Test: Cat de sanatos este creierul tau? Iti merge mintea brici sau... ai avut si momente mai proaste? Iti prezentam mai jos un test care iti spune care este starea de sanatate a creierului tau si ce este de facut in conditiile in care nu obtii un scor prea bun. Intrebarile de mai jos tin cont de stilul tau de viata, de alimentatie, sedentarism, dar si de "hrana" pe care i-o oferi creierului pentru a-l tine in alerta. Aduna punctele (ai grija, unele sunt sub valoarea lui 0) de la fiecare intrebare si, in functie de rezultat, citeste ce ai de facut pe mai departe in privinta imbunatatirii sanatatii cognitive. Testul integral pe Unica.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Mersul cu picioarele goale, beneficii nebanuite pentru sanatate Ideea ca talpile au contact direct cu organele corpului a fost preluata din medicina traditionala chineza. Aceasta conexiune intre diferitele puncte de pe talpi si organe se realizeaza prin intermediul unor canale prin care circula energia vitala din corp, numite meridiane. Aceasta energie vitala se face "vinovata" de functionarea in parametri optimi a organelor interne. Beneficiile mersului cu picioarele goale, 5-10 minute de mers descult zilnic amelioreaza considerabil: - Stresul si anxietatea; - Hipertensiunea; - Sindromul premenstrual; - Durerile musculare si articulare; - Insomniile si apneea de somn; - Ritmul cardiac, scrie Avantaje.ro.

Alimentele fericirii Daca senzatia de fericire depinde de mai multi parametri decat doar de continutul farfuriei, totusi se stie ca anumiti compusi alimentari au efect antidepresiv si ne fac sa ne simtim mai bine. Actiunea lor nu este falsa ori numai placebo si nici rapida, asa cum e cea a anumitor zaharuri care ne dau o stare de bine pe moment. Este reala si de durata. Cu conditia sa le cosumam regulat, pe tot parcursul anului, acesti nutrienti influenteaza productia de neurotransmitatori implicati in starea noastra de bine. Rosii - pe timp de vara, sfecla - toamna, peste - pe timp de iarna si diverse boabe (mazare sau naut) primavara. Iata cum se poate miza pe bunatatea acestor alimente grozave in fiecare sezon, informeaza Psychologies.ro.

Cum sa-ti faci browserul mai sigur si rezistent la atacuri online? Cele mai mari probleme pe care le sufera la aceasta ora un PC sunt rezultate din atacuri asupra browser-ului vostru de internet. Exista insa si solutii. Dintr-un punct de vedere, fiecare plugin pe care il aveti in browser vine la pachet cu niste vulnerabilitati,unele mai mult decat altele. Din acest motiv, este foarte important sa le eliminati pe cele de care nu aveti nevoie. Java de exemplu, in 99% din cazuri ar trebui sa fie primul pe lista. Microsoft Silverlight este de asemenea din ce in ce mai inutil. Inainte sa incepeti sa va faceti griji legate de browser-ul vostru de internet, ar fi bine sa intrati pe Firefox Plug-in Check. Desi este creata de Mozilla, functioneaza la fel de bine in orice browser web si va ofera o vedere de ansamblu legata de situatia in care va aflati cu plugin-urile voastre. Astfel, puteti vedea daca aveti plug-in-uri vechi sau vulnerabile pe care trebuie sa le actualizati imediat sau sa le dezinstalati. Integral pe Playtech.ro.

Greseli de la micul dejun care te ingrasa Micul-dejun este cea mai importanta masa a zilei, dar trebuie sa iti alegi alimentele cu atentie, ca sa nu te ingrasi. Vezi care sunt greselile care iti pun in pericol silueta. In drum spre birou, o gogoasa sau un alt produs de patiserie ti se pare, poate, cea mai buna alegere. Specialistii recomanda ca, inainte sa faci asta, sa te gandesti bine daca chiar ai nevoie de asta si cum iti va afecta silueta. Mai bine mananci o banana si vei scapa de pofta nesanatoasa! Clatitele cu multa dulceata sunt apetisante, dar nu sunt cea mai buna alegere pentru micul dejun. Inlocuieste-le cu cereale integrale sau paine prajita cu un iaurt sarac in grasimi, oua si carne slaba. Te vei simti satula mai mult timp! Multe persoane cred ca un baton cu cereale este sanatos si poate inlocui o masa. Aceste produse sunt, insa, pline de zahar si nu doar te ingrasa, dar iti pun sanatatea in pericol, scrie Unica.