Dieta calugarilor shaolin tine bolile la distanta. Calugarii Shaolin traiesc in China si urmeaza principiile religioase ale lui Buddha. Totodata acestia sunt si practicanti de arte martiale, pentru care sunt recunoscuti in intreaga lume. La fel de celebri sunt si pentru regulile stricte pe care le urmeaza in privinta celibatului si a regimului alimentar, cunoscut drept dieta de la Templul Shaolinilor. Regulile alimentare ale shaolinilor sunt conforme cu recomandarile nutritionistilor de la Institutul de Sanatate Publica al Harvard. Pe de alta parte, dieta shaolinilor reduce riscul aparitiei diabetului, hipertensiunii, bolilor de inima sau cancerului si promite o viata mai lunga. Iata ce meniu au calugarii de la Templul Shaolin, un vechi templu ce dateaza de 1.500 ed ani si se gaseste in pe muntele Songshan din China, centrul aparitiei numeroaselor stiluri de arte martiale. Shaolin inseamna "padure tanara", iar lacasul a fost botezat astfel datorita padurii care-l adaposteste in muntele Songshan, unul dintre cei cinci munti sacri ai Chinei, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cel mai sanatos orez. Scade colosterolul si previne cancerul. Este clar faptul ca orezul brun este net superior celui alb, cel din urma fiind doar o ramasita a celui brun, din punct de vedere nutritiv. Orice tip de cereale servite integrale are mai multi nutrienti si grasimi sanatoase decat atunci cand este procesat. Stratul exterior al orezului, cel maro, imediat de sub invelisul necomestibil, este extrem de sanatos pentru organism, dupa cum arata Apollo Life. Acesta se inlatura de obicei si se foloseste pentru obtinerea uleiului comestibil, ramanand doar partea de interior, alba, a bobului. Atat orezul alb, cat si cel brun au cam acelasi numar de calorii, carbohidrati, proteine si grasimi. Dar cel brun are in plus numeroase vitamine si minerale. Magneziul: ajuta la reducerea simptomelor astmului, scade tensiunea arteriala, reduce frecventa migrenelor si riscul infarctului sau al atacului cerebral, anuntaDoctorulZilei.ro.

Cerealele integrale "medicament" pentru scaderea tensiunii. Pare greu de crezut, dar este stiintific dovedit! Trei portii zilnice de cereale integrale sunt la fel de eficiente ca medicamentele pe care doctorii le prescriu pacientilor pentru scaderea tensiunii arteriale. Intrebarea este simpla: de ce sa iei medicamente pentru scaderea tensiunii arteriale cand ai putea obtine acelasi efect cu cereale integrale? Studiile arata ca medicamentele pot reduce riscul de a avea un atac de cord cu 15%, iar riscul de a avea un accident vascular cerebral cu circa 25%. Exact aceleasi beneficii le putem obtine daca mancam trei portii de cereale integrale pe zi. Intrebarea fireasca este: dar ce fel de cereale trebuie sa consumam pentru rezultate optime? In nici un caz cele rafinate sau zaharisit. De exemplu, consumul de orez alb a fost asociat cu un risc cu 17% mai mare de diabet zaharat de tip 2. Inlocuit insa cu orez brun, se obtine o scadere de 16% a riscului, iar inlocuit cu ovaz si orz se obtine un risc de diabet zaharat cu 36% mai mic, informeazaLibertatea.

Semne de pe limba care anunta ca ficatul este plin de toxine. Daca vrei sa stii cat de sanatos este ficatul tau, verifica-ti limba. Aici apar semne importante, care te pot trimite la medic. Vezi cum le recunosti. Limba iti poate da informatii importante despre tractul digestiv si ficat, potrivit liverdoctor.com. De exemplu, daca este acoperita de o pelicula albicioasa, ai o digestie proasta, un ficat lenes ori un dezechilibru al florei intestinale. Daca limba albicioasa este insotita de respiratie urat mirositoare, inseamna ca organismul tau nu produce suficient acid clorhidic. In aceste conditii, ai probleme cu digestia alimentelor bogate in proteine, precum carne, fructe de mare sau oua. Dupa o masa ce contine aceste produse, te simti balonata si greoaie. Daca observi o pelicula albicioasa in spatele limbii, colonul tau nu functioneaza bine si are nevoie de o detoxificare. O crestatura pe varful limbii poate anunta probleme cu inima, fizica sau psihica. Limba trebuie sa fie curata, acesta fiind un indicator ca organismul tau cere ce are nevoie si nu are pofte nesanatoase, scrieUnica.ro.

Ce iti face painea prajita? Habar nu aveai! Cartofii prajiti crocanti dar si painea prajita contin un nivel crescut de acrilamide, niste substante cancerigene care se dezvolta cand alimentele sunt gatite la temperaturi inalte. Prof. Guy Poppy a precizat ca nivelul de acrilamide este direct proportional cu gradul de gatire, deci cu cat painea sau cartofii sunt mai crocanti, cu atat nivelul de acrilamide pe care il contin este mai mare. Guy Poppy a mai spus ca painea prajita cu cel mai mic nivel de acrilamide trebuie sa aiba o culoare cat mai deschisa posibil. Acest lucru e valabil si pentru cartofii prajiti. Acrilamidele sunt niste substante cancerigene care se formeaza din reactia dintre aminoacizii, zaharurile si apa din cartofi si paine, la temperaturi de peste 120C, anuntaDoctorulZilei.ro.