Obiceiul zilnic care te protejeaza de diabet. Iubitorii de cafea primesc, in ultima vreme, doar vesti bune. Vezi ce spun cele mai noi cercetari legate de consumul acestei bauturi. Recent, cercetatorii au descoperit ca persoanele care beau constant cafea traiesc mai mult, iar acum, un studiu citat de time.com sugereaza ca anumite componente din aceasta bautura protejeaza impotriva diabetului de tip 2. Noile concluzii au aparut in "Jurnalul de Produse naturale". Cercetatorii sustin ca au identificat doua componente din cafea care scad riscul de diabet: cafestol si acid cafeic, care regleaza nivelul zaharului din sange si creste productia de insulina. Cand o persoana sufera de diabet, devine rezistenta la insulina, iar nivelul glicemiei oscileaza, de aceea cele doua substante sunt benefice, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Remediul miraculos care dizolva pietrele la rinichi si iti curata ficatul. Nu putine sunt proprietatile terapeutice ale ghimbirului, leac folosit inca din cele mai vechi timpuri. Remediile pe baza de ghimbir te feresc de raceala, inlatura neplacerile digestive, iar lista nu se opreste aici. Ghimbirul are actiune antiinflamatorie, antiparazitara, antivirala, antibacteriana, acesta fiind catalogat drept unul dintre cele mai bune antibiotice oferite de natura. In plus, ghimbirul sprijina sistemul imunitar si stimuleaza un sistem cardiovascular sanatos. Ghimbirul este, de asemenea, bogat in vitamina C, magneziu si alte minerale, fiind astfel un aliment care nu trebuie sa-ti lipseasca din alimentatie pentru o stare generala buna de sanatate. Consumat sub forma de ceai fierbinte, ghimbirul combate infectiile, lupta impotriva racelilor si altor virusuri, anuntaClick.

Inlocuitorul ideal al carnii. Super-alimentul bogat in proteine care scade colesterolul si previne cancerul. Lintea este bogata in proteine si saraca in grasimi. Se gaseste sub trei forme: linte cu bob mare si invelis verde deschis, linte cu bob mic de culoare maro sau aproape neagra si linte cu bob mic de culoare rosie. Mai ales in post, cand nu putem consuma carne si nici alte produse de origine animala, lintea si alte leguminoase nu trebuie ocolite. Supele de linte sunt preparatele ideale care pun in valoare calitatile sale nutritive. Pe locul doi sunt salatele in care amesteci diferite legume, printre care si lintea fiarta. Organismul uman nu trebuie lipsit de surse de proteine. Vestea buna este ca avem la indemana alimente bogate in proteine de origine vegetala pe care putem sa le consumam indiferent daca tinem post sau nu. Lintea, pe care romanii nu sunt obisnuiti sa o consume la fel de des ca pe fasole, are un continut bogat de proteine si de glucide sanatoase. Contine minerale (potasiu, fier, cupru, mangan) si fibre vegetale atat de utile in procesul de digestie, informeazaDoctorulZilei.ro.

Cele mai toxice combinatii de alimente si bauturi. Unele alimente si bauturi merg perfect impreuna, in timp ce altele iti dau peste cap organismul. Vezi ce produse nu ar trebui sa combini niciodata. Ceaiul negru este bogat in antioxidanti care scad inflamatia si reduc riscul aparitiei bolilor cronice, inclusive a celor cardiovasculare si a diabetului. Daca il amesteci cu lapte, ii anulezi proprietatile benefice, potrivit specialistilor citati de eatclean.com. Laptele previne absorbtia antioxidantilor, astfel ca degeaba bei ceaiul negru. Daca sperai ca beneficiezi de o doza de calciu, te inseli! Cafeina din ceai scade absorbtia acestui mineral sanatos. Cand vrei sa dai un gust special ceaiului tau, stoarce o lamaie, pentru ca va creste cantitatea de antioxidanti absorbita de organism, scrieUnica.ro.

Dieta cretana prelungeste viata. Despre efectele acestui regim alimentar s-a dus vestea in lumea intreaga. In timp, aceasta dieta a dat rezultate spectaculoase, deoarece prelungeste durata de viata si este aliatul siluetei. In timpul acestei diete se consuma : ulei de masline, cereale, legume, vegetale si peste. Nutritionistii aprecizeaza si faptul ca renumita dieta cretana mai are un avantaj extraordinar: poate fi urmata toata viata, fara aiba urmari negative asupra sanatatii. Desi unii nu cred, locuitorii insulei Creta (situata in Marea Mediterana) urmeaza acest regim de viata din vremuri indepartate, iar sanatatea lor este infloritoare, anuntaUnica.ro.