Atentie mare! Ce "musafir" mortal aducem in casa zilnic. In multe culturi descaltatul la intrarea intr-o casa este un obicei vechi de secole. Aceasta cutuma este practicata si in Romania, ceea ce nu este deloc un lucru rau. Conform unui studiu al oamenilor de stiinta de la Universitatea din Houston, Statele Unite, faptul ca ne lasam pantofii la intrare este un beneficiu pentru sanatate. Potrivit expertilor de la universitatea americana, zilnic luam pe talpa pantofilor milioane de bacterii. Se pare ca pe 40 la suta din incaltamintea analizata de ei era prezent microbul Clostridium difficile, o bacterie ucigasa, extrem de rezistenta la antibiotice. Acest tip de bacterie provoaca boli in urma carora fie pacientul se recupereaza foarte greu sau in urma carora organele pod ceda si intervine decesul. Acest tip de bacterie este intalnita in toaletele publice sau chiar ale locului de munca, pe tejhegelele barurilor, pe mese, podea sau chiar in spitale. Faptul ca mergem pe strada sau ca atingem o clanta este un pericol de a duce acasa acest tip de bacterie. Initial, microbul Clostridium dificile provoaca o diaree puternica, dar poate provoca si febra puternica si stari de greata, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum stii daca matreata anunta o boala. Ni se pare ceva obisnuit sa avem si matreata, din cand in cand. Si ba dam vina pe sampon, ba pe vreme... Or, matreata poate fi un semnal de alarma. Specialistii spun ca matreata este una dintre cele mai frecvente afectiuni. Una din trei persoane are de-a face cu ea, la un moment dat. Si asta pentru ca scalpul este sensibil la orice transformare. Cine s-ar fi gandit ca poti face matreata pana si din cauza poluarii, a radiatiilor ultraviolete sau a stresului prelungit?! Totusi, exista si boli care se pot manifesta prin matreata. Si necesita tratament, anuntaLibertatea.

Ce puncte trebuie sa masezi in palma pentru a scapa de afectiuni si dureri. Numeroase studii au demonstrat ca reflexoterapia combate anxietatea si durerile, mai ales in cazul bolnavilor de cancer gastric si de ficat. Este dovedit clinic ca aceasta tehnica de masaj induce o stare de relaxare in tot corpul si alunga stresul, insa acestea nu sunt singurele afectiuni ameliorate prin reflexoterapie. Si in cazul durerilor de spate, gat, articulare sau migrene rezultatul este acelasi. Bogdan Begligiu, terapeut la cabinetul de masaj Tummo Reiki iti spune cum iti poti aplica si acasa autotratamentul pentru a ameliora durerile. Exista dovezi care demonstreaza ca reflexoterapia in palme a fost folosita inca din anul 4000 i.Hr. in China si Egipt. Medicina occidentala a redescoperit aceasta tehnica prin apasare usoara prin intermediul lui Dr. William Fitzgerald, care a numit-o terapia zonala. In 1915, un articol intitulat "Ca sa nu te mai doara dintele, apasa-ti degetul", a intrat in atentia publicului si astfel a fost popularizata reflexoterapia, informeazaDoctorulZilei.ro.

Ce simptome ar trebui sa le ingrijoreze pe femei. Stresul, responsabilitatile zilnice si ritmul cotidian alert ne fac, uneori, sa pierdem contactul cu propriul corp, iar aici facem referire mai ales la femei, care au deseori obiceiul de a se pune pe locul doi. Iata, asadar, cateva semne care ar putea indica probleme de sanatate in cazul femeilor! Simti nevoia sa urinezi din ce in ce mai des? Acesta poate fi simptomul unei infectii urinare sau al unei cistite, motiv pentru care este bine sa consulti medicul pentru un tratament adecvat. De asemenea, este important sa cunosti originea infectiei urinare pentru a preintampina alte afectiuni. Durerile abdominale frecvente si persistente reprezinta unul dintre cele mai periculoase simptome, care in nici un caz nu trebuie trecut cu vederea. Aceste dureri pot fi semnul unei gastrite sau al constipatiei cronice, problema de sanatate tot mai des diagnosticata, scrieClick.

Cum sa iti scazi colesterolul si tensiunea dupa reteta Amish. Colesterolul crescut si tensiunea ridicata reprezinta factori de risc pentru aparitia bolilor cardiovasculare. Vezi cum le poti scadea dupa o reteta Amish. Credinciosii Amish apeleaza intotdeauna la ingrediente naturale pentru a trata orice boala. Iti propunem sa incerci bautura lor care scade colesterolul si tensiunea arteriala. Ai grija, insa, sa vizitezi si un medic, daca te confrunti cu aceste probleme. Ingredientele folosite in comunitatea Amish sunt foarte puternice si bogate in nutrienti buni pentru inima, potrivit posivitemed.com. Mierea, de exemplu, contine calciu, potasiu, sodiu si vitaminele B, substante care lupta impotriva colesterolului crescut. Numeroase proprietati benefice are si usturoiul, care poare reduce nivelul tensiunii arteriale. Ghimbirul contine o enzima care se activeaza pentru a imbunatati sinteza colesterolului, iar otetul de mere echilibreaza nivelul PH-ului din organism. Sucul proaspat de lamaie este foarte bun pentru cei care sufera de hipertensiune, deoarece relaxeaza vasele de sange si le face mai flexibile. Daca le prepari impreuna, vei avea numeroase efecte benefice pentru organism, anuntaUnica.ro.