Toxine care intra in corpul tau zilnic. Oricat de mult ai incerca sa te protejezi de toxine, nu prea ai cum sa le eviti. Vezi care sunt cele mai periculoase chimicale care iti intra zilnic in corp. Bisfenol A. Bisfenol A se gaseste in sticlele de plastic si este folosit, de asemenea, pentru a proteja interiorul conservelor, potrivit healthyandnaturallife.com. Efectul sau asupra corpului este asemanator cu al estrogenului, astfel ca provoaca aparitia timpurie a pubertatii in randul copiilor. Si adultii au de suferit de pe urma acestei toxine, deoarece afecteaza fertilitarea si are un impact negativ asupra functiilor inimi. Pentru a te proteja de el, nu manca alimente din conserve si evita sa bei direct din sticlele de plastic. Ftalati. Ftalatii sunt substante chimice care se gasesc in capsule, medicamente, pungi de plastic, cosmetice si anumite geluri. Sunt folosite pentru a da elasticitate pungilor si a face cosmeticele sa miroasa frumos si sa reziste. Provoaca dezechilibre hormonale prin faptul ca dau peste cap secretia de testosteron. Evita produsele cu parfum artificiali, cosmeticele care contin ftalati si incearca sa iti pastrezi alimentele in boluri de ceramica sau de sticla, in locul pungilor de plastic. Integral in Unica.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Descoperire uimitoare. Ce rol ar putea avea aspirina in tratarea cancerului. Administrarea de aspirina pacientilor diagnosticati cu cancer ar putea creste eficienta noilor medicamente - de obicei scumpe - care ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva tumorilor, au aratat o serie de experimente realizate recent pe soareci, informeaza Reuters. Imunoterapia are potentialul de a revolutiona tratamentele anticancer, oferind pacientilor o reactie autoimunitara mai buna si mai indelungata, cu mai putine efecte adverse decat tratamentele conventionale, insa noile medicamente nu genereaza in toate cazurile aceleasi efecte pozitive.Unul dintre motive consta in faptul ca tumorile canceroase produc cantitati mari dintr-o molecula, prostaglandin E2 (PGE2), care opreste reactia normala a sistemului imunitar, ce vizeaza atacarea celulelor tumorale, noteaza doctorulzilei.ro.

Ce zona a corpului sa masezi ca sa scapi de constipatie. Toata lumea este afectata, la un moment dat, de constipatie. In loc sa dai fuga la farmacie, iti spunem cum scapi de aceasta problema prin masaj. Poti spune ca esti constipata cand nu mai ai scaun la fel de des ca inainte. Pastilele te pot ajuta, insa daca se intampla des sa ai aceasta problema, este mai bine sa te bazezi pe metode naturale. O tehnica de masaj este foarte eficienta in tratarea constipatiei, potrivit womenshealthmag.com. Tot ce trebuie sa faci este sa iti masezi perineul, regiunea dintre anus si organele sexuale externe. Acea parte a corpului tau contine un punct de presiune care atunci cand este apasat, te scapa de constipatie, Pentru ca aceasta problema este foarte comuna si afecteaza mai mult femeile decat barbatii, cercetatorii au decis sa caute metode mai simple de a o trata, pe langa consumul de fibre si miscarea. Femeile insarcinate sunt sfatuite, de obicei, sa isi maseze perineul regulat, pentru a relaxa zona si a preveni ruperea lui in timpul travaliului, asa ca specialistii au dedus ca masajul poate ajuta si la eliberarea tranzitului intestinal. Continuarea in Unica.ro.

Leacul pentru cancer ar putea veni de la una dintre cele mai periculoase insecte. Cancerul este una dintre cele mai grave boli ale secolului 21, pentru care se cauta in mod constant tratamente. O descoperire recenta ar putea indica un tratament intr-un loc neasteptat: cuiburile de viespi. Se pare ca veninul de la Polybia paulista contine un ingredient care ar putea fi o arma puternica in lupta impotriva cancerului. Investigatiile ulterioare asupra toxinei Polybia-MP1 arata faptul ca a aceasta poate tinti doar celulele canceroase, fara a le afecta pe cele sanatoase, potrivit celor de la Geek. Paul Beales de la Univesitatea Leeds din Marea Britanie, principalul autor al studiului, a specificat ca aceasta toxina nu este un leac in sine. Ar putea fi folositor in diverse terapii, care ar combina simultan mai multe medicamente, astfel incat mai multe parti ale celulei canceroase sa fie atacate in acelasi timp. Tintirea selectiva este posibila datorita compozitiei mebranei celulelor canceroase. Fosfolipidele celulelor bolnave sunt dispuse in exteriorul membranei, confruntandu-se cu mediul extern, in timp ce, in cazul celulelor normale, acestea sunt dispuse in interior. MP1 poate rupe membrana, interactionand cu fosfolipidele, informeaza playtech.ro.

Fructele care te fac sa te balonezi. Fructele te pot face sa te balonezi, deoarece, contin zahar, in special fructoza si sorbitol, iar de foarte multe ori, o parte din zahar nu este absorbit de catre intestine si te fac sa te simti ca si cum ai fi mancat foarte mult. Iata care sunt principalele fructe care te baloneaza: merele, perele, ciresele, strugurii, mango, pepenele, prunele uscate. Ca sa imbunatatesti tractul digestiv, cel mai bine este sa iei suplimente pe baza de probiotice, pentru a nu te simti ca un balon uman de fiecare data cand mananci aceste fructe, scrie doctorulzilei.ro.