Mitul potrivit caruia doar femeile sunt interesate de produsele de infrumusetare a fost desfiintat de mult timp. Acum barbatii, care si-au dat seama de importanta unui aspect placut atat pentru propria stare de spirit, cat si pentru imaginea pe care o lasa celor din jur, au inceput sa priveasca diferit acest intreg ritual. Iata cateva sfaturi pentru barbati, pe care acestia le pot urma dupa o zi de munca:

Curatati-va fata cu un tampon de vata pe care ati turnat lotiune astringenta. Daca aveti tenul uscat, puteti folosi o lotiune cremoasa.

Folositi o data pe saptamana un produs de indepartare a celulelor moarte si de deschidere a porilor.

Stropiti-va pe fata cu apa rece dupa ce v-ati barbierit. in acest fel, veti impiedica poluantii sa patrunda in piele.

Evitati sa va barbieriti la prima ora a diminetii, cand tenul este mai "pufos", dupa ce in timpul noptii s-au acumulat fluide la nivelul tenului. Momentul ideal pentru a va barbieri este imediat dupa baie, deoarece pielea este mult mai moale si flexibila.

Inmuiati un prosop in apa fiarta, apoi scurgeti apa si aplicati prosopul pe fata. Este o metoda eficienta de eliminare a stresului si de curatare a fetei. Senzatia de revigorare va fi accentuata daca adaugati in apa fiarta si cateva picaturi de esenta.

Folositi lama de ras doar in directia de crestere a firului de par. in acest fel, evitati aparitia iritatiilor, inrosirea pielii si cresterea firului de par pe sub piele.

Vitaminele C, E, B si zincul sunt componente importante pentru o piele sanatoasa. Asigurati-va ca le includeti in dieta zilnica.

Optati pentru un aftershave pe baza de lemn de santal, deoarece acesta are efect tonifiant si antiseptic, vindecand ranile si taieturile.

Reduceti consumul de alcool si cantitatea de tutun zilnica pentru a nu va afecta sanatatea tenului.

Atentie la produsele de barbierit mentolate! Desi este placuta senzatia de prospetime resimtita, mentolul si alcoolul pot provoca iritatii ale pielii.

Evitati aparitia iritatiilor pielii prin aplicarea pe fata a unui strat subtire de balsam inainte de a se folosi spuma de ras. Trebuie sa asteptati ca balsamul sa intre in piele, inainte de a continua operatiunea. Efectul este imediat vizibil, pielea devenind mult mai fina iar iritatiile sunt evitate.

Acordati atentia cuvenita alegerii corecte a produsului de barbierit. in timp ce lama de ras actioneaza asupra firului de par si il taie de la radacina, lasand pielea catifelata, aparatul electric este mult mai rapid, insa ofera un barbierit mai neglijent.

Adevarul