anuntaDoctorulZilei.ro.

Ce risti daca nasti dupa varsta de 40 de ani. Din ce in ce mai multe femei aleg sa devina mame in jurul varstei de 40 de ani. Multe vor sa se implineasca pe plan profesional si amana momentul nasterii unui copil. Medicii avertizeaza insa ca aceasta intarziere poate avea consecinte neplacute. Minusurile unei sarcini la 40 de ani ar trebui sa le puna pe ganduri pe femeile care doresc sa faca un copil in jurul acestei varste. In primul rand, sansele de a ramane insarcinata natural sunt de doar 5% la fiecare ovulatie si atunci multe femei ajung sa apeleze la fertilizarea in vitro. In plus, apar complicatii pentru gravide, care nu sunt de ignorat. Si asta pentru ca, la varsta despre care vorbim, se poate dezvolta mult mai repede o sarcina extrauterina, placenta praevia - o inserare a placentei peste colul uterin, cu grave potentiale complicatii -, diabetul gestational si alte probleme. Daca mamica este la al doilea copil, este mai predispusa si la alte probleme, cum ar fi hemoroizii, presiune crescuta pe vezica urinara ori lasarea sanilor, din cauza faptului ca muschii si alte tesuturi din aceste zone au mai fost intinse o data, informeazaLibertatea.

Semne ca te apropii de menopauza. Menopauza se instaleaza in jurul varstei de 50 de ani, dar simptomele pot aparea si cu cativa ani inainte. Vezi cum iti dai seama ca te apropii de acea perioada. Cele mai multe femei intra la menopauza in jurul varstei de 50 de ani, insa sunt cazuri cand aceasta se instaleaza mai devreme, de la 40 de ani. Iti poti da seama daca corpul tau va trece printr-o astfel de schimbare fiind atenta la cateva lucruri. Primul semn care anunta menopauza este o modificare a duratei menstruatiei, dar cele mai multe femei il ignora. Daca te apropii de acel moment, s-ar putea sa observi ca ciclul menstrual se mareste, se micsoreaza sau apar alte schimbari. Ai grija, insa, sa excluzi sarcina, pentru ca intarzierea menstruatiei te poate anunta si ca te pregatesti sa devii mamica, scrieUnica.ro.

"Medicamentul" natural la indemana oricui care combate eficient cancerul de colon. Fructele de merisor ar putea deveni o arma de lupta eficienta impotriva cancerului de colon, deoarece contribuie la diminuarea tumorilor canceroase de la nivelul intestinului, afirma autorii unui studiu realizat recent in Statele Unite ale Americii. Cercetatorii americani au produs trei tipuri de extract-pudra de merisor - una din fructe integrale, una continand doar substantele chimice active din merisor, care se numesc polifenoli, si una ce include doar ceilalti compusi din fructul de merisor, fara polifenoli, informeaza dailymail.co.uk. Cele trei tipuri de extract, echivalente cu o lingura de merisoare pe zi, au fost incluse in alimentatia zilnica a soarecilor care sufereau de cancer de colon. Dupa 20 de saptamani, soarecii din primul grup mai aveau doar jumatate din numarul de tumori identificate. De asemenea, extractul de merisor a determinat o reducere a markerilor specifici inflamatiilor, anuntaDoctorulZilei.ro.