Greseli pe care le faci cand tii post. Postul Craciunului dureaza 40 de zile, iar daca vrei sa il tii pe tot, trebuie sa te asiguri ca nu faci urmatoarele greseli. Vei ramane, astfel, sanatoasa si plina de energie. In magazine gasesti alternative de post la produsele care contin ingrediente de origine animala, insa nu sunt tocmai sanatoase. Pentru a fi sigura ca primesti nutrientii necesari, trebuie sa eviti greselile care te-ar putea lasa fara energie si te-ar ingrasa. Deoarece renunti la carne, este important sa iti iei proteinele din alta parte. Include in alimentatie quinoa, semintele de chia, avocado sau fasolea. De altfel, dieta ta din timpul postului ar trebui sa includa cat mai multe fructe si legume. Bananele, merele, perele, ananasul sunt surse importante de vitamine si minerale necesare in Postul Craciunului, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Semnul care iti spune cu 13 ani inainte daca te poti imbolnavi de cancer. Studiile reprezentand detectarea cancerului au ajuns intr-un nou nivel. Ultima cercetare a scos in evidenta faptul ca se poate afla cu mult inainte daca sunteti predispusi la aceasta afectiune. Un grup de cercetatori de la Northwestern colaborare cu specialistii de la Harvard au ajuns la concluzia ca orice forma de cancer se poate prezice chiar si cu 13 ani inainte de stadiul de inceput al bolii. Semnele sunt reprezentate de modificarile semnificative la nivelul organismului care semnaleaza dezvoltarea celulelor canceroase. Acest lucru are legatura cu uzura telomerilor, segmente din ADN situate la extremitatea cromozomilor. Cercetatorii au descoperit ca toti cei care au facut cancer au avut telomerii mai scurti decat ar trebuie sa fie. "Intelegerea acestui model poate insemna ca acesta poate sa fie un biomarker de predictie al cancerului", a spus doctorul Lifang Hou, unul dintre principalii autori ai studiului. Studiul a fost realizat intr-un interval de timp de 13 ani, pe un esantion de 792 de persoane. 135 dintre acestia au fost diagnosticati cu diferite forme de cancer. Vorbim aici de leucemie, cancer de piele, plaman, leucemie sau prostata, anuntaDoctorulZilei.ro.

Reguli de aur pentru diabetici! Ce trebuie sa faci pentru a tine boala in frau. Diabetul este o boala din ce in ce mai raspandita atat in randul adultilor, cat si in cel al copiilor si este datorat unei gestionari defectuoase a insulinei, substanta care are rolul de a regla nivelul zaharului in sange. Pentru a tine boala in frau, pacientii trebuie sa urmeze un regim alimentar destul de strict, sarac in zahar, dar si un tratament medicamentos recomandat de doctor. Pastilele pe care trebuie sa le inghita persoanele care sufera de diabet contribuie la gestionarea eficienta a insulinei si, implicit, la tinerea sub control a nivelului de zahar in sange. Astfel, efectele pe termen lung ale bolii sunt intarziate si, mai mult decat atat, permit persoanei suferinde sa aiba un stil de viata relativ normal, informeazaLibertatea.

Semn ca ai prea putin acid gastric. Prea mult acid gastric duce la aparitia arsurilor si a altor probleme grave, dar nu este sanatos nici cand nivelul de acid gastric este prea mic. Vezi cum iti dai seama ca ai prea putin acid in stomac si ce inseamna asta. Daca suferi de reflux gastroesofagian, arsuri, gaze sau greata dupa masa, ai probleme cu acidul gastric, potrivit collective-evolution.com. In cazul in care schimbarile din alimentatie nu te ajuta sa scapi de disconfort, probabil nivelul acestei secretii este prea mic. Nivelul optim de acid gastric este necesar pentru absorbtia adecvata a nutrientilor si proteinelor si pentru un stistem imunitar puternic. Acesta actioneaza ca o bariera a stomacului care ucide bacteriile nesanatoase si agentii patogeni care intra in organism. In plus, acidul gastric previne migratia bacteriilor din intestine in stomac, scrieUnica.ro.

Incerci sa slabesti? Doar o lingura din acest condiment te face sa arzi grasimea de trei ori mai repede. In lupta impotriva kilogramelor, oamenii ar fi dispusi sa incerce orice, de la exercitii fizice extenuante pana la diete drastice sau pastile de slabit. Totusi, din ce in ce mai multi specialisti sustin ca solutiile se afla, cel mai adesea, in mijlocul naturii. Majoritatea condimentelor sunt recomandate celor care vor sa slabeasca si nu doar pentru aroma pe care o ofera mancarurilor fade, ci si pentru capacitatea de a elimina tesutul adipos. Potrivit www.yourhealthypage.com, chimenul este un aliat de incredere pentru persoanele care vor sa piarda in greutate. Acesta a fost utilizat de-a lungul timpului pentru reducerea tensiunii arteriale, pentru a curatarea ficatului, imbunatatirea digestiei, eliminarea retentiei de apa si tratarea problemelor pielii, anuntaDoctorulZilei.ro.