Dureri abdominale pe care sa nu le ignori niciodata Disconfortul abdominal este una dintre cele mai comune probleme de sanatate, insa in cazuri rare poate ascunde probleme grave. Vezi ce tipuri de dureri de burta nu trebuie sa ignori niciodata. Durere subita in partea dreapta a abdomenului - Daca simti, deodata, o durere in partea dreapta a abdomenului, ar trebui sa mergi urgent la medic, potrivit theheartysoul.com. Pietrele la fiere sau inflamatia vezicii biliare sunt principalele cauze ale acestui tip de durere si trebuie investigate de un specialist. In astfel de cazuri, durerea iradiaza si in alte parti ale stomacului sau chiar in spate. Durere usoara constanta - O durere abdominala usoara, care apare si dispare, nu este o nimica toata. De cele mai multe ori, acest simptom care pare inofensiv poate ascunde o boala cronica ce trebuie tratata. Intolerantele alimentare sau chiar ulcerul de manifesta astfel, asa ca mergi la medic si cauta problema. Integral pe Unica.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Sapte lucruri pe care corpul tau le face fara ca stiinta sa le poata explica Spasmul hipnagogic sau caderea in somn - Sigur cunosti si tu senzatia: te asezi in pat, esti gata sa adormi si dintr-o data te trezesti cu o senzatie de cadere si un spasm care te sperie. Tresarirea care apare atunci cand esti pe cale sa adormi se numeste, in termeni stiintifici, "spasm hipnagogic". De fapt, ceea ce percem noi ca o tresarire este un spasm muscular ce apare in starea hipnagogica, adica atunci cand esti in acea scurta perioada de tranzitie dintre veghe si somn. Sarutul, un obicei pe care doar oamenii il au - Sarutul e ceva specific oamenilor, nu o practica intalnita si la animale. Prin urmare, e un comportament invatat, care, desi are efecte fizice si psihice puternice, nu are o explicatie stiintifica bine conturata. Stim ce se intampla cand ne sarutam, dar nu stim de ce o facem, scriu cei de la What Culture. Integral pe Playtech.

5 semne minore care indica probleme de sanatate grave Durerea de cap - O durere de cap cronica poate indica faptul ca ai un risc crescut de a suferi un atac cerebral sau ca, dimpotriva, ai suferit recent unul, fara ca macar sa-ti dai seama. Asadar, daca ai dureri de cap frecvente, consulta-ti medicul. Intrucat accidentele vasculare cerebrale sunt repetitive, este crucial sa afli sigur daca este, intr-adevar, vorba despre o astfel de leziune cerebrala. Pielea lipsita de elasticitate - Pierderea elasticitatii pielii semnaleaza o deshidratare severa. Creierul nostru face adesea confuzie intre senzatia de sete si cea de foame si, de regula, noi alegem sa-i dam curs senzatiei de foame. Asa ca de fiecare data cand ti-e foame, bea un pahar cu apa. Asteapta apoi 15 minute. Iti mai este foame? Ia o gustare doar daca raspunsul este da. Mai multe pe Avantaje.ro.

De ce esti pretentioasa Cand esti single, daca cei din jur deja te-au gratulat cu complimente precum "chioara nu esti, schioapa nici atat, atunci de ce?' probabil mai devreme sau mai tarziu singuratatea ta va fi catalogata drept cautata cu lumanarea. De ce? Pentru ca esti prea pretentioasa. Iar in aceasta categorie a pretentiilor, exista clasificarea "asa da/asa nu". Iata cum ar suna ea: Asa da: Ti-e dor de o conversatie simpla, calda, deschisa, sincera si mai ales pe lungimea ta de unda. Din acest motiv nu reusesti sa te lasi atrasa de mesaje trunchiate stilistic de trendurile care ne invata sa folosim cuvinte lasand deoparte litere nenecesare. Asa da: nu exista atractie fizica. Ah, cat de superficial. Ce superficiala esti cand intelectul lui sclipitor si umorul sunt ingrediente esentiale dar nu suficiente. Vrei sa il vrei si asta poate suna a pretentie. Asa nu: cand cauti sa fie un asset. Cand nu iesi cu barbati decat dupa ce le-ai vazut CV-ul, profilul de LinkedIn endorsat si pozele facute in sala de sport. Pentru ca iti cauti pe cineva care sa dea bine. Pentru ca faci mofturi aiurea si nu esti pretentioasa ci superficiala, scrie Psychologies.

Cea mai stupida greseala pe care o mama o poate face Copilul meu a dormit pentru prima data de cand s-a nascut o noapte intreaga. Dar spre deosebire de multe mame care impartasesc aceasta premiera ca pe o minune, eu nu pot sa sar in sus de bucurie, asa cum ar fi trebuit. Asta pentru ca in noaptea trecuta am facut cea mai stupida greseala pe care o poti face atunci cand copilul doarme. Am asteptat sa se trezeasca. (...) Fetita mea reusise. Dormise o noapte intreaga. Dar eu nu. Cea mai odihnitoare noapte din cele patru luni ale ei de viata a fost cea in care eu am facut cea mai stupida greseala pe care o poate face un parinte incepator, mai mare chiar decat faptul ca m-am gandit la un moment dat sa-i scot un muc din nas cu penseta. Deci, morala acestei nopti albe este una singura, care este pe buzele tuturor: dormi atunci cand doarme copilul!, scrie Unica.ro.