Deseori, pierderea bruscă în greutate poate avea efecte nedorite asupra stării noastre de sănătate şi asupra esteticii corporale, precum migrene, ameţeli sau riduri foarte accentuate. Adevarul informeaza ca reducerea insesizabilă a cantităţii alimentelor ne ajută să slăbim eficient.

Elementul esential al acestei diete consta in cantarirea alimentelor. Pentru că secretul acestei diete se referă la reducerea cantităţii elementelor la fiecare masă. Astfel, vom cântări porţia obişnuită, servită la cele trei mese principale si vom incepe dieta prin reducerea cu 5 grame a alimentelor de la masa de seară. La fiecare cină vom servi cu 5 grame mai puţin timp de şapte zile, iar in a doua săptămână vom reduce, zilnic, şi porţia de la masa de prânz. In a treia săptămână vom proceda la fel şi cu micul dejun. Aceasta procedura se mentine constanta timp de 120 de zile.

Avantajul dietei consta in aceea ca ne permite sa mancam normal, fara sa renuntam la obiceiurile noastre. In plus, Adevarul mai mentioneaza cateva secrete care ne ajuta sa slabim.