5 bacterii care te pot ucide. In corpul uman traiesc numeroase bacterii care te mentin sanatoasa, insa atunci cand unele se inmultesc excesiv, pot crea probleme grave. Vezi care sunt cele mai periculoase bacterii pe care le poti lua. Bacteriile se inmultesc in corpul uman, iar cand sistemul imunitar este slabit, il ataca, provocand infectii grave.Bacteria E.coli. Cea mai cunoscuta bacterie care se gaseste in corpul uman este E.coli. Aceasta traieste in tractul digestive al unei persoane sanatoase, iar cele mai multe tipuri sunt inofensive. Totusi, anumite tulpini ale acestui microorganism pot cauza infectii abdominale sau urinare. Te poti imbolnavi daca intri in contact cu apa sau alimente contaminate cu E.coli. Nerespectarea regulilor de igiena duce, de asemenea, la infectii urinare cu E.coli. Simptomele infectiei cu aceasta bacterie include diaree, crampe abdominale, ameteli, voma, usturimi la urinare sau dureri de spate. Infectia cu E.coli trebuie tratata cu antibiotic, in caz contrar putand cauza septicemii, arata Unica.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Drumul sigur catre performanta. Care este drumul catre performanta, si cum sa o obtinem fara sa pierdem din vedere adevaratul scop.Un lucru este cert: in spatele fiecarei actiuni intreprinse exista un motiv. Daca sugarul plange, este posibil sa ii fie foame, si astfel va trebui hranit; daca avem senzatia ca ni s-au uscat buzele, mai mult ca sigur ne este sete; daca ni s-a facut pielea ca de gaina, fie am fost supusi unui stimul care ne-a excitat caile neuronale, fie corpul a sesizat o schimbare a temperaturii ambientale si incearca, in mod inutil, sa ne "acopere" cu putinul par pe care omul modern il mai are. Insa ce este motivatia? Psihologii denumesc motivatia ca fiind totalitatea mobilurilor interne ale conduitei unei persoane, fie ca sunt constientizate sau nu, innascute sau dobandite de-a lungul vietii, simple trebuinte fiziologice sau chiar idealuri, visuri. Este o definitie totusi stiintifica si nu ne ajuta prea mult, sa ramanem in minte cu ideea ca motivatia ar trebui strans legata de un scop. Mai multe informatii pe Psychologies.ro.

Dieta G.E.R.D - regimul care vindeca si slabeste. Aceasta dieta este destinata mai ales persoanelor care sufera de reflux gastroesofagian (G.E.R.D). Schimbarile de natura dietetica sunt menite sa ajute la reducerea aparitiilor refluxului si la minimizarea iritarii esofagului, fiind utile totodata la scaderea in greutate. Tratamentul dietetic pentru G.E.R.D are o lunga istorie medicala, incluzand mai multe variante care au avut ca scop general minimizarea simptomelor. Printre cele mai intalnite simptome se numara arsurile la stomac, care apar ca urmare a ajungerii acidului din stomac (cu un pH apropiat de cel al acidului din baterie) in esofag. Acest lucru se intampla din cauza ca inelul muscular al sfincterului esofagian interior (S.E.I) nu lucreaza corespunzator. De regula, S.E.I functioneaza ca un inel din cauciuc intre stomac si esofag. Acesta previne ascensiunea acidului stomacal. Totusi, in cazul G.E.R.D, o parte din acid ajunge in esofag, iritandu-l, informeaza CSID.ro.

Cele mai ciudate tratamente de frumusete. Pentru unele femei, durerea este sinonima cu frumusetea, astfel ca ele apeleaza cu incredere la diferite practici bizare de infrumusetare care sa le mentina tineretea. Iata, asadar, cateva dintre cele mai ciudate tratamente de frumusete! Cele mai ciudate tratamente de frumusete - tratament facial cu foc. Un neobisnuit tratament de infrumusetare Huo Liao, dar popular in Japonia. Prosoapele sunt imbibate cu alcool, sunt asezate pe fata, dar si pe alte parti ale corpului, apoi li se dau foc. Acest tratament ajuta la reducerea ridurilor, cat si a pungilor de sub ochi. Cele mai ciudate tratamente de frumusete - tratament facial cu excremente de pasare. Americanii au dezvaluit secretul din spatele chipurilor de portelan ale gheiselor. Centrul Shizuka din New York ofera clientelor ce le calca pragul un tratament facial cu excremente de privighetoare. Pe langa un chip alb ca laptele, angajatii sustin ca aceasta masca revitalizeaza are si rol de curatare in profunzime a tenului. Mai multe pe Click!Sanatate.

Uimitor. Cum ti se transforma corpul daca iesi de doua ori pe saptamana cu bicicleta. Bicicleta este ideala pentru sanatate, dar si pentru remodelarea siluetei. Doua iesiri pe saptamana a cate 30 de minute, pe teren plat, sunt suficiente pentru ca binefacerile sa se faca simtite, scrie joi passionsante.be. Mersul pe bicicleta amelioreaza capacitatile cardio-pulmonare si remodeleaza coapsele si gambele. Cu un consum caloric intre 400 si 800 de kcal pe ora, activitatea mentionata da o forma mai frumoasa corpului in ansamblul sau. Accelerarea sau mersul in picioare pe pedale solicita mai mult inima si muschii. Fiind o disciplina asa-zis "continua", spre deosebire de mersul pe jos, de exemplu, fereste articulatiile de socuri si nu expune practicantii la riscul de a-si deteriora cartilagiile soldurilor, genunchilor si gleznelor, relateaza DoctorulZilei.

Ce vindeci cu seminte de susan. Susanul este una dintre cele mai vechi plante, fiind cultivata de peste 5.000 de ani. Vezi ce boli poti trata cu ajutorul ei. Semintele de susan contin cantitati mari de calciu si magneziu, iar in Egiptul Antic erau folosite ca medicament. Femeile din Babilon credeau ca amestecul de susan si miere le sporeste frumusetea si le mentine tinetea, iar soldatii romani consumau acest elixir pentru a obtine putere si energie. Beneficiile semintelor de susan au fost studiate si in ultimii 20 de ani, iar rezultatele arata ca au proprietati terapeutice, potrivit cuisineandhealth.com. Ajuta la tratarea diabetului. Un studiu din 2011 a aratat ca uleiul de susan a amplificat eficienta medicamentelor pentru diabet, Alte cercetari din 2006 au demonstrat ca folosirea de ulei de susan la gatit scade tensiunea arteriala si nivelul de zahar din sange, potrivit Unica.ro.