In ce mod trebuie sa consumam lamaile ca sa ne protejam viata. Lamaia este printre putinele citrice de la care putem folosi sucul, pulpa, dar si coaja. De altfel, nutritionistii chiar incurajeaza utilizarea in intregime a acestui fruct despre care spun ca este mult mai sanatos daca este... congelat. Cum procedam? Este cat se poate de simplu. Luati cate lamai doriti, spalati-le bine si bagati-le la congelator. Pentru ca se pastreaza atat de bine, fructul poate fi scos oricand si folosit. Sau pot fi congelate in tavile pentru cuburile de gheata. Pentru acest procedeu trebuie sa dati lamaile prin razatoare, dupa aceea stoarceti sucul din ea - amestecat ulterior cu pulpa. Coaja rasa, pulpa si sucul se amesteca, se pun in tavile pentru cuburi de gheata si se dau la congelator. Se scot ori de cate ori aveti nevoie pentru a le folosi fie pentru o lominada (dar trebuie sa strecurati) sau pentru dresul supelor, ciorbelor, salatelor, etc. Coaja de lamaie, care de obicei este aruncata, contine de 5 pana la 10 ori mai multe vitamine decat sucul de lamaie si ne ajuta sa scapam de toxinele din organism, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Usturimea gatului si problemele la inghitire pot anunta o simpla infectie respiratorie dar si cancerul. Raguseala? Usturime a gatului? Probleme la inghitire? Arsura la nivelul faringelui? Sa fie de vina vremea rece de afara sau problemele dumneavoastra de sanatate se complica? Aceste simptome pot aparea datorita unor infectii insa ele pot determina si o serie de alte probleme ale cailor respiratorii. Prof Dr. Ismet Aslan, Prof. Dr. Nesil Keles, Prof Dr. Caner Kesimli si Dr. Ozge Caglar recomanda administrarea medicatiei necesare in aceste prime faze de simptomatologie cum ar fi antibioticele, medicamentele pe baza de cortizon si tratamentul anti-reflux, ca mai apoi, daca este cazul, sa se poata interveni chirurgical. Printre cele mai frecvente boli ale laringelui se numara si stenoza laringiana. Aceasta este o problema a tractului laringian care se inflameaza ceea ce determina probleme de respiratie, anuntaDoctorulZilei.ro.

Durerile de cap... da-le de cap! Ce reprezinta ele si cand este cazul sa mergem la medic. Cine nu s-a confruntat, cel putin o data in viata, cu o durere de cap, usor suparatoare sau greu de suportat? Important este sa intelegem cu ce durere ne confruntam, sa stim cum o tratam si mai ales care sunt semnele care trebuie sa ne trimita la medic. Una dintre cele mai neplacute afectiuni este cefaleea. Cefaleea se situeaza, la nivel global, in primele trei cauze de dizabilitate, fiind cel mai frecvent motiv care ne face sa absentam de la munca sau de la scoala. Potrivit unui studiu al Societatii Internationale de Cefalee, exista peste 150 de tipuri de dureri de cap care fac parte, in general, din doua grupe mari: primare si secundare. Cefaleea primara nu este rezultatul unei alte probleme medicale si include: cefaleea de tip tensional (cea mai comuna, de intensitate usoara spre moderata, nu se agraveaza la activitatile de rutina), cefaleea de tip cluster (mai rara, dar cea mai severa forma; durere intensa, localizata in regiunea oculara) si migrena, informeazaLibertatea.

Ce boli poti face de la consumul de gluten. Glutenul este o proteina care se gaseste in grau si alte cereale, precum orz, secara si ovaz. Unele persoane au intoleranta la gluten, dar si persoanele sanatoase pot avea de suferit de pe urma acestui ingredient. Vezi ce boli poti face daca consumi gluten in exces. Osteoporoza este o afectiune care se caracterizeaza prin slabirea oaselor si poate provoca fracturi foarte usor. Numeroase studii sustin ca poti preveni aparitia acestei boli daca reduci consumul de produse lactate si gluten, potrivit cuisineandhealth.com. Sindromul de colon iritabil afecteaza intre 7-20% din populatie si se manifesta, de obicei, cu disconfort in abdomen de 2-3 ori pe luna, precum si diaree sau constipatie. Studiile au aratat ca exista o legatura intre aceasta afectiune si boala celiaca, provocata de intoleranta la gluten, scrieUnica.ro.

Cum sa-ti cureti colonul si ficatul de toxine in 48 de ore. Postul si curele de detoxifiere sunt folosite din cele mai vechi timpuri pentru a imbunatati starea de sanatate. Totusi, in prezent, multe persoane abuzeaza de aceste procedee in speranta ca vor scapa de kilograme, facand abstractie de faptul ca regimurile hipocalorice au un efect negativ asupra metabolismului. Infometarea si detox-urile extreme duc la deshidratare, oboseala, ameteli si carente nutritionale. Specialistii atrag atentia asupra faptului ca organismul are propriul sistem de eliminare a toxinelor, care cuprinde rinichii, ficatul si colonul. Dr. Oz recomanda o detoxifiere de 48 de ore, care nu are efecte adverse si poate fi realizata cu usurinta intr-un weekend. Procedura se bazeaza pe consumul unor anumite alimente, dupa un program bine stabilit, scrieHealthyFoodHouse.com. Meniul este identic pentru cele doua zile de "cura", anuntaDoctorulZilei.ro.