​Ce se intampla daca bei doar o doza de energizant pe zi. Medicii spanioli avertizeaza ca bauturile energizante pot declansa probleme cardiace, chiar si in cazul adolescentilor sanatosi, potrivit unui material publicat de Daily Mail. O cutie de energizant pe zi este suficienta, spun doctorii, pentru ca astfel de grave situatii sa se produca, iar tinerii trebuie sa fie constienti de riscuri, mai ales in cazul amestecului cu alcoolul si drogurile. Un grup de cardiologi din Madrid a subliniat faptul ca energizantele, care contin cantitati mare de cofeina, pot duce la atacuri cardiace subite si aritmii chiar si in cazul tinerilor aparent sanatosi, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Oregano, condimentul medicament. Condiment si medicament in acelasi timp, oregano este recunoscut ca remediu naturist mai ales datorita calitatilor sale antioxidante. Aceasta planta deosebit de aromata poate trata afectiuni ale tractului respirator, tulburari gastro-intestinale, crampe menstruale si tulburari ale tractului urinar. Oregano contine acid rosmarinic, thymol si carvacrol, care ii atribuie multiple proprietati curative: antiinflamatoare, antibacteriene, antioxidante, antifungice si antivirale. De asemenea, oregano contine flovonoide, triterpenoide, vitaminele C si A. Uleiurile volatile din componenta fac din acest condiment un foarte bun conservant natural. Proprietatile antioxidante ale oregano contribuie considerabil la combaterea radicalilor liberi din organism, prevenind astfel degenerarea celulara si imbatranirea precoce. Cele mai utile si utilizate parti ale plantei sunt frunzele. Extractele si sucul din frunze de oregano sunt folosite ca remedii impotriva astmului, dispepsiei, tusei cu manifestare cronica, bronsitei si reumatismului. S-au constatat efecte benefice in tratarea cu infuzie de oregano a durerilor de urechi. Frunzele amelioreaza abcesele, umflaturile datorate luxatiilor si diverse inflamatii prin aplicare directa pe zonele afectate, anuntaClick.

Ghid medical pentru gravide! Care sunt simptomele ce nu trebuie neglijate in cele noua luni de sarcina. Una dintre cele mai frumoase perioade din viata unei femei, poate chiar cea mai frumoasa pentru unele, este in timpul sarcinii. Cele noua luni in care fatul creste si se dezvolta in burta mamei sunt unice. Exista femei care nu se confrunta cu nici o problema in toata aceasta perioada, insa sunt si viitoare mame care intampina complicatii. Tocmai de aceea, dr. Silviu Istoc, medic specialist obstetrica-ginecologie, indica simptomele pe care nici o viitoare mamica nu ar trebui sa le ignore in cele noua luni. Se intampla ca sarcina sa fie insotita de disconfort si dureri abdominale, uneori inofensive. Exista insa si contractii dureroase care, in asociere cu alte simptome, anunta declansarea unui avort spontan sau a unei nasteri premature. Este recomandat ca in toata aceasta perioada sa fie luat in considerare orice simptom care apare, informeazaLibertatea.

Consecintele ignorarii afectiunilor renale sunt extrem de grave. Iata cum se manifesta! Boala renala cronica, desi este una "silentioasa", fara simptome evidente, duce la acumularea reziduurilor in organism si, in unele cazuri, chiar la infarct miocardic. Existenta unei boli cronice renale la un individ inseamna ca rinichii acestuia nu mai functioneaza normal de o perioada mai lunga de timp. In mod obis- nuit, rinichii indeparteaza reziduurile toxice din sange. De asemenea, ei ajuta la mentinerea balantei dintre fluidele si sarurile din organism, denumite electroliti. Reziduurile si fluidele din organism aflate in exces sunt eliminate sub forma urinei. Atunci cand rinichii sunt deteriorati, reziduurile se aduna in organism si produc o stare de rau. Fiecare rinichi are aproximativ un milion de filtre mici, denumite nefroni. Atunci cand nefronii sunt deteriorati si nu mai functioneaza, cei ramasi sanatosi preiau si functia acestora. Daca deteriorarea continua, din ce in ce mai multi nefroni devin nefunctionali pana la momentul in care rinichiul nu isi mai poate indeplini functia. Diverse studii au aratat ca afectiunile renale cronice reprezinta un factor de risc independent pentru mortalitatea de orice cauza si mortalitatea cardiovasculara in populatia cu risc crescut, precum si pentru aparitia infarctului miocardic, scrieDoctorulZilei.ro.

Cum sa iti pregatesti organismul pentru iarna. Iarna este sezonul racelilor si al gripelor, de aceea este foarte important sa stii cum sa te protejezi de ele si cum sa ramai sanatoasa cand temperaturile incep sa scada. Afla cum poti face asta. Aproximativ 80% din sistemul imunitar este localizat in intestine. In aceste conditii, este foarte important sa ai un sistem digestiv sanatos, pentru ca organismul sa lupte cu virusii si bacteriile. Probioticele sunt bacterii bune, care pot fi gasite in alimente fermentate, precum muraturi, kefir ori iaurt, sau sub forma de suplimente. Vitamina D se gaseste in unele alimente, insa cel mai usor o poti lua din suplimente sau expunerea la soare. Iti ajuta organismul sa absoarba calciul, are grija de oase, iti imbunatateste starea de spirit si iti intareste sistemul imunitar. Este important sa iei suplimente de vitamina D in lunile de iarna, deoarece te fereste de raceli, anuntaUnica.ro.