Trei teste care iti pot salva viata.Stai intr-un picior, iar pe celalalt ridica-l in spate, astfel incat sa il prinzi cu mana de pe aceeasi parte. Incearca sa stai in aceasta pozitie timp de 60 de secunde. Daca incepi sa iti pierzi echilibrul dupa doar 20 de secunde, ai un risc crescut de a avea probleme cerebrale, potrivit rd.com. Un studiu efectuat de cercetatorii japonezi a aratat ca 30% dintre adultii care nu puteau sa iti mentina echilibrul aveau hemoragii minore in creier. Aceste mici scurgeri de sange nu pot fi detectate decat printr-un RMN si sunt semne timpurii de dementa sau de accident cerebral. Desi aceste hemoragii au efecte pe termen lung, au un impact imediat asupra echilibrului unei persoanei, dar si al memoriei si capacitatii de a lua decizii, scrieUnica.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Care este greutatea ideala la femei, in functie de inaltime. In general, femeile au tendinta de a considera greutatea ideala la un nivel foarte mic, motiv pentru care recurg adesea la diete inutile. In schimb, barbatii considera greutatea ideala una mai mare decat cea recomandata. De exemplu, daca o persoana are o inaltime de 1,65 metri, greutatea ei ideala ar fi 55 de kilograme, potrivit ideii larg raspandite ca ar trebui sa cantarim cu zece kilograme mai putin decat numarul de centrimetri peste un metru al inaltimii. Acest calcul nu corespunde realitatii insa, deoarece nu ia in calculi factori precum varsta, sex sau constitutie. Cum se determina, asadar, greutatea ideala a femeilor, in functie de inaltimea lor? Iata cateva raspunsuri! Multa vreme s-a vehiculat ideea potrivit careia un adult trebuie sa cantareasca cu 10 kilograme mai putin numarul de centimetri peste un metru al inaltimii pe care o au. Adica, pentru o femeie de 1,65 m, greutatea ideala ar fi de 55 de kilograme, anuntaClick.

Ce carente ascund crampele musculare? Crampele musculare sau "carceii" daca vorbim despre cele de la picior ascund diverse lipsuri in organism sau carente. Ele apar din cauza lipsei hidratarii sau din cauza lipsei somnului, dar pot prevesti si ceva mai grav. Fiecare organism este diferit, dar exista 2 tipuri de carente in organism. Foarte multe persoane nu beau cata apa trebuie, dar nu doar hidratarea necorespunzatoare cauzeaza crampele ci si lipsa electrolitilor. Asta insemana ca mananci alimente bogate in sodium si ai carente de potasiu. Potasiu previne crampele si chiar le amelioreaza. Cea mai mare sursa de potasiu o au bananele. Magneziu este de asemenea un mineral vital pentru organism. Surse bogate de magneziu sunt - nucile, pestele, spanacul, cartofii, informeazaDoctorulZilei.ro.

De ce sa-ti controlezi palmele si talpile in fiecare seara daca ai pielea mai inchisa. Cu siguranta nu stai in fiecare seara sa-ti analizezi talpile sau palmele, pentru ca nu este un obicei pe care lumea il face de zi cu zi. Insa, daca esti o persoana cu tenul mai inchis, poate ar fi bine sa iti faci din asta un ritual. Cercetatorii sustin ca persoanele care se nasc cu acest tip de piele sunt cu 33 la suta mai predispuse sa dezvolte o forma agresiva de cancer de piele. Cele mai multe dintre noi invidiem persoanele cu pielea mai inchisa la culoare, pentru ca nu trebuie sa stea cu orele la soare pentru a dobandi un bronz frumos pe care il au, de altfel, pe tot parcursul anului. Insa un nou studiu realizat de Centrul Medical Langone, din cadrul Universitatii New York, indica faptul ca persoanele care au acest tip de piele sunt cu 33 la suta mai predispuse la cancer, comparativ cu persoanele cu pielea deschisa. Este vorba despre melanomul acral, care se poate transforma intr-o forma agresiva de cancer de piele, denumita Acesta reprezinta leziuni pigmentate, care apar pe palme sau pe talpi, pe sub unghii, in 2 la suta din cazuri la persoanele cu ten deschis si in 33 la suta din cazuri la persoanele cu ten inchis, scrieUnica.ro.

Hreanul, leacul care te scapa de tuse si de starile de oboseala. Desi gustul iute nu este pe placul tuturor, hreanul se numara printre remediile care ajuta la prevenirea si tratarea a zeci de afectiuni. Descopera in randurile de mai jos care sunt cele mai eficiente remedii cu hrean! Insuficienta cardiaca se numara printre cele mai frecvente boli ale inimii si se manifesta prin incapacitatea inimii de a iriga corpul cu sange. De ajutor sunt plantele cu rol cardiotonic, precum hreanul. Decoctul de hrean se face din 50 g frunze si flori de hrean proaspete sau 25 g uscate, la care se adauga 200 ml apa si se fierb 5 minute. Se raceste, se strecoara si se adauga miere, 40 g la 100 g ceai. Se pastreaza intr-o sticla, la temperaturi joase, si se consuma trei linguri pe zi, dupa fiecare masa, timp de doua saptamani pe luna. Urmeaza cura timp de trei luni, anuntaClick.