Evenimentul Zilei: Gratarul creste riscul de cancer

de Geta Roman     Evenimentul Zilei
Marţi, 4 decembrie 2007, 22:50 Revista Presei | Utile

Femeile care consuma alimente prajite sau preparate la gratar in exces au un risc dublu de a suferi de cancer ovarian sau uterin.

Mancarea gatita in exces, fie ca este prajita, preparata la gratar sau la grill, contine o substanta numita acrilamida, care poate dubla riscul de aparitie a cancerului la femei. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Maastricht au ajuns la concluzia ca aceasta substanta poate cauza cancer ovarian si uterin dupa ce au studiat 120.000 de persoane, jumatate dintre ele femei.

Participantii la studiu au fost urmariti timp de 11 ani si s-a constatat ca 327 dintre femei au facut cancer uterin, 300 cancer ovarian si 1.835 cancer la san.

Cum va protejati de substantele periculoase


Cercetatorii au aratat ca acrilamida se gaseste in mancarea preparata cum ar fi cartofii, painea, carnea, care au fost prajite, coapte, preparate la gratar sau pe grill. „Pentru a scadea riscul de imbolnavire, sfatuim oamenii sa evite prepararea in exces a alimentelor mai ales cand este vorba de produse bogate in carbohidrati”, a declarat unul dintre medicii care au realizat studiul.


Evenimentul Zilei
























75 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS



ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă