​Cum sa scapi de palpitatii in cateva secunde. Palpitatiile pot aparea in orice moment si este indicat sa nu le neglijezi. Vezi cum reglezi ritmul inimii in cateva secunde. Situatiile tensionate, lipsa de nutrienti, stresul si oboseala pot duce la aparitia palpitatiilor. De cele mai multe ori nu indica ceva grav, insa nu trebuie ignorate. Daca ti se intampla des ca ritmul inimii sa se deregleze, este indicat sa vezi un cardiolog. Daca, insa, ti se intampla rar sa ai un puls accelerat, poti apela la cateva metoda care te vor calma. Inainte sa incerci orice remediu, trebuie sa discuti cu medicul tau de familie. Daca stii ca ti se intampla, uneori, sa ai plapitatii, este bine sa ai in congelator cuburi de gheata, pentru ca vei avea nevoie de apa foarte, foarte rece. Pune-o intr-un lighean si stai cu fata in apa rece ca gheata cat timp poti sa iti tii respiratia, potrivit explorehealthyfood. Aceasta metoda stimuleaza nervul vag, care afecteaza ritmul cardiac. Cand iti tii fata in apa rece, corpul trimite semnale pentru incetinirea metabolismului, iar pulsul incepe sa iti scada. Este acelasi reflex care ajuta o persoana sa reziste mult timp in apa rece, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cand ar trebui sa te ingrijoreze durerile de spate si cand este nevoie sa te duci la doctor. Durerile de spate pot avea cauze variate. Fie ca e vorba de dureri musculare sau fie ca ai ridicat gresit o anumita greutate, durerile de spate pot sa apara in fiecare zi. Printre cauze se numara postura incorecta, orele lungi petrecute pe scaun la birou, miscari repetate, ridicarea greutatilor etc. Doctor Sandi este de parere ca durerile de spate pot aparea in cazul oricui si ca exista cateva contramasuri : "Daca durerile apar pe o perioada scurta de timp, mai putin de 3 luni, poti sa te relaxezi, sa faci yoga, sa iti intinzi muschii, sa faci mai mult sport" Daca durerile sunt severe sau se intind pe o perioada mai mare de 3 luni, medicul, recomanda un examen RMN pentru a se vedea ce este in neregula cu coloana, anuntaDoctorulZilei.ro.

Patru semne ca ai pierdut vitaminele din organism. Deficitul de vitamine si minerale trimite semnale organismului nostru, fara ca noi sa realizam acest lucru. Este important sa ne ascultam organismul si, de cate ori sesizam ca ceva nu este in regula, facem abuz de un anumit aliment sau avem stari pe care nu le-am experimentat pana acum, poate este bine sa trecem pe la medicul de familie pentru analize. Chiar daca nu ne dam seama, scaderea nivelului de magneziu, zinc, fier, seleniu sau B-uri din organismul nostru, ne poate afecta in mod degativ sanatatea. De exemplu lipsa de magneziu pentru o perioada indelungata poate duce la boli precum astmul, constipatia, insomnii, migrene, sindromul picioarelor nelinistite sau dureri musculare. Deficitul de fier poate duce la oboseala cronica, gust amar in gura, anxietate, depresie sau dureri musculare. Vindecarea greoaie a ranilor, gust persistena de amareala, iritatii, oboseala sunt simptome asociate lispei de zinc. Iata cateva indicii ca sanatatea ta este in pericol, informeazaLibertatea.

Cum putem preveni si trata cearcanele. Intr-o lume in continua miscare, acaparata de stres, deseori uitam de unul din cele mai importante lucruri din viata noastra - pielea! Tratamentele anti-aging nu sunt recomandate doar pentru persoanele trecute de a doua tinerete, ba chiar e bine sa fie luate in considerare din timp. Dupa cum ne spune si medicul Artemisia Nicolau, dupa 25 de ani incepe o regresie in productia de acid hialuronic, colagen si elastina. Astfel, in jurul acestei varste vor incepe sa apara primele semne de imbatranire. "Pentru ca fata noastra este oglinda noastra, reflecta si interiorul sufletului nostru. Un chip frumos, luminos vorbeste despre o persoana echilibrata. Un chip obosit este un chip impovarat cu probleme. Lipsa de somn, stresul, fumatul, cafeaua, alimentatia haotica, lipsa de contact cu aerul lasa amprenta pe chip. Toate acestea ne vor da o culoare a tenului care nu mai este radioasa, el devine cenusiu la culoare, deseori este tern, uscat la atingere, este lasat. Expresia fetei este trista. O persoana impovarata, trista are anumite trasaturi, iar cele mai intalnite sunt cearcanele", scrieUnica.ro.

Mananca aceste fructe pentru a avea muschi puternici. Muschii nu se hranesc doar cu proteine. Acestia devin foarte slabiti cu timpul. Cercetatorii de la Universitatea din Iowa au descoperit un fruct, care blocheaza o proteina responsabila pentru atrofierea muschilor. Dr. Christopher Adams isi incepe conferinta de presa cu impactul pe care il are atrofierea muschilor pe masura ce imbatranim : "Ne simtim organismul slabit si nu mai avem energie. Acest fapt intervine in incercarea lor de a face mai mult sport si astfel declinul muschilor este inevitabil". Cu toate acestea, merele ar putea opri declinul muschilor. Acidul ursolic din coaja si compusii tomatidini din compozitia merelor verzi previn atrofia musculara. Acestea neutralizeaza proteina AFT4, responsabila pentru acest proces natural, anuntaDoctorulZilei.ro.