De ce este bine pentru copii sa aiba un catel Un studiu amplu realizat in Suedia arata ca, pe langa faptul ca sunt iubitori si reusesc sa-si binedispuna stapanii, cainii cresc semnificativ imunitatea copiilor. Cercetatorii care au realizat acest studiu, cel mai amplu de pana acum, au analizat peste un milion de copii din diverse clase sociale, care s-au nascut intre 2001 si 2010. S-au luat numerosi factorii in calcul, precum istoricul medical, conditiile de trai, situatia financiara. Rezultatele studiului au aratat ca micutii care in primii ani de viata au crescut alaturi un caine sunt semnificativ mai putin expusi la riscul de a suferi de probleme respiratorii si astm. Riscul de a dezvolta astfel de afectiuni in cazul copiilor care au un caine este cu 52% mai mic, spun specialistii, scrie Baby.Unica.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Foloseste eficient frigiderul! Curata-l si depoziteaza alimentele corect In zilele noastre nu ne-am putea imagina viata fara frigider. Pentru a profita cat mai bine de acest aparat si a mentine alimentele in siguranta, e nevoie sa il igienizezi si sa-l folosesti cum trebuie. Iata sfaturile noastre. Cum aranjezi mancarea - Depinde de locul in care se afla congelatorul. Daca este in partea de sus a frigiderului, atunci temperatura mai scazuta va fi pe rafturile superioare. Daca ai congelatorul jos (combina), temperatura mai scazuta va fi in partea de jos. Alimentele mai perisabile si cele gatite trebuie depozitate pe rafturile unde temperatura este mai scazuta. Nu lipi alimentele de peretele posterior! Vor face gheata. Separa alimentele crude de cele gatite - Pune tot ce ai in frigider in caserole cu capace inchise ermetic. Ai grija ca acelea depozitate mai sus sa nu curga. Prefera recipientele patrate sau dreptunghiulare, care ocupa mai putin spatiu decat cele rotunde sau ovale. Laptele si untul capteaza mirosurile din frigider, de aceea e recomandata depozitarea lor departe de alimentele care emana un miros puternic, scrie Libertatea.

Leac miraculos. Ce se intampla daca pui usturoi la radacina parului? Fiind un concentrat de aminoacizi, vitamine, minerale si oligoelemente (alicina actioneaza ca un puternic antibacterian), usturoiul face astfel minuni in privinta parului, informeaza sambata metronews.fr. In cartea "L'ail malin"(Usturoiul vicelan), Alix Lelief-Delcourt da o reteta de pregatit acasa pentru cei care pot ignora mirosul neplacut al usturoiului. Se curata si se zdrobesc cinci catei de usturoi, se adauga 50 de mililitri de ulei de masline, se amesteca si se lasa una-doua zile la temperatura camerei. Amestecul se aplica la radacina parului, se maseaza pielea capului si se lasa masca 30-60 de minute pe par. Apoi se spala cu samponul obisnuit. Pentru evitarea mirosului intens si neplacut, pe par se poate pulveriza otet de cidru, mirosul atenuandu-se in cateva minute. Stimuland microcirculatia, usturoiul reda vitalitatea radacinilor parului, ii stimuleaza cresterea si contribuie la stoparea caderii firelor de par, informeaza DoctorulZilei.ro.

Motivul real pentru care insala oamenii 9% dintre femei si 23% dintre barbati au recunoscut ca au fost infideli intr-un sondaj citat de mindbodygreen.com. Statisticile arata ca o persoana care insala intr-o relatia este cu 3.5% mai predispus sa faca la fel in urmatoarea relatie. Daca ti se intampla asta, inainte sa te invinovatesti ca el a plecat la altcineva din cauza ta, gandeste-te la motivele stiintifice care imping o persoana sa insele. Cercetatorii sunt de parere ca tradarea are o componenta genetica. Un studiu din 2010, efectuat pe 181 de tineri aflati in relatii monogame, a aratat ca radacina infidelitatii se gaseste in hormoni. Oamenii de stiinta au analizat rolul dopaminei, "hormonul fericirii", responsabil cu emotiile pe care le simti dupa sport sau dupa o masa delicioasa. Gena care influenteaza nivelul dopaminei poate avea o influenta mai mare sau mai mica in organism, integral pe Unica.ro.

Basmele si rolul lor terapeutic Privind basmele putem observa ca urmeaza firul vietii: ne vorbesc despre copilaria eroului, relatiile din familie, conflictele, confruntarile si transformarile acestuia, si finalul, care deseori este fericire pana la adanci batraneti. Este usor sa ne identificam cu eroii din basme, caci semanam cu ei. De aici deriva rolul terapeutic al basmelor. Caci aceasta identificare psihica ne ajuta sa dam glas unor emotii, trairi greu de exprimat, dar pe care personajele, prin modul in care sunt creionate, le intruchipeaza. De exemplu, un copil care se simte nedreptatit sau neiubit de mama sa va asculta fascinat basme care povestesc despre eroi oprimati de mame vitrege, va cauta sa afle cum se rezolva conflictul. Pentru acel copil basmul da glas unor trairi conflictuale din el, in care dragostea si ura fata de mama sunt traite foarte puternic. Basmul ii poate transmite increderea ca problemele se rezolva, il poate ajuta sa isi dezvolte empatia si fata de mama (cand basmul ne povesteste cum acea mama vitrega a ajuns sa fie rea), scrie Psychologies.ro.