Ce este hernia inghinala si de ce apare. Hernia inghinala apare atunci cand tesutul moale din interiorul abdomeniului iese printr-un orifiu herniar. Vezi cum iti dai seama ca suferi de aceasta boala s ice trebuie sa faci. Hernia inghinala este dureroasa mai ales cand tusesti, te apleci sau ridici obiecte grele. Nu este o problema foarte periculoasa, insa nu se vindeca si poate provoca complicatii. De cele mai multe, este nevoie de operatie. Uneori, hernia inghinala poate sa nu provoace simptome si este descoperita in timpul unui control de rutina, potrivit mayoclinic.org. Cel mai frecvent, insa, poti observa o umflatura in zona inferioara a abdomeniului. Umflatura este mai evidenta cand stai dreapta, mai ales daca tusesti. Poti simti si o senzatie de arsura in zona, durere sau disconfort, mai ales cand ridici obiecte grele. In mod normal, poti sa impingi hernia inapoi in abdomen cand stai intinsa pe pat. Daca nu, aplica o punga cu gheata pentru a reduce umflatura si a scapa de durere, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cartofii - buni pentru sanatate sau de evitat deoarece ingrasa. Afla raspunsul. Problema cartofilor este dezbatuta de foarte multi nutritionisti, insa, cartofii reprezinta cea mai consumata leguma din lume. Exista o dilema - sunt buni pentru sanatate sau ingrasa? Sfatul specialistilor este sa preparam cartofii fierti in coaja si nu prajiti cum prefera majoritatea. De asemenea, combinatia de cartofi cu branza sau smantana este delicioasa, insa nu tine caloriile departe. Britt Burton Freeman a demarat un studiu de unde a aflat ca aceasta leguma nu contribuie la ingrasare. "Adevrul este ca sunt saraci in calorii si satiosi", conform lui Trudy Voortman. Un cartof mediu are 36% din doza recomandata de vitamina C, 27% potasiu , 14% fibre, anuntaDoctorulZilei.ro.

Sase alimente care au grija de pielea ta. Orice persoana isi doreste sa aiba o piele catifelata, insa, de cele mai multe ori, cremele nu sunt suficiente pentru a obtine pielea fina la care toti visam. Hidratarea vine din interior, de aceea, este foarte important ca din dieta noastra sa nu lipseasca urmatoarele alimente: Rosiile. Contin licopen, unul dintre antioxidantii care protejeaza pielea de efectele negative ale razelor solare. Acesta se absoarbe mai usor atunci cand este consumat in forma lichida (sos de rosii, ketchup) sau cu grasimi (oua, avocado, ulei de masline). Carnea rosie. Este bogata in proteine si zinc. De asemenea, se bucura de cea mai mare concentratie de aminoacizi precum glicina si prolina si ajuta la producerea de colagen (datorita zincului). Mai mult decat atat, s-a descoperit ca acest aliment ajuta mai mult decat antibioticele atunci cand vine vorba de tratarea acneei, informeazaLibertatea.

Cum scapi de parul alb cu coji de cartofi. Nu ai cum sa opresti cresterea parului alb, asa ca singurul lucru pe care il poti face este sa il vopsesti. Daca nu vrei sa folosesti produsele din comert, iti dam o varianta naturala, din coji de cartofi. Parul alb apare odata cu inaintarea in varsta, iar pe masura ce trec anii, se raspandeste in tot capul. Solutia naturala pe baza de cartofi nu iti vopseste parul peste noapte, insa in cateva saptamani, vei scapa de el. Amidonul din aceasta leguma actioneaza ca un colorant si ajuta la acoperirea firelor albe, potrivit livestrong.com. Cum prepari vopseaua pe baza de cartofi. Pentru acest remediu, ai nevoie de aproximativ cinci sau sase cartofi medii sau mari. Curata-i si pune cojile intr-o oala mare de gatit. Adauga un litru - un litru jumatate de apa, apoi pune totul la fiert. Lasa compozitia pe foc timp de 20-30 de minute, apoi strecoara apa obtinuta si las-o sa se raceasca. Solutia finala se pune intr-o sticla goala de sampon si poate fi folosita, scrieUnica.ro.

Ce se intampla daca iti cureti dintii cu aceste doua ingrediente din bucatarie. N-o sa mai dai banii pe pasta de dinti. E adevarat ca pasta de dinti are beneficiile ei, insa daca o inlocuieste cu doua produse pe care le ai, cu siguranta, in bucatarie, vei avea parte de o surpriza placuta. Bicarbonatul de sodiu si sarea de mare fac adevarate minuni pentru dantura. Pe langa faptul ca albesc dintii si protejeaza gingiile, mentin si respiratia proaspata si elimina placa bacteriana. Exista o multime de elemente in sarea de mare, precum calciul, fierul, magneziul si sodiul care mentin gingiile sanatoase, elimina respiratia urat mirositoare, combat tartrul si albesc dintii. Sarea de mare contine, de asemenea, iod care neutralizeaza acidul din cavitatea bucala. Amesteca o jumatate de lingurita de sare de mare cu aproximativ 120 ml de apa. Asteapta sa se dizolve sarea si fa gargara timp de 30 de secunde. Daca nu poti face gargara, pune o jumatate de lingurita de sare pe periuta de dinti si freaca-si dintii cu ea, anuntaDoctorulZilei.ro.