Vrei salariu mare? Urmeaza facultatea potrivita Farmacie: 500- 1.000 de euro - Cererea de specialisti este imensa, iar patronii de lanturi de farmacii se plang ca nu gasesc oameni. Castigi, in medie, 500 de euro, daca esti incepator si poti ajunge usor la 800-1.000 de euro in cativa ani. Bucurestiul si Iasiul au cele mai bune centre in domeniu. Constructia de automobile si subansamble: 500-700 de euro - Cererea de specialisti in acest domeniu este aproape fara precedent. Salariile pleaca, pentru un inginer, de la 500- 700 de euro. Se adauga alte beneficii, dar si existenta unui contract colectiv "beton", care nu le permite angajatorilor sa concedieze oameni fara compensatii serioase. Drept: 1.000- 3.000 de euro - Sunt multi absolventi, insa, daca te impui, rezultatele sunt pe masura. Un avocat, chiar si incepator, nu ia mai putin de 1.000 de euro lunar, intr-o firma cu renume. Si ajunge in cativa ani la 2.000-3.000 de euro pe luna, scrie Libertatea.

De ce boli suferi daca ai mereu degetele reci Hipotiroidism - Daca glanda tiroida nu functioneaza bine, sunt mari sanse sa ai mereu degetele reci, potrivit prevention.com. Tiroida este foarte imortanta pentru reglarea temperaturii corpului, iar atunci cand functioneaza prea incet, cele mai multe functii ale organismului incetinesc. Probleme circulatorii - Problemele circulatorii apar atunci cand cantitatile de nutrienti si oxigen din sange se reduc din cauza faptului ca inima nu mai functioneaza bine sau din cauza depunerilor de colesterol de pe artere. Anemie - Anemia apare atunci cand organismul nu are destule celule rosii ori cand cantitatea de hemoglobina este prea mica. In aceste conditii, organismul primeste prea putin oxigen si de aceea ai degetele mereu reci. Lipsa de vitamina B 12 - Vitamina B 12, care se gaseste in carne, oua, lapte si alte produse lactate, este foarte importanta pentru formarea celulelor rosii. Lipsa acestui nutrient duce la anemie si apare mai ales la cei care au o dieta vegetariana. Anxietate - Stresul este extrem de periculos pentru organism. Atunci cand suferi de anxietate, corpul intra in starea de lupta, iar vasele de sange din membre sunt mai rigide, astfel ca mainile si picioarele sunt mereu reci, informeaza Unica.

Ce efect uimitor are un pahar de lapte baut inainte de culcare Insomnia reprezinta incapacitatea unei persoane de a adormi sau de a-si mentine somnul pe o perioada de cateva ore si are cauze multiple: prezenta unei patologii, viata stresanta, consumul excesiv de cofeina sau alcool, regimul de viata dezordonat, dependenta de droguri. Alimentatia prezinta o importanta deosebita in profilaxia si tratamentul insomniei si este esential sa se descopere si evite alimentele care duc la aceasta, sustin nutritionistii. Un pahar cu lapte degresat baut seara, inainte de culcare, este unul dintre cele mai vechi si eficiente remedii ale insomniei. Laptele contine triptofan care prin transformarea sa biochimica in serotonina induce somnul si previne trezirea precoce. Nutritionistul a precizat ca exista si alimente si substante care trebuie evitate de catre persoanele afectate de insomnie: cafeaua, ceaiul negru, esentele de cola, alcoolul, nicotina, ciocolata, alimentele condimentate, aditivii alimentari, alimentele conservate, sarea si zaharul in exces, anunta Doctorul Zilei.

7 fructe care reduc riscul de infarct Fructe de padure - Afinele, zmeura si alte fructe de padure sunt foarte sanatoase pentru inima. Un studiu recent, efectuat pe femei un grup de femei cu varste cuprinse intre 25 si 42 de ani, a aratat ca cele care au consumat fructe de padure de cel putin trei ori pe saptamana aveau un risc cu 32% mai mic de a suferi de infarct, potrivit health.com. Citrice - Femeile care consuma cantitati mari de portocale si grepfrut au un risc cu 19% mai mic sa faca un atac de cord. Citricele sunt bogate si in vitamina C, substanta care scade riscul bolilor cardiovasculare. Avocado - Avocado este un fruct delicios si extrem de sanatos, deoarece ofera organismului o cantitate importanta de grasimi sanatoase. Mere - Merele contin flavonoide care mentin sanatatea inimii, reduc depozitele de pe artere si scad colesterolul. Consuma cel putin un mar pe zi, daca vrei sa fii sanatoasa, integral pe Unica.

Micul dejun - startul energizant al fiecarei zile Dupa repaosul nocturn, micul dejun trezeste corpul si spiritul cu placere si echilibru nutritional. Imagineaza-ti cum la finalul celor minim 10 ore de "post", organismul tau are nevoie de noi resurse, deoarece aportul nutritional din ziua precedenta s-a epuizat. Din acest motiv micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, el iti va da mai multa forta, reprezentand 20-25% din aportul energetic al intregii zile. Desigur, daca nu iei micul dejun, nu ai cum sa mai recuperezi aceasta pierdere, ba mai mult vei avea tendinta ca in cursul zilei sa tot rontai diverse lucruri, si uite asa nu vei intelege cum au aparut kilogramele in plus, si de ce te simti mereu obosita, letargica. Pe langa asta micul dejun poate fi timp de calitate petrecut cu cei dragi tie, partenerul, copiii, prietena ta cea mai buna colega de apartament etc pe care nu apuci sa ii vezi atat de mult cat ti-ai dori, avand in vedere programul tau si al lor de la serviciu, responsabilitatile conexe ale fiecaruia, scrie Psychologies.