Ce sunt hemoroizii interni si cum stii ca ii ai. Hemorozii reprezinta umflarea unor vase de sange in anus si se clasifica in interni si externi. Vezi cum iti dai seama ca ii ai. Hemorozii externi pot fi observati in jurul anusului si sunt foarte durerosi. Mai greu de diagnosticat sunt cei interni, care nu pot fi simtiti sau vazuti. Scaunul cu sange s-ar putea sa fie singurul semn care anunta prezenta hemoroizilor interni. Netratati, pot creste si pot iesi la suprafata. Hemoroizii afecteaza mai ales persoanele cu varste cuprinse intre 20 si 50 de ani, potrivit webmd.com. Desi nu se cunosc cauzele exacte ale hemoroizilor, sunt cativa factori care favorizeaza aparitia lor, scrie Unica.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Nu mai ai chef de sport! Opt ponturi ca sa-ti regasesti entuziasmul acasa ori la sala. Ai demarat cu elan, dar l-ai cam pierdut pe drum: sari peste sedintele de sport de la sala sau de acasa ori nu mai depui suficient efort, ori le inchei prea repede... E clar, ai nevoie urgent de noi stimulente, ca sa nu abandonezi total! Planifica-ti sedintele. Daca este nevoie, noteaza-ti in agenda sau chiar intr- un orar lipit pe perete: la ce ora iesi sa alergi, cat timp si pe ce distanta vei alerga, care este traseul cel mai bun. In ce zile mergi la sala, ce grupe de muschi vei lucra in fiecare zi si la ce aparate, cate serii de exercitii vei executa. Pentru a stabili acest program, este bine sa discuti, cu un antrenor cu experienta, despre punctele tale forte, punctele slabe si asteptarile tale, potrivit Libertatea.ro.

Topul celor mai periculoase mezeluri din magazin. Des folosite pentru a pregati sendvisuri, dar si pentru micul dejun, mezelurile se numara printre alimentele care contin multe substante nocive pentru sanatate. Afla in randurile de mai jos topul celor mai periculoase mezeluri din magazin! Se pare ca mezelurile nu sunt bogate in substante nutritive, ele doar arata si miros bine, de aceea este bine sa ne ferim de ele. Am ajuns in era, in care mancam de placere, dar nu ne mai hranim, iar asta poate fi periculos pentru noi, dar mai ales pentru copiii nostri, care sunt in continua dezvoltare. Mezelurile, bogate in chimicale si grasimi, reprezinta o cauza a obezitatii si a bolilor cardiovasculare tot mai dese in randul romanilor, scrie Clicksanatate.ro.

Top 8 alimente sarace in calorii care alunga foamea. Sunt numeroase alimente sanatoase si sarace in calorii, iar partea cea mai buna este ca iti alunga foamea. Noi iti dam opt produse care nu iti vor pune in pericol silueta. Cerealele integrale sunt mult mai sanatoase decat cele normale si au mai putine calorii. Orezul brun sau fulgii de ovaz sunt alegeri ideale pentru micul dejun sau pranz, mai ales ca iti dau senzatia de satietate, fara sa mananci foarte mult. Pentru un mic dejun care sa nu iti puna in pericol silueta, de exemplu, alege fulgi de ovaz si lapte de migdale si nu vei avea pofte nesanatoase mai tarziu. Legumele verzi se afla, de asemenea, pe lista alimentelor sarace in calorii. O cana de broccoli, de exemplu, contine doar 25 de calorii, iar pentru digerarea acestei legume, organismul are nevoie de 80 de calorii. Sparanghelul, conopida, telina apio sau dovleceii sunt la fel de sanatosi si au un numar mic de calorii. Mai multe informatii pe Unica.ro.

Tips&tricks pentru o buna prima impresie. Oportunitatile sunt in aer, important e sa nu ratam momentul. Ce inseamna acest lucru? Sa fim echipati cu toate resursele necesare, ca la un moment dat sa cream anume acea impresie care ne recomanda. Situatii sunt multe si adesea fericitul deznodamant depinde de prima impresie creata.Mai multe studii ale profesorilor Universitatii din Ontario, catedra de Cercetare, au aratat ca noile experiente care influenteaza reactia oamenilor intr-un context specific nu au suficienta putere pentru a dilua prima impresie creata care continua sa domine toate celelalte contexte/situatii. Bertram Gawronski a venit cu exemplu: ¬Imagineaza-ti ca ai un coleg nou la serviciu si prima impresie despre acesta nu a fost tocmai favorabila. Cateva saptamani mai tarziu ai intalnit colegul la o petrecere si ai realizat ca, de fapt, este o persoana foarte draguta, relateaza Psychologies.ro.

Beneficiile ceaiului pentru sanatate. Timp de secole, ceaiul a fost folosit in medicina alternativa pentru a trata orice, de la bolile grave, cum ar fi cancerul, pana la probleme oarecum minore, cum ar fi alergiile sau constipatia. Cercetarile recente au aratat ca ceaiul poate proteja organismul impotriva bolilor de inima, a Alzheimerului si a mai multor tipuri de cancer. Astazi, exista foarte multe tipuri de ceai si o gama larga de arome pe piata care au beneficii in diferite ramuri ale sanatatii. Afla cum sorbind o cana de ceai poate fi raspunsul la orice problema de sanatate! Vezi pe CSID.ro care sunt cateva din cele mai cunoscute tipuri de ceai si, bineinteles, beneficiile lor.