Ce sa nu mananci cand esti racita. Raceala are numeroase simptome neplacute, care se pot agrava daca nu mananci ce trebuie. Vezi ce ar trebui sa eviti cand esti bolnava. Produse lactate Produsele lactate sunt o sursa importanta de proteine, calciu si vitamina D, dar pot inrautati simptomele racelii la unele persoane, potrivit livestrong.com. Laptele nu produce mucus, insa il poate face pe cel existent mai gros si mai deranjant. De evitat sunt si branza sau iaurtul. Le poti include in alimentatie in momentul in care te simti mai bine. Zahar Dulciurile iti pot da o stare de bine, cand esti racita, dar nu sunt deloc indicate pentru organism. Nu au nutrienti, iar zaharul din ele ingreuneaza munca sistemului imunitar in lupta cu boala. Evita, deci, prajiturile, bomboanele, sucurile si inlocuieste-le cu produse bogate in antioxidanti, precum legume si fructe, informeaza Unica.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Mananci si mori. Lista alimentelor care te pot ucide. In fiecare an, conform statisticilor realizate la nivel mondial, 14 milioane de persoane mor pentru ca nu stiu ce mananca! Unele alimente par sanatoase, dar specialistii spun ca pot contine substante care, in cantitati mari, pot provoca multe neplaceri, iar unele chiar pot ucide. De asemenea, se spune ca majoritatea "delicateselor ucigase" provin de Asia. Semintele si samburii unora dintre cele mai indragite legume si fructe contin o toxina numita amygdaline, care in cantitati mari poate fi foarte toxica, potrivit Health.com. Merele, perele, mago, piersicile si caisele, toate se incadreaza in aceasta categorie. Desi ingerarea ocazionala sau accidentala nu e periculoasa, specialistii ne sfatuiesc sa fim atenti, noteaza doctorulzilei.ro.

Trateaza otita cu o picatura din acest amestec. Este sezonul infectiilor si al afectiunilor virale, iar otitele ne pot da batai de cap daca nu stim sa le tratam inca din "fasa". Un remediu naturist foarte eficient este amestecul din otet alb si alcool sanitar - cunoscut popular drept spirt. Atentie, insa! Acest mix este bun doar in cazul otitelor usoare, cele foarte grave vor fi tratate numai de catre specialist. Exista multe solutii chimice care pot fi picurate in ureche pentru a vindeca aceste afectiuni, insa acest remediu facut in casa este extrem de puternic si eficient si chiar are rezultate mult mai bune decat ceea ce gasim la farmacie. De obicei, picaturile pe care le procuram din comert contin alcool izopropilic care curata si usuca urechea. Leacul despre care vorbim este natural 100 la suta si contine doar doua ingrediente: otet alb si alcool sanitar, scrie Unica.ro.

Crezi ca stii ce vrei de la un partener? Ce cauti intr-un partener? Avem anumite dorinte, asteptari si preferinte cand vine vorba despre un partener, cu toate acestea, ne trezim in relatii cu persoane total diferite de ceea ce cautam. Asadar, de ce nu ajungem sa fim alaturi de "partenerul ideal"? Partenerul ideal. In mintea noastra, oricat am nega acest lucru, exista un profil al partenerului ideal: simtul umorului, reusita profesionala, atractivitate? Sau cineva care impartaseste o perspectiva asupra vietii asemanatoare cu a noastra? Conform listei pe care o avem in minte, atunci cand cunoastem o persoana noua, evaluam daca este material pentru un "date". Iar preferintele noastre inclina in functie de importanta pe lista a anumitor trasaturi. In timp ce ai accepta pe cineva care nu impartaseste aceleasi hobby-uri cu tine, vei respinge pe cineva care ti se pare neatragator fizic. Iar daca totul a avut logica pana aici, afla ca studiile ne arata ca ceea ce noi credem ca ne dorim nu se reflecta neaparat in alegerile pe care le facem. Integral in psychologies.ro.

Greseli care duc la o moarte prematura. Nu este tocmai placut sa renunti la dulciuri sau la alte mici placeri nevinovate, dar aceste obiceiuri iti pot prelungi viata. Daca nu poti avea o viata sanatoasa, cel putin poti incerca sa eviti greselile care iti pun sanatatea in pericol si pot provoca un deces prematur. Fumezi mult. Tigarile cresc riscul de cancer la plamani si stomac, boli de inima si probleme de vedere. Fumatul este cel mai sigur mod in care iti poti distruge sanatatea. Incerci droguri. Nu trebuie sa fii dependent de droguri ca sa ai de suferit de pe urma lor. Chiar daca tu crezi ca doar experimentezi si nu vei avea de suferit de pe urma acestor experiente, fiecare substanta ilegala pe care o introduci in corpul tau te otraveste, potrivit dumblittleman.com. Consumul de droguri creste riscul aparitiei bolilor psihice si duce, in final, la moarte timpurie, scrie Unica.ro.