Ce boala iti poate atrage obsesia pentru o alimentatie sanatoasa? Avalansa de sfaturi legate de nutritie si sanatate de pe Internet si de la televizor poate alimenta o boala periculoasa, numita ortorexia nervoasa. Ortorexia nervoasa, un termen stabilit in 1997 de doctorul Steven Bratman, reprezinta obsesia pentru alimentatie sanatoasa pana in punctul in care se transforma intr-o tulburare extrem de grava, descrisa drept o "boala deghizata in virtute". Difera de celelalte boli asociate alimentatiei, bulimia si anorexia, deoarece scopul nu este slabitul, ci, culmea, mancatul sanatos. In mod ironic, cei care ajung sa sufere de aceasta tulburare pornesc de la dorinta de a fi sanatosi, de a consuma mancare neporcesata si fara conservanti sau alte substante, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum iti repari parul decolorat de la soare cu ingrediente din bucatarie. Dupa ce o vara intreaga ti-ai facut de cap la piscina sau la mare, probabil ai observat ca parul tau nu mai are aceeasi culoare. Soarele iti modifica culoarea parului, insa, poti reveni la normal daca folosesti aceste produse pe care le ai in bucatarie. Uite cum iti repari parul decolorat de la soare Pentru blonde. Daca observi ca soarele ti-a inlocuit suvitele blonde cu unele foarte decolorate, cel mai bine este sa folosesti ceai de musetel. Fierbe cateva cani de ceai, lasa-l sa se raceasca si clateste-ti parul cu ceai de musetel, apoi lasa-l sa actioneze 15 minute inainte sa il clatesti cu apa Pentru brunete. Daca culoarea ta e bruneta inchis, o sa observi niste nuante de portocaliu in par. Sucul de struguri te ajuta sa elimini acele nuante. Daca ai parul brunet mai inchis, cafeaua iti va restabili culoarea. Fierbe cafea, las-o sa se raceasca si clateste-ti parul, iar dupa 15 minute clateste cu apa, anuntaDoctorulZilei.ro.

Asa scapi de varice! Tratamentul de zece zile cu un condiment ieftin. Caldura inrautateste starea in multe probleme de sanatate. Daca ai varice, ele pot deveni mai dureroase in aceasta perioada. Ca urmare, ti-am pregatit cateva idei de leacuri pentru a putea merge fara probleme. Ar trebui sa incluzi in alimentatie usturoi. Are efecte vasodilatatoare, diminueaza spasmele vasculare si reduce tulburarile circulatorii, inclusiv in caz de varice. Se consuma zilnic doi-trei catei proaspeti zdrobiti si amestecati in mancare. Mai poti face tinctura din sucul rezultat din zdrobirea usturoiului cu o proportie egala de alcool de 40 de grade. Se iau doua-trei lingurite pe zi amestecate in putina apa, timp de 10 zile pe luna, informeazaLibertatea.

Echilibru emotional prin cinci exercitii. Asaltati zilnic de solicitari, taskuri, responsabilitati si probleme ce asteapta sa fie rezolvate, nu o data simtim ca suntem coplesiti sau in pragul unei crize nervoase. Ajungem sa ne adaptam nevoilor celor din jur, din dorinta de a-i multumi, plasandu-ne propriul echilibru emotional intr-o zona de risc. Iata cateva ritualuri simple care te vor ajuta sa te echilibrezi si sa faci fata asaltului. Invata sa iti controlezi respiratia. Aceasta tehnica ne este cea mai simplu de aplicat intrucat tot ce avem de facut este sa fim atenti la semnalele pe care ni le transmite. Daca te surprinzi tinandu-ti respiratia, sau accelerand-o, sau oftand des, respira adanc de zece ori, in mod controlat, numarand invers cu fiecare inspiratie si expiratie "zece - inspir/zece - expir". Poti chiar sa gasesti un loc linistit, iar secretul este sa te concentrezi pe acest mic exercitiu blocand orice factor extern. Daca vrei un plus de eficienta, odata cu acest exercitiu pune-ti imaginatia la contributie si gandeste-te ca esti intr-un loc relaxant, scriePsychologies.ro.

Sase mituri despre detoxificare. Corpul nostru are nevoie de detoxificare, insa nu tot ce se spune despre aceasta metoda este adevarat. Vezi care sunt cele mai comune mituri despre cum poti elimina toxinele. Oamenii trebuie sa faca cure de detoxificare pentru a fi sanatosi. Corpul nostru se detoxifica in mod natural, cu ajutorul ficatului, rinichilor si a tractului gastro-intestinal. Aceste organe ajuta la eliminarea toxinelor, asa ca nu ai nevoie de cure de detoxificare, potrivit livescience.com. Detoxificarea iti da energie. O cura de detoxificare cu sucuri, de exemplu, le ofera oamenilor o senzatie de siguranta si ii face sa creada ca fac ceva bun pentru sanatate. Adevarul este, insa, ca nu ai nevoie de ea. In primele zile ale curii, corpul foloseste glicogenul pentru energie, iar asta te scapa de apa in exces si te ajuta sa slabesti, anuntaUnica.ro.