Cafeaua oferă corpului mai mulţi antioxidanţi decât fructele şi legumele, arată un studiu american. Cercetătorii au măsurat conţinutul de antioxidanţi din 100 de alimente printre care fructe, legume, nuci, mirodenii, uleiuri şi băuturi. Cafeaua a ieşit pe primul loc, fiind cea mai bună sursă de antioxidanţi a corpului având în vedere şi consumul ridicat pe cap de locuitor.

Mai mult, un alt studiu, german de această dată, a arătat că antioxidanţii din cafea ajută la prevenirea cancerului de colon. Studiul a arătat că antioxidantul care protejează corpul se găseşte în proporţie de trei ori mai mare în cafeaua esspreso decât în cafeaua la ibric. Substanţa din cafea, care ajută la prevenirea cancerului, se numeşte methilpiridinium şi se sintetizează după prăjirea cafelei dintr-o altă substanţă numită trigonelin.

Acesta este numai unul dintre beneficiile pe care le aduce cafeaua. Studii amănunţite au arătat că prin consumul de cafea se previn diabetul de tip 2 şi Parkinsonul, ajută la controlul astmului şi la îmbunătăţirea memoriei. Un studiu efectuat la Harvard, pe 126 de mii de oameni şi care a durat 18 ani a arătat că cei care beau cel puţin şase ceşti de cafea pe zi erau cu 54% mai protejaţi în faţa cancerului decât cei care nu beau deloc. Un studiu german asemănător a ajuns la o concluzie identică. În ultimele decade, s-au făcut peste 19 mii de studii pentru a se studia beneficiile cafelei.

Integral in Gandul